Skip to content

Oavgjort mot AFC

Kvällens match hemma på Vallen slutade oavgjort efter att Alexander Zetterström kvitterade till 1-1 med dryga tio minuter kvar. Trots ett kraftigt spelövertag efter paus, fick vi nöja oss med en poäng hemma mot AFC Eskilstuna inför 2 650 åskådare på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

Brage kom med en förändring i startelvan sedan senast mot Västerås. Det var att Jacob Stensson tog en plats på innermittfältet, i och med Henry Sletsjøe var avstängd.

Första fyra, fem minuterna ägde AFC bollen, och Anton Ekeroth hade ett avslut i boxen som Alexander Zetterström blockade. Vi fick dock en dubbelchans minuten efter, när både Douglas Karlberg och Johan Arvidsson fick utrymme i straffområdet, men målvakten Nick Wolters och en bortaförsvarare fanns tyvärr i vägen.

Tidigt visade det sig det fanns ytor framåt för Brage om man lyckades med sina offensiva omställningar. Inte helt oväntat var det ett bollskickligt och aggressivt AFC som hade bollinnehavet, men grönvitt släppte inte igenom bortalaget till några klara chanser. Om det var AFC som hade ett spelövertag, var det hemmalaget som vaskade fram de klaraste målchanserna.

I den 20:e minuten stack Christopher Redenstrand upp på vänsterkanten, och passade bollen till Douglas Karlberg som fick ett friläge, men när ”Dogge” fick iväg avslutet kunde Wolters rädda med en benparad. I och med att AFC inte hade ett överdrivet högt bolltempo, kom man inte till så många farligheter. Det skulle ändå bli Eskilstunalaget som spräckte målnollan efter trettiofem minuter. Ledningsmålet, 0-1, signerat York Rafael kom efter en vänsterhörna, som i röran framför Viktor Frodig tryckte in bollen i nät.

Efter målet tog vi över bollinnehavet, och initiativrike Johan Arvidsson hittade Joakim Persson som fri med målvakten försökte med en lobb, som dessvärre smet över ribban hos AFC keepern.

Inga byten genomfördes inför den andra halvleken från Bragesida när Johan Arvidsson satte igång spelet. I AFC klev målskytten York Rafel ut, och in kom Ashley Mark Coffey.

Tidigt skapade vi två solkara målchanser. Först var Seth Kanteh Hellberg på vippen att få in bollen, när han med vårt tredje friläge i matchen cippade över AFC-målvakten, men Anton Ekeroth kunde rädda på mållinjen. I anfallet efter var det Johan Arvidsson som kunde/borde kvitterat när han fick bollen från Joakim Persson sopren i straffområdet men avslutet gick rakt på Nick Wolters.

Ett mer frejdigt spelande Brage var det lag som som började visa att man är ett topplag. Dessvärre saknades det viktigaste, att sätta dit målchanserna. AFC som under första halvlek var det mer spelförande laget, fick nu mer sällsynt äga boll. Amir Mushin hade en farlig styrning utanför, och Samir Maarouf ett pressat skott tätt utanför, halvvägs in i halvleken. Men det var vi som låg på för en utjämning.

Både Douglas Karlberg och Joakim Persson hade möjligheter. Men det skulle visa sig att trägen vinner. För efter en Bragehörna i den 79:e minuten, kvitterade Alexander Zetterström till 1-1.

Med fyra ordinarie minuter kvar, testade Christopher Redenstrand med ett volleyavslut, utanför. Brage var det lag som gick för ett vinstmål. Närmast mål var när Redenstrand på stopptid hittade inhopparen André Reinholdsson helt fri på borte stolpen, men ”Reine” avslutade över med helt öppet mål. En pinne betyder att vi är kvar på andraplats i tabellen.

Nästa match spelas på lördag 16:e juli kl.15:00 när vi bortamöter Skövde AIK.

Text: Per Lindgren.