Oavgjort mot Islingby

I säsongens andra tävlingsmatch väntade Islingby IK på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Tillställningen, som var andra den andra i gruppspelet i DM, blev betydligt jämnare än vad de flesta kanske hade räknat med på förhand.

Brage som vann mot Falu BS med 21-0 i första gruppspelsmatchen, fick nöja sig med 2-2 (1-1) efter haft ledningen med både 1-0 och 2-1.

Assisterande tränaren Mattias Andersson tror det inte handlade om någon underskattning utan mer att man inte kom upp i normal nivå.

-Det kuggar inte riktigt i idag.

Det vägvinnande spel som vi har visat upp under stora delar av försäsongen var som bortblåst.

-Vi har ett lågt passningstempo och slarvar egentligen i alla skeden över banan.

Mittfältaren Emma Halvarsson gjorde 1-0 efter dryga halvtimmen i första halvleken efter vikt in centralt och med ett bra skott strax utanför straffområdet hittat nätet. Gästernas Rut Isberg kunde dock utjämna till 1-1 före pausvilan. I andra halvleken dröjde det till 74:e matchminuten då vi på nytt tog ledningen, när anfallaren Anna Sandin nickade in 2-1 på ett fint inlägg från mittbacken Joanna Snell. Nu räckte det inte hela vägen då Astrid From i 83:e minuten kvitterade till 2-2 på frispark som också blev slutresultat.

Islingby, till vardags hemmahörande i division 3 Dalarna, ska inte be om ursäkt för poängen, då man förutom sina båda mål inte saknade målchanser .

-Det är ett bra lag vi möter, det kan man inte ta ifrån dem, men samtidigt var vi inte instämplade på jobbet idag, säger en samlad Mattias Andersson.

Även om Brage hade ett stort bollinnehav, så fanns inte riktigt närvaron där.

-Med den insatsen vi lägger in på kontot idag, så är slutresultatet 2-2 rättvist.

-Vi äger mer boll mot ett lågt stående Islingby, men det gäller att komma in till lägen också, det är det vi inte lyckas in trä in (bollen) med vårt bolltempo.

Grönvitt kom till matchen med tre raka matcher med noll insläppta mål. Nu blev det två stycken i en och samma match.

-Försvarsspelet spelas med tio utespelare och en målvakt, säger Mattias som inte vill lasta backlinjen över baklängesmålen utan kollektivet.

-Det måste kugga i, så klart vi kan bättre både offensivt och defensivt.

Den mindre lyckade insatsen kan förhoppningsvis bli en väckarklocka inför fortsättningen.

Fanns det något positivt ni kan ta med er idag?

-Att vi åker tillbaka till ritbordet och ska vara ödmjuka inför en bra träningsvecka. Vi ska möta Korsnäs på söndag och sedan Boo FF i genrepet. Det som gäller är tillbaka till ödmjukheten och varför vi är duktiga på att spela boll, avslutar Mattias Andersson.

Semifinalerna i DM kommer att spelas mellan den 1 april-8 april, och finalen avgörs den 12 april på Säters IP.

Nästa träningsmatch äger rum på söndag 26 mars kl 13.00 då vi tar emot Korsnäs IF på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

IK Brage-Islingby IK 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Emma Halvarsson (31), 1-1 Rut Isberg (38), 2-1 Anna Sandin (74), 2-2 Astrid From (83).

Utv, IKB: Ella Foberg (81).

Varning, IKB: Emma Halvarsson.

Domare: Mhd Yazan Amro. Assisterande domare: Alvin Eriksson, Samuel Vedberg.

Publik: 76 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen).