Skip to content

Oavgjort i toppmötet mot Sandviken

230923 ik brage sandviken foto henrik hansson

När Bragedamerna under lördagen mötte Sandvikens IF, slutade matchen 0-0 på Borlänge Energi Arena. Hemmalagets Anna Sandin, tycker att man bjöd upp till kamp, mot ett av seriens topplag.

-Vi står högt och vinner dueller och andrabollar vilket vi pratat om i veckan. Vi gör det jättebra, och har ett otroligt försvar idag.

Att matchen slutade mållös kanske inte var så förvånande, då SIF i och med resultatet höll sitt åttonde raka ”clean sheet”, medan det var Brages sjunde ”nollan” på hemmaplan.

Under stora delar av första fyrtiofem hade IKB en hel del boll på offensiv planhalva, men utan att komma till de riktigt bra lägena.

-Vi hade en del fasta, som vi slarvar bort. Vi gör det bra och fokuserar på vårt eget spel, och de blir frustrerande. Det är sista passningen som vi missar, även om vi fortsätter kämpa. Bollen byter lag ganska ofta, säger Sandin, som menar att man gjorde det helt okej före paus, men att man höjde sig ett ytterligare snäpp efter paus:

-Vi tar över i andra och spelar efter ”golvet”. Vi är det bättre laget och förtjänade tre poäng, även om vi är nöjda med en. Vi har ett övertag, även om vi inte skapar några vassa chanser. Vi är på deras planhalva, och de slår mest långbollar.

Bortamötet mot Sandviken, slutade med förlust 2-0. Idag tycker Anna att man gjorde en mycket bättre insats.

-Vi gör definitivt en bättre insats än i våras då vi mötte dem sist.

Vad tycker du fungerade bäst idag?

-Inställningen och att vi är fysiska i duellspelet. Vi vinner många andra bollar, vilket vi under tidigare matcher under året inte har varit lika duktiga på. Jag tycker att vi lyfte oss rejält idag.

I tabellen ligger vi kvar på fjärde plats. Lördagen den 30 oktober, väntar en ny match på Borlänge Energi Arena, när vi gästas av Team TG.

Text: Per Lindgren

Matchfakta:
IK Brage-Sandvikens IF 0-0
Domare: Linnéa Wallin
Publik: 102 (Borlänge Energi Arena)
IKB (4-3-3)
Målvakt: Clara Lönntorp
Backlinje: Johanna Rundström, Robyn Decker, Joanna Snell, Luna Hermansson
Mittfält: Maja Andersson, Hanna Torstensson, Agnes Dahlström.
Forwards: Ella Foberg (Wilma Allringer, 85), Anna Sandin (Emma Halvarsson, 53), Elin Hjälte (Ida Roos, 68).
Avbytare: Sára Muláková, Embla Bondesson, Engla Svärdhagen.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.