Oavgjort hemma mot Skövde

221018 IK Brage Skövde AIK foto: henrik hansson

Vi fick nöja oss med en poäng efter spelat 0-0 mot Skövde AIK på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Matchen bjöd inte på alltför många klara målchanser, och resultat känns rättvist, även om Brage var närmast tre poäng. Hoppet om en kvalplats lever vidare, men nu skiljer det fem poäng upp till Öster på tredje plats. Återigen visade vi att det just nu verkar som förgjort vinna hemma på ”Vallen”.

Vi kom till spel med två förändringar sedan senaste matchen mot Jönköping. Det var att Anton Lundin tog hand om en yttermittfältsplats och Filip Sjöberg spelade på innermittfältet. I Skövde var det mest anmärkningsvärda att långkastaren Gustav Friberg var avstängd.

För att haka på i kampen om kvalplatsen var båda lagen mer eller mindre piskade att vinna. Därför är Öster omgångens vinnare. Douglas Karlberg satte igång matchen i på ett kylslaget Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Tidigt kombinerade sig Douglas Karlberg och Niklas Söderberg fram till straffområdeslinjen, men utan att få till något avslut. Vi var det lag som satte ton på matchen, och drev spelet, men utan att ta oss fram till något farligt. Det ska också sägas att vi också slarvade en del i passningsspelet. Efter tio minuter tog sig Samouil Izountouemoi in i straffområdet, men passningen fram till Karlberg kunde Skövde försvaret ta hand om. Några minuter senare visade ”Samo” åter sin speed när han hittade Söderberg, som fick iväg ett hyfsat avslut. Skövde kom till några halvchanser, men det var grönvitt som inledde matchen bäst. Några gånger såg det intressant ut, när vi visade prov på snabba omställningar.

Elmar Abraham tog hand om Skövde frisparkar, inkast och hörnor, i Gustav Fribergs frånvaro. Några farligheter blev det inte, och inkasten var långt ifrån lika långa som Fribergs. Eter halvtimmens spel, hade SAIK två halvchanser, men vi spelade bra i boxen, även om målfarlige Jack Cooper Love och Yoann Fellrath ibland glimtade till. Allteftersom jämnade Skövde ut spelet, när de flyttade fram positionerna. Viktor Frodig behövde dock aldrig anstränga sig. Det samma ska sägas om Markus Fröjd i bortamålet, som inte hade så mycket att göra. I den 40:e minuten gick ett sorl genom publiken när Izountouemoi tog sig förbi två, tre Skövde spelare, men tyvärr tog det stopp några meter utanför straffområdet för Bragespelaren. Även när Anton Lundin stod för en bra prestation på stopptid, räckte det inte fram till mer än ”bara” en hörna. 0-0 i halvtid var ganska rättvist, även om Brage var det något bättre laget.

Några förändringar gjordes inte till den andra halvleken. Anton Lundin fortsatte som han avslutade den första halvleken, med att efter 51 minuter ta sig fram till skottläge, men Skövdeförsvaret kunde täcka till hörna. Vi började koppla ett grepp om matchen, genom ett allt större bollinnehav. Även när vi tappade bollen, tog vi tillbaka den. Men trots spelövertaget, kom vi första kvarten inte till några klara målchanser. ”Samo” testade med ett pressat skott timmen spelad, men bollen gick högt över. Vi började dock jobba oss närmare ett mål. Halvvägs in i halvleken kom vårat spel av sig, när Skövde fick några hörnor och frisparkar. I den 67:e minuten skapade vi matchens bästa anfall, när Anton Lundin, Söderberg och Karlberg avslutade med ett skott som Markus Fröjd lyckades slänga sig och rädda vid vänstra stolpen. Samme Karlberg fick fem minuter senare en svår långboll att ta hand om, och avslutet i trängt läge blev aldrig farligt. Viktor Frodig räddade IKB efter 77 minuter när han parerade ett skott från Villiam Granath. Spelet öppnade sig, när båda lagen började chansa mer i offensiven. För ett oavgjort resultat skulle inte något av lagen vara särskilt nöjt med. Vi bytte in Shkodran Maholli och Christopher Redenstrand. Fyra minuter före ordinarie slut, avlossade Pontus Rödin ett hyfsat skott som emellertid Fröjd bekvämt fångade. Några fler målchanser skapade inte något av lagen, och därmed får vi alltså nöja oss med en pinne.

I nästa omgång, tisdagen den 25 oktober kl 19.00 möter vi Brommapojkarna på Grimsta IP.

Nästa hemmamatch är lördagen den 29:e oktober kl 13:00, då vi tar emot Västerås SK på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Hoppas vi ses då – köp din biljett på: https://ikbrage.ebiljett.nu

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Skövde AIK 0-0 (0-0)

Varningar: IKB: Samouil Izountouemoi, Viktor Frodig, Anton Lundin Skövde: Elias Lindell, Oscar Lennerskog, Elmar Abraham, markus Fröjd

Domare: Oscar Johnson

Publik:1 481 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-4-2) Viktor Frodig-Malte Persson(Christopher Redenstrand, 82), Alexander Zetterström, Pontus Rödin, Jonathan Syberg Taminmi-Samouil Izountouemoi (Johan Arvidsson, 88), Filip Sjöberg, Jacob Stensson, Anton Lundin-Douglas Karlberg (Shkodran Maholli, 79), Niklas Söderberg (Seth Hellberg, 88). Ersättare: Eirik Asantae Gayi, Seth Hellberg, Johan Arvidsson, Andre Bernardini, Shkodran Maholli.

Skövde AIK (4-4-2) Markus Fröjd-Elias Lindell, Filip Schyberg, Gabriel Wallentin. Samuel Sörman-Mikael Mörk, Elmer Abraham, Oscar Lennerskog (Lukas Lilja, 75), William Granath (Hugo Engström, 79)-Yoann Fellrath, Jack Cooper Love. Ersättare: Aldin Basic, Linus Mattsson, Armend Suljev, Oscar Haglund, David Engelbrektsson.