Oavgjort i vår andra cupspelsmatch

Vi spelade 0-0 emot Sirius i den andra omgången av svenska cupens gruppspel.

Sett över 90 minuter var vi det lag som skapade flest målchanser, men det var Sirius som hade den bästa, då man hade en straff i andra halvlek som Andre Bernardini räddade. Det oavgjorda resultatet betyder att tre lag fightas om gruppvinsten till den sista omgången. Bäst utgångsläge har Norrköping som efter en 4-0 vinst emot Utsikten och toppar då gruppen med fyra poäng och fyra plusmål. Sirius har fyra poäng och två plusmål, medans IKB ligger trea med två poäng. Det betyder att Brage måste vinna mot Utsikten med minst fyra mål, samtidigt som det blir oavgjort mellan Sirius och Norrköping.

Laget

Brage kom med två förändringar sedan matchen mot IFK Norrköping. På högerbacksplaten startade Weilid istället för Sjöberg, på högerytter startade Arvidsson istället för Pontus Jonsson. På topp fick Kevin Nyarko chansen, när IeIstin Camões tog plats på bänken.

Första halvlek

Det dröjde till den femte minuten innan vi skapade en halvchans genom Johan Arvidsson som i andra vågen efter vår första hörna hade ett skott som blockades av Siriusförsvaret. Vi spelade framåtlutat utan någon respekt för Sirius, och det syntes att vi hade ett gott självförtroende efter den fina insatsen mot Norrköping.  Även om vi inte kom till de klara målchanserna, gick den första halvleken till Brage. Efter 24 minuter stod grönvitt för en snabb spelvändning när Jacob Stensson passade ut till Emil Tot Wikström, som i sin tur avslutade en bit utanför den bortre stolpen. Vi jobbade bra bakåt, och löpte kopiöst i hemjobbet. Med knappa tio minuter till paus, skapade lagen varsitt bra läge för att spräcka nollan. Först, jobbade Nyarko efter 37 minuter på egen hand sig fram till ett friläge, när han stressade Tobias Carlsson, men avslutet kom inte tillräckligt långt ifrån målvakten Jakob Tånnander, som kunde parera avslutet. Minuten efter var det Sirius som blixtrade till när Jocke Persson växlade upp, då lyckades Jacob Stensson bli lite av en räddade ängel, när han täckte skottet till en hörna, efter att Bernardini var överspelad. Sammantaget en väldigt bra genomförd halvlek av Brage, där vi sett till spelet, var det lag som låg närmast ett ledningsmål.

Andra halvlek

Brage gjorde inga byten till den andra halvleken och vi öppnade med ett tryck mot Sirius, men Uppsala laget var täta i sitt eget straffområde. Senast mot Norrköping var det Viktor Frodig som räddade en straff. Nu var det Bernardinis tur att göra en repris. Straffen, tveksamt dömd, kom efter Oskar Ågren knuffat Joakim Persson i ryggen. Straffen räddades fint av Bernardini och nollan var fortfarande hel. Matchen ändrade karaktär i den andra halvleken, och Sirius fick mer att säga till om. Vi bytte in ”Samo”, IeItsin Camões och Pontus Jonsson för att få friska ben. Sista kvarten var vi mer framåtlutade och gick för ett mål. Kevin Nyarko hade i den 78:e minuten ett skott som täcktes av Henrik Castegren, men närmare så kom inte Brage.

Vi visade än en gång att vi mäter oss bra mot allsvenskt motstånd.

Den avslutande matchen i gruppspelet avgörs måndagen den 4 mars borta mot Utsiktens BK.

Text: Per Lindgren

IK BRAGE-IK SIRIUS 0-0  (0-0)
Hörnor: 4-3
Varningar, IKB: Emil Tot Wikström, Jacob Stensson, Samouil Izountouemoi , Alexander Zetterström
VARNINGAR, Sirius: Adam Vikman, Dennis WidgrenDomare: Jovan KrsmanovicPublik: 1 050 (Borlänge Energi Arena)
IK Brage (4-4-2) Andre Bernardini-Chris Redenstrand, Alexander Zetterström, Oskar Ågren, Cesar Weilid-Emil Tot Wikström (Samouil Izountouemoi 60) (IeItsin camoes 60), Henry Sletsjoe, Jacob Stensson, Johan Arvidsson (Pontus Jonsson 70)-Kevin Nyarko(Ömür Pektas 79), Gustav Berggren. Ersättare: Viktor Frodig, Eirik Asante Gayi, Filip Sjöberg, Ferhan Abic.
IK Sirius FK (4-2-3-1) Jakob Tånnander-Dennis Widgren, Tobias Carlsson, Henrik Castegren, Jakob Voerling Persson-Adam Vikman, Michael Martin, Joakim Persson, Marcus Lindberg, Melker Heier-August Ljungberg b(Herman Sjögrell 63). Ersättare: David Celic, Andreas Murbeck, Noel Milleskog, André Aslanti, Emil özkan, Malcolm Jeng, Johan Brådenmark, Hugo Andersson Mella.