Överlägsen seger mot Rynninge

Segertåget fortsätter. När vi på lördagseftermiddagen mötte Rynninge IK, kom den femte raka segern, i hemmamatchen som (återigen) slutade med klara 8-0 (4-0). Efter det att Anna Sandin öppnat målskyttet efter elva minuter, blev det sedan en komfortabel väg till slutsignalen för ett Brage som var ett par klasser bättre än sina motståndare.

-Det här måste vi vara nöjda med, skrattar assisterande tränaren Mattias Johansson, efter krossen mot ett chanslöst Rynninge.

I hemmalaget gjorde både Anna Sandin och Robyn Decker tre mål, och Hanna Torstensson två.

Borlänge bjöd på växlande molnighet och varmt väder då serieledande Brage tog emot femte placerade Rynninge IK från Örebro.

Det var bortalaget som startade matchen bäst, och kom ett par gånger till några halvchanser i boxen. Vi slarvade en del i passningsspelet första fem, tio minuterna. Men efter en kommunikationsbrist mellan RIK-målvakten Stina Krakowski och Zelda Stadsdahl, fick Anna Sandin en enkel uppgift att runda målvakten och rulla in 1-0 efter elva minuter.

-Vi var inte helt nöjda med första halvlek, även om vi så klart är nöjt med vi leder med 4-0. Vi kunde jobbat hårdare. Vi var inte riktigt där, men vi spelade upp oss och avslutade bra, kommenterar IKB tränaren matchen.

Hanna Torstensson visade flera gånger sin snabbhet när hon på sin vänsterkant sprang ifrån sin bevakning.

-Enligt fysion är hon bara redo för 60 minuter, så hon får skynda långsamt säger Mattias Johansson, om Torstensson som gjorde sin andra match efter sitt långa skadeuppehåll.

Hemmalaget tog alltmer över spelet, och Robyn Decker utökade ledningen i den 21:a minuten till 2-0, efter att ha vänt runt på en ”femöring”, och via stolpen satte bollen bakom Rynninge keepern.

Vi fortsatte dominera, och efter dryga halvtimmen fick Krakowski återigen vittja nätet, efter att Sandin satt en retur i nät, men målet blev avvinkat för offside. Men bara två minuter senare, efter 35 minuter kom ändå 3-0 genom Hanna Torstensson. Rynninge som i våras besegrade IKB, var aldrig nära att rubba grönvitt, som hade full koll på händelserna.

-De har några stora fysiska och starka spelare, men när vi får upp vår speed i spelet, hänger de inte med, konstaterade Mattias Johansson.

Torstensson kunde i en spelvändning utöka till 4-0 bakom inbytte målvakten Magdalena Blom, som bytt av Stina Krakowski som fått en spark i ansiktet, och fick plåstras om ordentligt.

Vi visade inte vara belåtna med målproduktionen från den första halvleken, när vi direkt efter pausvilan visade effektivitet. Inom ett par minuter kunde Decker och Sandin fördubbla sin målproduktion fram till 6-0.

Grönvitt sprang sönder Rynninge och med halvtimmen kvar och ställningen 7-0, var det bara att vänta och se om det skulle bli säsongens största seger. Vi skapade några hundraprocentiga chanser, men fick nöja oss 8-0 och tangerat resultat från senaste hemmamatchen mot Hertzöga. Faktum ska sägas att Rynninges målvakt ”Magda” Blom noterades för några fina räddningar, och växte fram till sitt lags bästa spelare.

-Det är viktigt vi gör många mål, för vi kan sitta på det i slutändan. Om jag räknar rätt har vi tio plusmål på Sturehov nu, säger Mattias Johansson vars IKB fortfarande toppar tabellen. På samma poäng som Sturehov som samtidigt besegrat Kvarnsveden med 6-0.

Vad är du mest nöjd med i spelet?.

-Vi har bytt spelsystem, och det börjar sitta nu, och att detaljerna börja sitta, det är vi nöjda med, säger Mattias Johansson som förutom Hanna Torstensson, vill plussa för ett par till grönvita.

-Anna Sandin gör tre mål, kul. Sedan är Robyn (Decker) stabil.

Inte nog med att vi öser in mål, så känns försvarsspelet solitt, och Rynninge hade svårt att skapa någon hundraprocentig målchans. Faktum är att vi nu hållit nollan i fem raka matcher.

-Vi är fyra starka (defensivt) ja hela laget är starkt så klart. Vi har fått till det, och spelat ihop oss, säger ytterbacken Thilda Johansson som själv stod för en strong insats, och tyckte man genomförde matchen väl.

-Vi hade ett bra spel. Rynninge är duktiga fysiska, men jag tycker vi står upp bra mot dem. Det släppte verkligen efter vi tog ledningen. Sedan var det mycket bra vi kunde göra flera mål i andra halvlek, säger 19-åringen.

Tycker du det blev lättare än väntat?

-Inte lättare, men fler mål än väntat. Vi hade svårt att spela mot dem på deras hemmaplan, men här med vårt underlag kan vi spela vårt spel mycket lättare, som vi vill.

I nästa omgång, den 3 september, väntar bortamatch mot Lysviks IF. Med bara fem omgångar kvar ser Thilda Johansson an avslutningen med tillförsikt.

-Spelar vi så här tror jag vi kommer att ta oss långt. Jag skulle nog säga att inget lag stoppar oss just nu.

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Rynninge IK 8-0 (4-0)

Målen: 1-0 Anna Sandin (11), 2-0 Robyn Decker (21), 3-0, 4-0 Hanna Torstensson (35, 45+5), 5-0 Robyn Decker, 6-0 Anna Sandin (53), 7-0 Anna Sandin (58), 8-0 Robyn Decker (65)

Varningar: IKB: Anna Sandin Rynninge: Carolina Fürst, Filippa Sätterström Johansson

Domare: Alva Lokasaari

Publik: 73 (Borlänge Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-4-3): Alexandra Sjölander-Thilda Johansson (Agnes Almetun Lantz,75), Joanna Snell, Robyn Decker, Luna Hermansson- (Hanna Eriksson, 70), Maja Andersson, Lisa Eljans, Linn Mattsson (Elsa Gustafsson, 75) – Hanna Torstensson (Anna-Linh Stenquist, 60), Anna Sandin, Ella Foberg.