Oavgjort nere i Skåne

Bortamötet mot Landskrona BoIS slutade 1-1 (1-0) där båda lagen fick avsluta med tio utespelare. Först visades Erik Hedenqvist ut efter sitt andra gula i 77:e minuten och tio minuter senare fick Brages Pontus Rödin syna det röda kortet.

Brages André Reinholdsson räddade poängen när han satte kvitteringen till 1-1 på straff i den andra halvleken.

Resultatet betyder att vi behåller andraplatsen bakom HBK.

Billy Magnussons Landskrona BoIS hade gjort en förändring i startelvan sedan matchen mot Utsikten där Erik Hedenqvist tog en plats i trebackslinjen.

Klebér Saarenpää och övriga i ledarstaben kom till start med fyra nya spelare jämfört med matchen mot Dalkurd. I backlinjen gjorde Malte Persson sin första match från start, medans det var två förändringar på innermittfältet där Seth Kanteh Hellberg var tillbaka från sin avstängning med Jacob Stensson bredvid sig. Längst fram fick André Reinholdsson förtroendet att starta. På bänken fanns U19-spelaren Romeo Norberg Mwangala med för första gången den här säsongen.

Det var två formstarka lag som möttes i nionde omgången av Superettan på Landskrona IP:s gräs. Både Landskrona och Brage var obesegrade på de fem senaste matcherna.

Matchen började avvaktande där lagen kände på varandra. Hemmalaget hade ett knappt bollövertag första kvarten utan att komma till några målchanser. I Brage hade Johan Arvidsson och André Reinholdsson ett par bra aktioner utan att att komma till några lägen.

Joakim Persson försökte komma loss på vänsterkanten vid ett par tillfällen, men kom inte förbi ytterbacken Erik Hedenqvist.

I mitten av halvleken började ”randigt” ta över spelet mot ett Brage som sjönk långt ner i banan. Målfarlige Linus Olsson kom till ett bra läge, men fick se sitt skott täckas till hörna och Jesper Strid hade en boll som också blockerade av Brageben.

Hemmalaget BoIS ökade tempot och kom till flera halvchanser. Grönvitt hade svårt få till något ordnat anfallsspel, då vi stressades av Landskrona som vann de flesta duellerna.

I den 30:e matchminuten var det nära hemmaledning när Robin Dzabic kom loss på högerkanten och hittade en omarkerad Erik Hedenqvist som nöp till direkt, men där Viktor Frodig gjorde en utmärkt benparad.

Brages anfall var sporadiska, men där en lång raid av Reinholdsson som slutade i en fällning av en BoIS spelare, var något som kan kallas målchans.

Skåningarna kom allt närmare ett mål och Robin Dzabic var på väg genom men fälldes av Tamimi strax utanför straffområdeslinjen. Frisparken, som togs hand om av Adam Egnell, fastnade dock i muren.

1-0 kom logiskt i 41:e minuten när Landskrona sågade sig fram centralt, efter slarv i Brageförsvaret, och Melker Heier dundrade in bollen bakom en chanslös Frodig.

Bragekeepern fick jobba hårt och gjorde det med äran. I 45:e minuten lämnades Jesper Strid omarkerad till höger i straffområdet, men en fantastisk benparad av Frodig räddade Bragemålet från ytterligare påhälsning.

Halvtidsledningen för Landskrona BoIS var i underkant, där Brage mest fick försvara sig och sällan fick tid att äga bollen under kontrollerade former under någon längre tid.

Vi gjorde två byten i halvtid då Henry Sletsjøe och Christopher Redenstrand kom in i stället för Filip Sjöberg och Malte Persson.

Det var större beslutsamhet över Brage inledningsvis av andra halvleken, då man lyfte upp spelet och hade några halvfarliga inspel i straffområdet. BoIS hade inte samma intensitet i sitt spel vilket gjorde vi kunde jämna ut och ta över spelet.

Med sin 1-0-ledning i ryggen spelade Landskrona mer avvaktande. Brage hade dock trots att man jämnade ut spelet och vann fler dueller svårt vaska fram de riktigt klara målchanserna i inledningen av andra.

Johan Arvidsson kom till ett bra skottläge fyra fem meter utanför straffområdet i 71:a matchminuten men skottet gick via ett Landskrona ben till hörna.

Matchen fick en dramatsik av slutning där både lagen fick avsluta med tio man. I den 78:e matchminuten när Erik Hedenqvist fick sitt andra gula kort efter att han dragit ner en fri Jocke Persson och Brage tilldelades straff.

André Reinholdsson gjorde inget misstag från elva meter och skickade in 1-1.

Pontus Rödin fick sedan också syna det röda kortet med fyra ordinarie minuter kvar, efter att han i en och samma situation tilldelats två gula kort.

Båda lagen gick för ett segermål men de riktigt klar chanserna dök aldrig upp. Brage visade moral som efter blivit tillbakapressade första fyrtiofem lyfte sig i andra halvleken och fick med sig en välförtjänt poäng.

I nästa omgång, på lördag klockan 13:00, möter vi Norrby IF hemma på Vallen, vilket är vårsäsongens sista hemmamatch innan vi går på ett fyra veckor speluppehåll. Vi hoppas på mycket folk och att vi kan avsluta vårsäsongen på bästa sätt tillsammans. Köp biljett via webben här.

Landskrona BoIS-IK Brage 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Melker Heier (41), 1-1 André Reinholdsson (78, str)
Varning: Landskrona: Melker Heier, Erik Hedenqvist, Adam Egnell. Brage: Jonathan Tamimi, Henry Sletsjoe.
Utvisning: BoIS: Erik Hedenqvist (77), Brage: Pontus Rödin (87)
Domare: Farouk Nehdi. Assisterande domare: Max Persson, Henrik Melin.
Publik: 1967 (Landskrona IP)

Landskrona BoIS (3-5-2): Amr Kaddoura-Johan Rapp, Philip Andersson (K), Erik Hedenqvist-Alexander Tkacz (53 Jacob Blixt), Melker Heier, Filip Ottosson (75 Emil Jönsson), Adam Egnell, Jesper Strid-Linus Olsson, Robin Dzabic (79 Viktor Wihlstrand). Ersättare: Edvin Dahlqvist, Erik Pärsson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Allen Smajic, Svante Hildeman.

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Jonathan Syberg Tamimi, Alexander Zetterström (K), Pontus Rödin, Malte Persson (46 Christopher Redenstrand)-Filip Sjöberg (46 Henry Sletsjøe), Jacob Stensson, Seth Kanteh Hellberg, Joakim Persson (88 Eirik Asante Gayi) -Johan Arvidsson, André Reinholdsson (Samouil Izountouemoi). Ersättare: André Bernardini, Roni Hajo, Romeo Norberg Mwangala.