Skip to content

Några ord från nyförvärvet

I förmiddags presenterade vi säsongens andra nyförvärv för herrarna, då ytterbacken Cesar Weilid kritat på för Brage.

Weilid, som spenderat de två senaste säsongerna i Superettanklubben Östersunds FK, är glad över att landa i Borlänge.

-Det känns otroligt roligt att skriva på för Brage och flytta till Borlänge. Jag har bara hört bra om laget och staden, vilket gör mig otroligt taggad på att komma igång. Det är alltid lite nervöst med nya miljöer, men framförallt känns det kul, menar han.

Den 26-årige Stockholmaren, som har sin fotbollsbakgrund i Hammarby, kommer in med en del Superettanrutin då han gjort sammanlagt över 100 framträdanden i S1 för Akropolis och ÖFK. Att han nu kommer fortsätta bygga på den siffran i Brage såg han som en själklarhet när möjligheten dök upp.

-Framför allt kändes det som att min roll i laget när det gäller det sportsliga kommer vara väldigt tydlig. Det var nära (att jag kom till Brage) redan för ett par år sedan, vilket gjorde det ännu roligare att möjligheten dök upp igen. Utöver det har jag bekanta i den nuvarande truppen som trivs otroligt bra här, vilket fick mig att känna mig ännu mer säker. Laget har behållt sin stomme (från förra säsongen), så jag hoppas på att bidra till truppen med mina kvalitéer.

Cesar anslöt till truppen under tisdagen och ser fram emot att dra igång den nya säsongen med grönvitt, där han siktar på att kunna bidra positivt både på och vid sidan av planen.

-Jag kommer för att hjälpa Brage att ta ytterligare kliv i tabellen och förhoppningsvis såklart nå hela vägen. För lagets del är det bara att fortsätta bygga på det som finns för att ta dem kliven. Jag har förväntningar på mig själv och kommer slita hårt för att uppnå dessa. Jag vill bidra med poäng framåt och samtidigt kämpa för nollan varje match, avslutar nyförvärvet.

Återigen, varmt välkommen säger vi till Cesar Weilid – Tillsammans är vi IK Brage!

Gör som Cesar, krita på för 2024 du också genom att köpa säsongskort till IK Brages alla hemmamatcher HÄR. Du kan även månadsabonnera på biljetter och stötta oss lite extra HÄR.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.