Skip to content

Rödin och Saarenpää inför söndagens match mot VSK

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN /

Ny match – Nya möjligheter. Efter förlusten mot Utsikten senast, tar vi nya tag mot söndagens bortamatch där tabelltolvan Västerås SK Fotboll står för motståndet på Iver Arena.

”Vi måste framförallt våga i början, så vi känner modet igen och hittar tillbaks till vårt spel vi haft de tidigare matcherna. Sedan inte spela dumt, och låta deras press bita på oss. Vi ska utnyttja deras svagheter.”

Pontus Rödin inför matchen.

Med några dagars distans försöker mittbacken Pontus Rödin peka på vad som kunde gjorts bättre mot Utsikten.

-Självklart finns det ursäkter, men det är inget som ska svara för att vi spelar dåligt. Det var pinsamt av oss att vi inte kom upp i nivå. Det är något vi får jobba för. Jag hoppas det blev en kalldusch, och att vi vaknar till nästa match.

Hur gick snacket efter matchen?

-Vi förstod att det inte var okej hur vi spelade i den matchen. Vi hade inget spel alls förutom stunder i andra halvlek. Så det var mycket missnöje. Det är bara att glömma, och sikta på nästa match.

Klebér Saarenpää, berättar om tiden efter mötet mot Utsikten.

-Måndag analys och rehab. Vi har kört hårt med ett dubbelpass. Sedan lättare träning. Fokus från och med fredag på Västerås, och vad vi behöver göra rent taktiskt i matchen.

Är du orolig för att ni inte skapade mer en två klara målchanser?

-Nej, det är bara en match. Vi är besvikna i den matchen, men har möjlighet att revanschera oss, så det är inget jag är orolig över. Vi har ny match, och en möjlighet att göra det bättre, och det ska vi definitivt göra. Det finns utrymme för förbättring och det är alla medvetna om. Nu har vi satt upp det mot VSK för att kunna göra det på ett bra sätt. Vi får gå på det igen, och göra det bättre, säger Klebér.

Nu väntar alltså andra raka bortamatchen, när vi tar oss an ett formstarkt VSK på Iver Arena.

Pontus Rödin är fokuserad inför matchen.

-De är ett jobbigt lag. Det har det varit alla gånger jag mött dem. De springer och jobbar för varandra. Det är viktigt för oss att tänka på deras inläggsspel. Även fokusera på deras press som jag tycker själv är ganska bra, och fokusera på att lösa den.

Rödin, utvecklar sina tankar mer om vad som krävs för att vi ska få med oss något i poängväg på söndag.

-Vi måste framförallt våga i början, så vi känner modet igen och hittar tillbaks till vårt spel vi haft de tidigare matcherna. Sedan inte spela dumt, och låta deras press bita på oss. Vi ska utnyttja deras svagheter.

Det väntas en hel del Bragesupportrar på plats i Västerås, vad betyder det för er?

-Väldigt mycket. Man får extra energi och blir mer fokuserad när man vet att man har folk som stöttar en.

Efter veckans resultat, så ligger vi kvar på andraplats, två poäng bakom serieledarna Halmstad, och en poäng före Utsikten. Pontus Rödin säger att han har koll på tabelläget, men ändå inte alltför ofta kikar på tabellen.

-Jag försöker inte kolla så mycket. Inte kolla blint att man är topplaget när man möter bottenlag, och inte får någon underskattning där. Superettan är väldigt jämn, och de flesta lagen är mycket bra.

Vad tror du vi kan förvänta oss av Brage under resten av säsongen?

-Det kommer att bli tufft. Men jag tror såklart på många vinster.

Klebér Saarenpää menar att det under veckans träningar har märkts att alla vill revanschera sig efter förra matchen, och hoppas att man kan omvandla den hungern till något positivt .

-Jag tycker att det inte var någon som var nöjd och de har responderat väl, med en energi vi ska tygla., Vi får gå ut och rikta det mot VSK istället.

På söndag kl.13 är det dags alltså – Vilka styrkor och svagheter ser ni finns hos VSK?

-Svagheter kommer jag inte berätta om här. Det är ett bra och bollskickligt gäng. De har fått upp sin offensiv på ett väldigt tydligt sätt. Har spelare som är bolltrygga och passningsskickliga. Jag tycker VSK:s offensiva spel har varit väldigt bra.

..och vad säger du om deras defensiv?

-Det är till oss att utnyttja och blotta deras svagheter, så det håller vi för oss själva. Förhoppningsvis kan vi få någon verkan på det.

Vi har snart mött alla lag. Vad säger du om Superettan 2022?

-Det är som vanligt. Nykomlingar som kommer in och gör det jättebra. De som är uppe i toppen ska väl vara det. Det är jämna matcher och små marginaler. Tappar man en till två spelare eller tappar man någon procent i sina prestationer förlorar man matcher. Så det är som vanligt. Det är inget lag som kommer gå rent, alla kommer att gå på sina minor. Halmstad är ruskigt stabila, och gjort det bra, säger Bragetränaren, med tanke på HBK i veckan förlorade mot Trelleborg.

Glädjande i Bragelägret är att Adil Titi sakta men säkert har börjat sin väg tillbaka, där han under veckan deltagit i en del bollövningar på planen. Och man hoppas att han kan vara tillbaka inom några månader.

-Kul att ha honom igång igen. Men han har en lång väg tillbaka, säger Klebér Saarenpää om den defensive mittfältaren.

-I övrigt har ”Samo” (Izountouemoi) problem med sin hälsena som vi måste få ordning på. Shkodran (Maholli) är långt borta, det viktiga med honom är hälsan, avslutar Klebér Saarenpää.

Fem punkter inför VSK Fotboll:

  • VSK:s nyförvärv från Skövde AIK, Viktor Granath, ligger tvåa i skytteligan med sju mål på elva matcher.
  • Senaste Bragesegern i Västerås kom för dryga fem år sedan, den 26 juni 2017, då det blev vinst med 2-1 i division 1 Norra, målskyttar för Brage var Simon Stenberg och Anton Lundin.
  • Västerås SK kommer från en 2-0-seger borta mot Skövde AIK, där Simon Johansson och Viktor Granath gjorde västmanlänningarnas mål.
  • Förra säsongen slutade båda mötena lagen emellan oavgjort, 2-2 i Västerås och 3-3 i Borlänge.
  • Det är ett större gäng Bragesupportrar som kommer vara på plats i Västerås. Förutom egna transporter är två supporterbussar nu fullbokade och det kommer bli ett riktigt fint stöd från läktarhåll. För er som är kvar hemma i Borlänge kan ni se matchen hos vår samarbetspartner Pitcher’s i Borlänge – de visar matchen på sin storbilds-tv på uteserveringen – Givetvis har ni Bragerabatt på burgare/ceasarsallad.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.