Skip to content

Pontus Jonsson inför söndagens fight mot Landskrona

230415 Brages Filip Sjöberg jublar med supportar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Örebro och Brage den 15 april 2023 i Örebro. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN / COP 246 / JD0046

På söndag kl.13:00 spelar vi vårsäsongens sista match innan sommaruppehållet, då Landskrona BoIS kommer till Borlänge.

Offensiva yttermittfältaren Pontus Jonsson gjorde 16 matcher i Brage säsongerna 2018 och 2020 innan han skrev på för Gefle IF till säsongen 2021. Efter att ha kommit tillbaka till grönvitt har Falusonen tagit för sig och visat att han vill vara med och kriga om en plats i startelvan.

Sex matcher från start och fem inhopp har det blivit så här långt för 22-åringen.

-Det har varit lite upp och ned. Jag var sjuk där i mitten och var borta på träningarna, vilket satte lite spår, säger Jonsson som fått starta de tre senaste matcherna.

-Men jag tycker att jag har gjort en godkänd start av den här säsongen. Men såklart finns det utrymme för förbättring, fortsätter Jonsson som i senaste matchen mot Trelleborg var mycket aktiv den dryga timmen han fick spela.

När drygt en tredjedel av serien har avverkats ligger Brage på en tionde plats med 14 poäng. Han tycker att lagets nivå varit ojämn, men ser att det finns förbättringspotential.

-Såklart vi hade önskat fler matcher som vi hade varit nöjda med och vunnit. Vi har blandat och gett väldigt mycket, och hade gärna prestationsmässigt fått till ett jämnare spel helt enkelt.

Det blev en sen hemkomst efter senaste matchen borta mot Trelleborg, men Jonsson menar att återhämtningen har gått bra och att allt är som det ska inför söndagens match mot Landskrona BoIS.

-Det tog någon extra dag för att kroppen skulle bli återställd, men nu känns det som att man är redo för match igen.

Mötet mot Landskrona blir andra raka mot ett skånelag. Gästerna kommer närmast från säsongens första bortaseger (0-1), efter att nyförvärvet från IFK Värnamo David Edvardsson avgjort med sitt första mål för säsongen på stopptid mot Örgryte på Ullevi. Trepoängaren tog upp randigt till sjätteplats i tabellen. Pontus Jonsson har respekt för motståndarna, men har ändå en stor tilltro att få med sig ett bra resultat innan serien tar sommarledigt i fyra veckor.

-Vi möter ett bra Landskrona. Jag tror det kommer bli en väldigt jämn match, men vi vet hur vi ska slå dem.

-Jag hoppas vi kan göra en bra match och få en skön känsla inför uppehållet.

Han menar att man ändå var ganska nöjda över insatsen senast mot Trelleborg, och även den innan mot Östersund, och att man ska försöka bygga vidare på det till söndagens match.

-Vi ska straffa Landskrona på deras svagheter för att kunna vinna matchen.

Träningsveckan har i stort sett ut som vanligt, och den taktiska analysen har gjorts, säger Jonsson.

För att vi ska få med oss bra resultat i matcherna är supportrarnas stöd från läktaren oerhört viktigt. Jonsson har bara beröm att ge alla som stöttar laget i med och motgång, och menar att man spelar även för dem.

-Självklart gör de ett jättejobb varje match och skapar ett tryck på ”Vallen”. Jag tycker de har gjort fina inramningar på matcherna. Sedan har det varit folk på varje bortamatch också, så att det är klart det ger väldigt mycket, man vill ju såklart vinna för dem också. De ger så mycket energi och glädje, alla som engagerar sig så mycket som de gör, så vill man ge tillbaka med bra matcher och vinster såklart.

Matchstart kl.13:00 och du köper din biljett via webben HÄR.

Text: Per Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.