Skip to content

Oavgjort mot IF Team Hudik

På ett höstkallt Borlänge Energi Arena tog IK Brage emot IF Team Hudik i sista hemmamatchen för säsongen. Matchen slutade 1-1 (1-0) där gästerna kvitterade till 1-1 på stopptid.

-Jättesurt att de får in kvitteringen så sent i matchen, säger Engla Svärdhagen en kort stund efter slutsignalen. Brages assisterande tränare Mattias Johansson var såklart också besviken över man inte kunde ta tre poäng trots det stora spelövertaget i nittio minuter.
-Snöpligt. Vi äger större delen av fighten och skulle förvaltat chanserna bättre. Vi dominerade matchen både spel- och chansmässigt. Agnes Dahlström gjorde 1-0 redan i tredje matchminuten, och sedan tog grönvitt ett klart grepp om matchen. Ett försvarsstarkt bortalag spelade dock säkert bakåt och släppte inte till mycket.

Ledningen såg stabil ut mot ett Team Hudik som såg trötta ut i slutet av matchen. Men på stopptid kom gästerna i en spelvändning där Isa Wennström hittade inhopparen Caroline Andersson som skickade in kvitteringen vilket betyder att hoppet lever för hälsingskorna i jakten på nytt kontrakt.
-Vi pressar högt och vill få in ett till mål, så glömmer vi jobba hem och hamnar efter i hemjobbet. Det är tråkigt, säger Svärdhagen.
I potten låg för Brages del möjligheten att knipa tredjeplatsen, medans Team Hudik behövde poäng för att ha möjligheten säkra kontraktet. I och med det oavgjorda resultatet kan Brage som bäst komma fyra, medans Team Hudik med det sena kvitteringsmålet fortfarande har en möjlighet att hänga kvar inför sista omgången. I och med poängtappet är avståndet ointagliga fem poäng upp till trean Sandviken, som vann med 6-0 mot IFK Östersund. Nu får vi i stället sikta på att hålla Sollentuna bakom oss som är två poäng efter.

-Skulle vi komma fyra första året som nykomlingar så är det bra gjort, menar Mattias Johansson.

Hemmalaget fick bästa tänkbara start på matchen sedan Agnes Dahlström skickat in 1-0 redan i tredje matchminuten. Målet kom efter Robyn Decker passat ut till Hanna Torstensson till höger i boxen, som i sin tur hittade Dahlström i andra ändan av straffområdet. Brage hade ett klart grepp om matchen mot ett lågt stående Team Hudik som i utgångspositionen bara hade kapten Malin Jonsson på topp.

Genom ett vårdat och tålmodigt passningsspel, försökte Brage hitta ytor framåt. I tolfte matchminuten hade Anna Sandin ett bra läge, framspelad av Emma Halvarsson, men avslutade utanför. Gästerna fick mest koncentrera sig på att försvara sig. Vi hade mycket folk som följde med upp i anfallen, och det kändes som en tidsfråga innan vi skulle öka på ledningen. Engla Svärdhagen och Agnes Dahlström var farligt framme men utan att hitta rätt. Halvvägs in i halvleken var sedan Halvarsson nära att stöta in Deckers inspel från höger, men fick se bollen smita precis utanför Moa Åströms vänstra stolpe.

Det som saknades var att sista passningen skulle leda fram till några hundraprocentiga målchanser.

-Vi måste vara mer effektiva med tanke på bollövertaget, menade Mattias Johansson.
Team Hudik var rejält tillbakatryckta första halvtimmen. Hälsingskornas första farlighet kom efter dryga trettio minuter, efter Decker felpassat på egen planhalva vilket öppnade för mittfältaren Alva Silfver Östberg som fick på ett bra skott som Clara Lönntorp hade vissa bekymmer med att ta hand om. Gästerna jämnade ut spelet i slutet av halvleken men utan komma fram till några målchanser.

Inför andra halvleken kom Brage ut med samma lag. Matchbilden var inledningsvis liknande som i första, då det var grönvitt som kontrollerade händelserna på plan. Bortalaget stack upp sporadiskt och hade tre hörnor efter knappa timmen, som dock inte mynnade ut i några farligheter. Även om IKB hade mycket boll, måste Team Hudiks disciplinerade försvarsspel lyftas fram, då laget oftast stod rätt i positionerna och Brages avslut allt som oftast fastnade i gästernas backlinje. Hemmalaget genomförde ett trippelbyte efter dryga timmen när Ida Roos, Elin Hjälte och Sára Muláková kom in för Halvarsson, Sandin och Rundström. Våren byten gav ny energi till hemmalaget som höjde tempot och behöll trycket. Det var riktigt nära nätkänning med knappa kvarten kvar sedan Torstensson med ett inspel hittat Dahlström centralt positionerad i boxen, men Brageanfallaren sköt över från nära håll.
-Jag tycker vi gör en bra match och hittar passningsspelet, sedan är det synd vi inte riktigt får in de chanser vi har, säger Engla Svärdhagen som välförtjänt fick pris som Brages bästa spelare.

Det såg ut som Team Hudik tröttnade ju längre matchen fortskred. Brage fortsatte trycka på och Hjälte hade bland annat ett bra läge. Engla Svärdhagen, som var mycket aktiv i matchen, hade också flera chanser i matchen varav ett i slutminuterna.
-Segt att den inte gick in, det var väldigt nära, säger 18-åringen och fortsätter:
-Totalt sett har vi gjort en riktigt bra match och det är väldigt tråkigt det blir ett mål i slutet.
Det oavgjorda resultatet menar Svärdhagen kändes lite som en förlust med tanke på det sena baklängesmålet.

-Ja, det gör det. Jag trodde att vi hade det.

IK Brage avslutar säsongen söndagen 29 oktober kl 14.00 då IFK Östersund står för motståndet på Jämtkraft Arena.
-Vi har sagt att vi ska göra en snygg avslutning, säger Mattias Johansson som inte tror det ska bli några problem att ladda om inför sista
omgången.
-Vi har en bra stämning i gruppen, och ska göra vårt yttersta för ta den sista matchen.

Text: Olov Lindgren

Matchfakta:

K Brage-IF Team Hudik 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Agnes Dahlström (3), 1-1 Caroline Andersson (90+1).
Hörnor: 2-4 (1-1)
Varning, Team Hudik: Alva Silfver Östberg.
Domare: Josefin Aronsson. Assisterande domare: Avni Muratovski, Efraim Wijk
Publik:117 (Borlänge Energi Arena)
IK BRAGE (4-3-3): Clara Lönntorp-Johanna Rundström (66 Sára
Muláková), Robyn Decker (K), Joanna Snell, Luna Hermansson-Maja
Andersson, Emma Halvarsson (66 Ida Roos), Engla Svärdhagen-Agnes
Dahlström (87 Wilma Allringer), Anna Sandin (66 Elin Hjälte), Hanna
Torstensson.
Ersättare: Embla Bondeson, Anna-Linh Stenquist Foberg, Ella Foberg

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.