Nyheter 2021-07-24 Förlust mot Trelleborg Förlust mot Trelleborg
2021-07-24   Skrivet av:

Det blev en tung förlust hemma på Vallen inför 925 åskådare med 0-1 (0-1) där vi tvingades spela med en man mindre i 35 minuter efter att Alexander Zetterström visats ut i andra halvleken.

-Det är Fredrik (Hansson) som förstör matchen för oss. Det finns inga ursäkter för det beslut han tar, och det är tredje gången det händer, säger Pontus Hindrikes om domarinsatsen, efter att ”Zäta” fällt Trelleborgs Henry Offia.

 

Det var upplagt för fotbollsfest med en större mängd publik och varmt väder. Hela 925 personer hade tagit sig till Vallen, vilket gjorde den riktiga fotbollsatmosfären var tillbaka. Tråkigt bara att det inte ledde till några poäng.

 

Brage kom till matchen med två förändringar i startelvan sedan matchen mot GAIS. Pontus Hindrikes tog en plats i backlinjen, medans Noa Williams spelade som yttermittfältare, med en offensiv spets.

 

Med den nya fembackslinjen löste man defensiven. En av mittbackarna var Nicolas Gianni Dantas, som första första gången fick njuta av att spela inför hemmafansen.

 

-Det var toppen att spela inför publiken, men känslan efter matchen är inte så bra efter vi förlorat. Nu måste vi jobba ännu mer för att ge dem en seger, nästa gång. De gav oss energi i andra halvlek, säger han.

 

Matchinledningen bjöd på en del tuffa närkamper, och det märktes att det var två taggade lag. Efter att TFF börjat bäst, men utan att skapa några målchanser, vaskade Noa Williams fram matchens första tillstymmelse till farlighet efter åtta minuter. Detta efter Pontus Hindrikes stod för framspelningen. Både ”Hinken” och Noa Williams var under första halvlek, inblandade i flera av hemmalagets anfall.

 

-Vi har embryon till offensiva chanser. Det var spännande med en ny position för mig. Det var ovant springa så mycket längs kanten. Jag orkade det bra, även om jag kan steppa upp det tekniska. Vi utnyttjade ytorna i början och har en del bra lägen, men tekniken sitter inte där, även om vi har koll defensivt. Sedan kommer deras mål lite slumpmässigt, säger Pontus Hindrikes, som var tillbaka efter att han varit avstängd mot Gais.

 

Det var Trelleborg som var det lag som under första halvtimmen hade ett knappt spelövertag, och även skapade mest framåt. Hemmalaget kan tacka Adrian Engdahl för att Trelleborg inte kunde ta ledningen i den 18 minuten. Haris Brkic slog ett inlägg som hittade Dzenis Kozica som med ett tungt skott tvingade Adrian Engdahl till en kanonräddning.

 

Genom att vi ofta var tvåa på bollarna, kunde Trelleborg skaffa sig ett spelövertag. Därför var det logiskt när skånelaget tog ledningen med 0-1 efter halvtimmen genom Haris Brkic.

 

-TFF spelade inte riktigt som vi trodde, då de pressade oss högre upp, vilket gjorde att de fick tid. De gjorde det bra, säger Gianini Dantas.

 

Fem minuter senare var det nära att TFF kunde dubblera ledningen, men återigen stod Adrian Engdahl för ett bra ingripande på Henry Offias friläge.

 

Mikael Eklund, assisterande tränare i Brage, var missbelåten, vad laget visade upp första 45 minuterna.

 

-Vi kommer ej upp i duellspelet. Vi vann inga dueller. Får man inte bollen är det svårt att göra någonting. Vi måste bli rejälare. Sen hade vi svårt att hitta in mellan deras lagdelar.

 

I slutet av halvleken flyttade Brage upp spelet. Ett mönsteranfall med Oscar Lundin, Pontus Hindrikes och till sist Leonard Pllana inblandade var värt ett bättre öde, men Brages #10 nådde inte bollen.

 

I den 44:e minuten stod Nico Gianini Dantas för en maxlöpning från egen planhalva ner till Trelleborgs kortlinje, och passade snett inåt bakåt till Niklas Söderberg, som fick se sitt avslut blockeras av Isak Jönsson.

 

-Vi har sagt att när tillfälle ges, och när finns utrymme ska jag fylla på framåt, säger Brages ”brasse”, som har sin naturliga plats i backlinjen.

 

I den andra halvleken började IKB bäst, och Noa Williams testade två gånger om med avslut som emellertid inte gav något resultat.

 

-Vi sa att när vi kom till lägen skulle vi ”ladda bössan”, säger Micke Eklund, som sa att man i paus betonade på att TFF också var trötta, och att man skulle trycka på.

 

-Vi gjorde ett försök, men det är första halvlek, som gör att vi sitter där vi sitter.

 

Vad säger du om tabelläget?

 

-Det är som det är. Vi kan bara påverka det vi själva gör. Vi gör allt för att ta oss därifrån, säger IKB-tränaren.

 

Uppförsbacken blev ännu tyngre när Brage med dryga halvtimmen kvar fick spela med en man mindre, efter Alexander Zetterström i en tveksam situation blivit frilägesutvisad, efter att han fällt Henry Offia. Men bara ett par minuter efter utvisningen, tog sig Noa Williams fram till ett närapå friläge, men avslutet gick rakt på Kasper Thiesson Kristensen. Ett kämpastarkt Brage höll uppe spelet, och försvarade sig bra mot Trelleborgs anfallspel.

 

Niklas Söderberg kunde på egen planhalva ta hand om bollen och i en kontring, och hittade han till inhopparen Anton Lundin som fick iväg ett hyfsat avslut på mål.

 

-Trelleborg spelade smart, och stannade hemma utan att göra några misstag, säger ”Nico” Gianini Dantas som inte vill säga att det var att man fick spela med tio spelare sista halvtimmen, som gjorde man förlorade.

 

-Det är ingen ursäkt att vi förlorade med en man mindre. Jag hoppas annars det kan bli bättre framöver för mig och för laget. säger Brages nummer 18.

 

Brage slet heroiskt ända fram till slutet, och faktum är man såg vassare ut med en man mindre. Men det här var en match där det lilla extra saknades. Pontus Hindrikes var trots förlusten tillfreds över lagets prestation i andra halvlek.

 

-Första halvlek är halvrisig. Vi gör en bra andra halvlek, och gör det moralmässigt bra. Men man vill ha med sig någonting. Vi gör det bra sista trettio minuterna, och kommer att gå stärkta från det här. Sedan var det kul att spela inför publik, det är därför man spelar.

 

I nästa omgång, måndagen 2 augusti kl.19:00, väntar bortamöte GIF Sundsvall.

 

Text: Per Lindgren

 

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Trelleborgs FF

IK Brage-Trelleborgs FF: 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Haris Brkic (30)

Utvisning: Brage: Alexander Zetterström (58).

Varningar: IKB: Mattias Liljestrand, Niklas Söderberg. TFF: Johan Blomberg

Domare: Fredrik Hansson. Assisterande domare: Martin Palm, Henrik Melin.

Publik: 925 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

 

IK Brage (5-4-1): Adrian Engdahl- Moses Makasi, Nicolas Gianni Dantas (Yassin Hawat, 90), Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Noa Williams (Anton Lundin, 65),  Oscar Lundin (Lukas Hiltunen, 46), Adil Titi, Niklas Söderberg-Leonard Pllana (Shkodran Maholi, 65). Ersättare: Robbin Sellin, Seth Hellberg, Viktor Frodig.

 

Trelleborgs FF (4-3-3): Kasper Thiesson Kristensen-Isak Jönsson, Jesper Modig, Fredrik Liverstam (Måns Söderqvist, 67), Fritjof Björkén-Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini (Henrik Johansson, 90+1), Johan Blomberg, Mattias Håkansson, Dzenis Kozica (Tobias Karlsson, 84), Henry Offia (Abdul Fatawu Safiu, 84). Ersättare: Hampus Nilsson, Noah Tillberg, Lukas Minter Wettergren.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.