Oavgjort på Vallen mot ÖSK

Efter 1-2 i säsongspremiären mot Gefle IF gick vi in i säsongens andra match under lördagen. Det på ett kallt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen och motståndet stod seriekollegan Örebro SK för. Matchen slutade rättvist 1-1 (0-1), där vi framförallt tar med oss den andra halvleken, då vi tog över spelet och hade bud på fler mål. ÖSK tog tidigt ledningen med 0-1, men i andra halvlek kunde Johan Arvidsson kvittera till 1-1.

Vi kom till spel utan skadade Ieltsin Camões, Eirik Asante Gayi (sjuk) och långtidsskadade Adil Titi. På plussidan var att nyförvärvet Emil Tot Wikström för första gången fanns med i truppen, liksom Jonathan Tamimi, som i dagarna gjort klart för ytterligare en säsong i grönvitt.

Det var Örebro som öppnade matchen piggast, och efter sex minuter hade 17-årige Malik Mokédé två lägen inom loppet av en minut, men båda gångerna var det en Bragespelare som täckte i form av Malte Persson och Alexander Zetterström.

14 minuter på matchklockan kom vi till sin första målchans, när Henry Sletsjøe, efter ett fint anfall, avslutade utanför William Eskelinen högra stolpe.

Dock det var ÖSK som minuten efter kunde ta ledningen, när Noel Milleskog fick en boll bakom backlinjen, och kunde göra 0-1.

Vi hade svårt att hitta det rätta flytet i spelet, och Örebro var det bättre laget, även om vi efterhand fick bättre kontroll på ÖSK:s anfallsspel.

Samouil ”Samo” Izountouemoi var den som hotade ett par gånger. Först efter knappa halvtimmen fick han ett bra läge i ”boxen”, men bolltouchen var inte som önskat, och på andrabollen missade Henry Sletsjøe att få bollen på mål.

Vi försökte skruva upp bolltempot, och det började se bättre ut spelmässigt. ”Samo’s” nästa chans, med tio minuter kvar till pausvilan, blev halvfarlig. Och det var synonymt för vår första halvlek, där vi inte lyckades ta oss till de riktigt farliga målchanserna.

Johan Arvidsson satte igång den andra halvleken, i ett Brage som inte hade gjort några spelarbyten i halvtid. Vi försökte ta tag i spelet från start, men inledningsvis hade vi svårt att sätta den sista passningen till rätt adress när vi tog oss in på den sista tredjedelen.

Tio minuter in halvleken blev Samo nerdragen precis vid stramområdeskanten, och skaffade ett bra frisparksläge på straffområdeslinjens högerkant. Johan Arvidsson som tog frisparken, hittade fram till Sletsjøe, som fick se sitt avslut gå en bra bit utanför.

Mitt under vårt bollövertag, avlossade Noel Milleskog ett tungt skott som smet utanför Bernardinis stolpe.

Efter 65 minuter byttes Emil Tot Wikström och Jonathan Tamimi in. Om det var byten som gjorde att Brage ökade sin intensitet, ska vara osagt. Men bara tre minuter senare var det utjämnat, 1-1, målskytt Johan Arvidsson, som fint framspelad av Gustav Berggren, placerade bollen med en bredsida snyggt utom William Eskelinens räckvidd. Brages #11 som i sekvensen innan bäddade för ett läge för Sletsøje.

Vi började få ordentlig press på ÖSK, och Emil Tot Wikström kunde fått ett succéinhopp, men hans avslut räddades på mållinjen av Nasiru Moro.

Ett inspirerat IKB började jakten på ett segermål. Med sju minuter kvar byttes Ferhad Ayaz, Seth Kanteh Hellberg, Jacob Stensson och Yassin Hawat in på planen.

Närmast ett segermål var när Emil Tot Wikström, i den 88:e minuten, med en frispark träffade insidan av stolpen hos Örebromålvakten. En frispark som uppkom efter att ÖSK:s mittback Moro först stoppat ett Bragefriläge med handen, samt att i sekvensen efter fälla Tot Wikström som var på väg igenom, dock blev det endast gult kort i sekvensen.

Även bortalaget kunde gjort mål på stopptid, när Alexander Zetterström gjorde en avgörande brytning när Örebro kom i en ”två mot etta” efter en omställning. Sammanfattningsvis gör vi en helt okej insats, och med det spel vi visade under framförallt andra halvlek så ser vi fram emot nästa fight.

Nästa träningsmatch spelas redan på onsdag kl 18.30, när vi möter Kvarnsvedens IK hemma på Vallen.

Text: Per Lindgren

IK Brage-Örebro SK (0-1)

Målen: 0-1 (15) Noel Milleskog, 1-1 (68) Johan Arvidsson

Domare: Martin Strömbergsson.

Publik: Ca 140 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-3-3): André Bernardini-Filip Sjöberg (Jonathan Tamimi, 65), Alexander Zetterström, Pontus Rödin, Malte Persson-Gustav Berggren (Seth Kanteh Hellberg, 84), Henry Sletsjøe, Johan Arvidsson (Jacob Stensson, 84)-Pontus Jonsson (Yassin Hawat, 84), Kevin Nyarko (Ferhad Ayaz, 84), Samouil Izountouemoi (Emil Tot Wikström, 65). Ersättare: Viktor Frodig, Christopher Redenstrand, Roni Hajo.