Skip to content

Pontus Jonsson inför hemmapremiären

Foto: Tobias Sterner

Vi kan räkna med ett hungrigt Bragelag som på måndagseftermiddagen kliver ut på Borlänge Energi Arena för årets premiär i Superettan mot Varberg BoIS. 

IKB:s yttermittfältare, Pontus Jonsson, säger sig ha märkt en stegring i gruppen, i och med att det börjar dra ihop sig till seriestart.

-Absolut, det känns som intensiteten på de senaste träningarna vart bättre än de senaste veckorna och det känns som alla är ruskigt taggade att dra igång.

Hur är du på en premiärdag?

-Det är klart att det är lite extra spänning i kroppen, matcherna är lite mer uppumpade, upphajpade, man är extra taggade, men det gäller att spela som vilken match som helst.

22-åringen har under försäsongen gjort det bra när han fått speltid. I genrepet senast mot Sirius blev det spel i 45 minuter. Efter en strulig säsongsinledning känner han att formkurvan pekar uppåt.

-Det har känts bra. I början var det lite hackigt med lite olika skadeproblem, men på slutet så har det känts väldigt bra.

Måndagens motståndare Varberg BoIS, ramlade som bekant förra året ur allsvenskan. I år har man Tobias Linderoth som ny tränare. Pontus Jonsson siar om att det kan bli en aning tillknäppt tillställning, även om han så klart hoppas utgången slutar med en seger.

-Jag tror det kommer bli en väldigt jämn match, typisk premiärmatch där båda lagen är lite fega och känner på varandra. Så länge vi gör vårt tror jag vi kommer ro hem tre poäng.

Vad vill du säga till alla Bragefans nu innan vi startar igång säsongen?

-Var med och starta igång året med att fira påsken ihop med oss, det skulle vara sjukt kul. Jag hoppas det kommer vara mycket folk på Vallen, som delar premiären med oss.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.