Skip to content

Pontus Jonsson inför fredagens gratismatch

Foto: Christian Örnberg

Imorgon, fredag, avslutas vårsäsongen med hemmamatch mot Gefle IF. I och med att det är fri entré och ett pågående Dalecarlia Cup så väntas publiksiffran hamna på närmare 4 500 och ett fullsatt Borlänge Energi Arena.

En av spelarna som längtar lite extra till matchen är Pontus Jonsson:

-När man vet att det kommer så många så vill man bjuda publiken på ännu bättre fotboll och ännu fler mål. Man får mer energi, så den stora publiken tror jag bara kommer hjälpa oss, menar han.

Som bekant kommer vi stärkta till matchen efter att i söndags besegrat GIF Sundsvall med hela 5-0. Resultatet, menar Pontus Jonsson, tydligt har märkts på veckans träningar, där humöret varit på topp.

-Träningsveckan har varit bra. Man märker tydligt att efter en sådan bra match som mot Sundsvall att alla är lite gladare. 

Fredagens motståndare, Gefle, ligger på negativ kvalplats. Senast blev det noll poäng borta mot Varberg i en målrik match som slutade 4-3. Trots att gästrikarna hade ledningen två gånger, blev det alltså inga poäng. Jonsson tror att vi förmodligen kommer ha en del bollinnehav i matchen på fredag:

-Jag tror att det kommer vara lite lika som mot Sundsvall, att vi har mycket boll och att Gefle står ganska lågt och försvarar sig och går lite mer på kontringar. Det kommer säkerligen bli en rolig match att titta på.

För 23-åringen kommer matchen bli lite speciell, i och med att han tillhörde Gefle IF säsongerna 2021 och 2022.

-Ja, verkligen. Jag känner väldigt många som spelar i Gefle, med många gamla kompisar, så det är lite extra när de kommer och ska möta oss, säger Pontus som fortfarande har kontakt med flera av spelarna. Lagen möttes i en träningsmatch i januari, 3-0 seger då. I fjol förlorade vi bortamötet med 2-0 på Gavlevallen och oavgjort hemma (1-1) där IKB fick avsluta matchen med Alexander Zetterström utvisad. 

-Förra årets bortamatch mot Gefle spelade vi väldigt bra och hade många lägen, men lyckades inte få in bollen och då är de farliga (på sina omställningar). Jag var inte med och spelade matchen på försäsongen men jag var med på läktaren. De stod väldigt lågt och vi stod för en bra match. Men försäsong spelar ingen roll nu.

Efter fredagens derby väntar tre veckors uppehåll. För Jonsson, som startat fyra av de tretton matcherna, säger han det kan komma lägligt med ett uppehåll för att truppen ska få återhämta sig.

 -Det känns ändå helt okej. Många har småskavanker, vissa spelare har åkt på långtidsskador. Uppehållet kommer i god tid och jag hoppas att folk får vila upp kroppen och att de som varit skadade länge får tid att komma tillbaka och kunna påverka ordentligt på hösten.

Det finns endast ett hundratal biljetter kvar på läktaren inför matchen. Vad vill du säga till de som ännu inte har bestämt sig om de ska se matchen på plats eller ej?

-Jag tycker det är självklart att de ska komma hit. Det är gratis inträde, så ta med kompisar och familj och hänga på publikfesten, vi ska göra det här tillsammans. Det finns inga ursäkter att inte komma och kolla matchen på plats, avslutar Jonsson.

Text. Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.