Skip to content

Oavgjort nere i Skövde

Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN /

Vi fick med oss en poäng i lördagens bortamöte mot Skövde AIK. I en svårspelad match på en rent sagt bedrövlig gräsplan slutade matchen 1-1 (0-1) inför 1 458 skådare, gav Niklas Söderberg oss ledningen tidigt i matchen. Hemmalaget kunde kvittera till 1-1 genom lagets speciella målkung Jack Cooper Love i andra halvlek.

Klebér Saarenpää hade gjort fem förändringar i startelvan sedan mötet mot AFC. André Bernardini gjorde sin första match från start i målet. I backlinjen ersatte Eirik Asante Gayi avstängda Alexander Zetterström, samtidigt som Henry Sletsjøe var tillbaka från sin avstängning och tog plats på mittfältet. Filip Sjöberg fick förtroendet från start för tredje gången samt att Niklas Söderberg var tillbaka i startelvan efter att ha börjat de två senaste matcherna på bänken.

Hemmalagets tränare Tobias Linderoth hade samma elva spelare från start som i senaste matchen mot Örgryte. 

Det var första gången i historien som vi besökte Södermalms IP i Skövde. Hemmalaget som är nykomlingar i Superettan satte igång matchen. Men det var Niklas Söderberg som redan i fjärde matchminuten med ett drömmål kunde göra 0-1. Efter att han fått bollen från Jonathan Tamimi, kunde IKBs #10 på egen hand hålla i bollen, ta ett par steg inåt centralt och avsluta med ett skott i krysset bakom en chanslös Markus Fröjd.

Joakim Persson försökte efter elva minuter på egen ta sig igenom Skövde försvaret, men höll i bollen för länge. Ett par minuter senare, hade Persson chansen på nytt, med ett jätteläge i boxen, men avslutet med högerfoten gick en bra bit utanför. SAIK kom inledningsvis inte till några farligheter i det öppna spelet, tack vare att vi ofta låg rätt i positionerna.

I den 21:a minuten fick Redenstrand ett bra frisparksläge men avslutet smet precis utanför.

Skövde började växa in lite i matchen, och Kevin Holmén avslutade tätt utanför. Under säsongen har Skövde flera gånger gjort mål på Gustav Fribergs långa inkast. Andre Bernardini, tillsammans med hela laget, hade läst på läxan och försvarade sig bra, även om det varje gång kändes småfarligt. Skövde bästa målchans i halvleken kom efter en Bragebjudning när Eirik Asante Gayis bakåtpassning blev för lös, och Jack Cooper Love fick bollen, men Bernardini stod för en förstklassig utrusning. Sista kvarten av halvleken började Skövde vaska fram allt fler Friberg-inkast på Brages planhalva, åtta totalt första fyrtiofem. Men vi lyckades hålla ledningen in i halvtidspausen.

Joakim Persson visade i den 50:e minuten upp sin snabbhet återigen, men friläget blev resultatlöst efter att sistatouchen blivit för lång. På grund av den ojämna planen var det svårt att få till något ordnat spel. Skövde höll uppe spelet med sina raka, längre bollar och hemmalaget kom till ett par avslut.

Tio minuter in i halvleken hade vi ett bra anfall, när Niklas Söderberg höll i bollen, och lämnade den till Persson som i trängt läge fick iväg ett avslut som Markus Fröjd räddade.

Efter det att Filip Sjöberg en lång stund blev liggandes skadad på Skövdes planhalva, kunde hemmalaget kvittera till 1-1. Efter ett bolltapp fick Jack Cooper Love utrymme och satte kvitteringen till 1-1 efter 64 minuter. Skövde kopplade därefter ett större grepp om matchen, och vi fick alltmer inrikta oss på att försvara poängen.

Aldin Bacic tvingade Bernardini till en räddning med kvarten kvar av ordinarie tid.

Johan Arvidsson och Jacob Stensson byttes in med dryga tio minuter kvar för att ge fräscha ben. Arvidsson visade energi och tvingade Markus Fröjd att sträcka ut sig och rädda.

Vi reser hem med en poäng i en otroligt svår bortamatch, som i slutändan kan bli värdefull när serien ska summeras. I och med det oavgjorda resultatet ligger vi kvar på andra plats, och håller Skövde bakom oss i en haltande tabell.

I nästa omgång, lördagen kl.15:00, väntar den tredje toppmatchen på rad. Denna gång är det Halmstads BK som kommer på besök till Borlänge. Det väntas bli ordentligt mycket folk. Så se till att köpa din biljett redan nu via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/ – Ta med minst en vän, så fyller vi läktarna och skapar otrolig stämning på lördag – ALLA TILL VALLEN!

Text: Per Lindgren

Matchfakta:

Skövde AIK-IK Brage 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Niklas Söderberg (4), 1-1 Jack Cooper Love (64)

Varningar: SAIK: Elias Lindell, Adin Bacic IKB: Henry Sletsjoe.

Domare: Fredrik Oppong

Publik: 1 458 (Södermalms IP)

IK Brage (4-4-2): Andre Bernardini-Jonathan Tamimi, Pontus Rödin, Eirik Asante Gayi, Christopher Redenstrand-Filip Sjöberg (Johan Arvidsson, 77), Seth Kanteh Hellberg (K) (Anton Lundin, 86), Henry Sletsjøe, Joakim Persson (André Reinholdsson, 86)-Douglas Karlberg, Niklas Söderberg (Jacob Stensson, 77). Ersättare: Viktor Frodig, Malte Persson, Roni Hajo.

Skövde AIK (4-4-2): Markus Fröjd-Gustaf Friberg, Filip Schyberg, Aldin Basic, Elias Lindell-Mikael Mörk, Elmar Abraham, Kevin Holmén, Villiam Granath-Jack Cooper Love, Yoann Fellrath. Ersättare: Prince Isaac Kouame, Gabriel Wallentin, Oscar Lennerskog, Samuel Sörman, Oscar Haglund, David Engelbrektsson.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.