Övertygande seger mot Sundsvall

Det blev seger i andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, när vi på lördagseftermiddagen bortamötte GIF Sundsvall i Nordichallen.

Johan Arvidsson och Kevin Nyarko blev målskyttar, i matchen som slutade 0-2 (0-1) vilket betyder tre inspelade poäng i cupspelet. Vi stod för en gedigen match över 90 minuter, och det var inget snack vilket lag som var bäst för dagen.

Vi kom till spel med en förändring i startelvan sedan matchen mot Hammarby. Det var att Andre Bernardini tog plats i målet istället för Viktor Frodig..

Vi började lovande och skapade tidigt en hörna som blev halvfarlig när våra mittbackar Pontus Rödin och Alexander Zetterström fyllde på i boxen. Hemmalagets Alexander Larsson skapade därefter ett skottläge, men avslutet gick i famnen hos ”Berna” som stod på rätt plats.

Vi spelade tålmodigt och hade spelövertaget. Men det var Giffarnas Johan Bengtsson som hade matchens första heta målchans efter tio minuter, när han fick näst intill öppet mål, men avslutet var lite missriktat och Zäta kunde rensa vid bortre stolpen. Hemmalaget jämnade efterhand ut spelet något, och hotade några gånger.

Halvvägs in i halvleken, efter att vi haft bollinnehavet en längre tid, kom Emil Tot Wikström till ett avslut, men där bollen gick en bit över Gustav Molins ribba. Vi började återigen ta över spelet, och efter knappa halvtimmen vaskade vi fram två lägen där vi kunde tagit ledningen. Först via Johan Arvidsson med ett pressat skott som Molin räddade, och på returen, tvingade ”Samo” hemmakeepern till en räddning.

Vi var bra i vår direkta återerövring och kunde rättvist ta ledningen med 0-1, i halvlekens sista minut. Det efter Gustav Molin tappade en till synes ofarlig djupledsboll från mittplan, och Johan Arvidsson kunde sno åt sig den, och rulla in den i öppet mål. Skönt med ett sent ledningsmål, och dessutom logiskt till hur spelet hade sett ut första fyrtiofem.

I den 53:e minuten stod vi för en snabb spelvändning, iscensatt av Samouil Izountouemoi som hittade Emil Tot Wikström i straffområdet, men skottet rensades undan på mållinjen av Teodor Stenshagen till en resultatlös hörna.

Men två minuter senare var det dags för 0-2, när Kevin Nyarko förpassade bollen i nät på retur efter att Johan Arvidsson testat skott. Ett fint fotbollsmål hela vägen.

Med ledningen i ryggen spelade vi med stort självförtroende, och det kändes stundtals som att Giffarna knappt fick hålla i bollen.

Efter 65 minuter gjorde vi ett dubbelbyte när Seth Hellberg och Douglas Karlberg byttes in. Båda inhopparna hade ett fint samspel med knappa tjugo kvar, där Hellberg avslutade utanför.

Vi var närmare 0-3, än att Giffarna skulle reducera.

Pontus Engblom som är en av de mer etablerade i hemmalaget, hade en bra nick i 83:e, men återigen agerade Bernardini lugnt i Bragemålet. skönt för ”Berni” att hålla nollan, även om han hade en relativt lugn match.

Nu återstår en match i cupens gruppspel, när vi nästkommande söndag, den 5 mars, kl.17:30 hemmamöter Norrby IF på Vallen. Vi har fortfarande chans till gruppseger och vi kommer gå för det. Hoppas ni är med oss på plats!

Köp biljett till matchen via webben här!

Text: Per Lindgren

GIF Sundsvall-IK Brage 0-2(0-1)

Målen: 0-1 Johan Arvidsson (45), 0-2 Kevin Nyarko (55)

Varningar: GIF: Yonis Shino IKB: Samouil Izountoumoi, Johan Arvidsson, Gustav Berggren.

Domare: Erik Mattsson.

Publik: Ca 250 (Nordichallen)

IK Brage (4-3-3) Andre Bernardini-Malte Persson (Christopher Redenstrand, 74), Pontus Rödin, Alexander Zetterström, Jonathan Tamimi-Gustav Berggren (Seth Hellberg, 65), Henry Sletsjøe (Jacob Stensson, 80), Johan Arvidsson-Emil Tot Wikström, Kevin Nyarko (Douglas Karlberg, 65), Samouil Izountoumoi (Pontus Jonsson,74). Ersättare: Viktor Frodig, Eirik Asante Gayi.