Skip to content

Pektas inför Utsikten borta

Tillsammans med Kevin Nyarko och IeItsin Camões, är Ömür Pektas de IKB-anfallare som vi hoppas kommer att bidra med mål under säsongen.

Den Bollstanäs SK-fostrade forwarden Pektas har nu nästan varit i Borlänge i en månad, och säger att han allt mer börjar acklimatisera sig i staden och klubben:

-Först och främst är det kul att vara i Brage, Borlänge och med tränarna. I början är det en ny miljö, ett nytt lag och nya tränare. Man flyttar från en storstad till en lite mindre, det blir annorlunda. Man får anpassa sig efter det, ha tålamod och disciplin, göra sin grej och göra sitt jobb, sedan kommer resten av sig själv, med hårt arbete på träningarna och så vidare. Det har känts bra, det har varit bra veckor i IKB, och det kommer med tiden. Mina lagkamrater och tränare har välkomnat mig på ett bra sätt.

22-åringen har hunnit med två inhopp så här långt. Femton minuter mot Sandviken, följdes av dryga tio minuter senast mot Sirius.

-Mot Sirius var det mycket avbrott under matchen av olika skäl. När matchen väl var igång, var vi försvar och Sirius var mer i anfall, så det blev mer försvarsspel som vi fokuserade på i slutändan. Fast jag tycker matchen var väldigt jämn som den såg ut. Mot Sandviken fick jag också spela en kvart, då var det mer att jag fick komma in i det.

När 2023 inleddes blev det till en början spel med Varberg Bois i allsvenskan, för att på hösten avsluta med ettanlaget IFK Stocksund. Två lag som inte bara tillhörde olika divisioner, men också med annorlunda spelsätt, förklarar Ömür:

-När vi kommer till Varberg så var det mer försvarsspel, att man skulle vara rätt i sina positioner, och utifrån det gå på kontringar, vilket jag passar in i med min snabbhet. Stocksund var mer ett lag som prioriterade bollinnehav. Vi höll i bollen mycket mer i matcherna, oavsett motstånd. Vi rullade och försökte hitta kombinationer. När det kommer till Brage tycker jag vi är ett lag som kan hålla i boll och rulla. När vi kan hitta lägen, kan vi sätta en längre boll. Jag passar väldigt bra in i Brages spel.

Som alla är medvetna om är våra chanser att knipa förstaplatsen i gruppen inte så stora, och framför allt är vi beroende av att Sirius och Norrköping spelar oavgjort. Skulle detta ske, så måste vi vinna med minst fyra mål.

-Känslan är att vi ska gå ut på plan och göra vår grej. Det finns en chans, och den ska vi utnyttja och göra allt för att ta den. Sedan är det upp till oss att vinna och göra en bra match, sedan får man gå utifrån det.

Känner du dig redo för 90 minuter?

-Jag var klubblös i januari, så då vart det inga träningar med någon klubb, utan mest individuella träningar med personlig tränare. Nu har jag tränat i en månad, kört extra ”sprints”, lite kondition och uthållighet för lungor och hjärta. Nu tycker jag att jag klarar av att spela en hel match och visa vad jag går för. Sedan är det upp till tränarna att säga vilket lag som ska spela.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.