Skip to content

Redenstrand inför Örgryte

Foto: Henrik Hansson

En matchvecka är snart slut, och en ny börjar. Som bekant fick vi nöja oss med delad pott i tisdags på Olympia mot Helsingborg, i en match som slutade 1-1. 

Brages vänsterback Christopher Redenstrand blickar tillbaka på en match som kunde slutat hur som helst.

-Det finns en hel del vi tar med oss och en del vi kan förbättra såklart.

-Vi har analyserat vad vi ska göra bättre för att kunna behålla ledningen och kanske utöka den, för att istället ta med oss tre poäng istället för ett. Det är alltid surt att inte få med sig tre poäng, men med lite distans, tar vi en poäng i och med att det är rättvist sett till matchbilden.

Med tanke på att spelarbussen inte kom iväg från Helsingborg förrän framåt 22-tiden så blev det en lång natt i bussen, vilket medförde att det tog en stund innan spelarna kom in i den vanliga dygnsrytmen när man väl var tillbaka i Dalarna, säger Redenstrand:

-Ja, det tog ett tag. Det var en tung gräsmatta, lång resa hem. Det blev inte så mycket sömn efter matchen. Men man har försökt återhämta sig så bra som möjligt. Nu börjar man känna sig rätt fräsch. Vi kom tillbaka till Borlänge klockan sex på morgonen. Det var ingen idé att träna då, så vi fick vi ledigt så att man fick sova ikapp. 

-Sedan har vi tränat torsdag och fredag. När vi kör på måndag (mot Örgryte) ska det inte vara några problem.

Vad förväntar du dig för match mot Örgryte, och att det blir match på gräs igen?

-Det är väl bara bra att de här två gräsmatcherna kommer så tätt inpå. Vi har gjort en match på gräs så vi vet lite vad vi har att förvänta oss. Det inte ska vara några problem med underlaget. Vi får anpassa oss, och jag tror vi kan spela bra fotboll oavsett om det är gräs eller konstgräs. Alla matcher i den här serien är tuffa matcher och på måndag kommer det säkert bli lika tufft, men vi har goda chanser att få med oss tre poäng hem.

Hur vill du säga att Örgryte och Helsingborg skiljer sig åt?

-Oj, svårt att säga. Jag har inte så bra koll på deras matcher än så länge. Det finns inget lag som inte kan slå ett annat. Vi går in i varje match med fullt fokus på det motstånd vi har. Vi kommer att analysera Örgryte och se vad vi kan göra för att utnyttja deras brister och svagheter på bästa sätt.

Måndagens motståndare, Örgryte, förlorade i premiären med 1-2 i derbyt mot Utsikten. I den senaste matchen tog ”Sällskapet” sin första poäng, efter att spelat 0-0 borta mot nykomlingen Oddevold. 

”Chris” säger vad han tror krävs för att vi ska få med oss ett bra resultat från Gamla Ullevi.

-Framförallt att vi har en tro på den matchplan vi sätter upp. Går vi ut och spelar vårt spel och får en ledning så gäller det att vi fortsätter spela vårt spel matchen ut, till skillnad mot senast då jag tycker vi blir tillbakadragna och lite fega i andra halvlek, och kanske lite bekväma att säkra de tre poängen. Istället släpper vi in ett mål. Det gäller att spela vårt spel matchen ut. Gå för fullt, ge allt och kriga ordentligt. Det kommer att krävas.

Christopher Redenstrand, som startat både mot Varberg och Helsingborg, säger sig vara tillfreds med både sin och lagets insats under säsongsstarten.

-Det har känts bra, jag tror på vårt spelsätt. Jag tror vi kommer att växa match för match och bli bättre. Jag är nöjd och tycker vi har gjort mycket bra både i cupspelet och i seriestarten, så det är bara att fortsätta bygga på det, så kan det bli riktigt bra.

Sett till inledningen av serien, så ser det ut att kunna bli en tight tabell. Även om det så klart kommer se annorlunda ut längre fram. Men att inget lag har tagit maximala sex pinnar efter två omgångar, och åtta (!) lag står med fyra poäng, gör att det kan bli en spännande säsong. Ett av gängen med fyra poäng, är Brage. Christopher Redenstrand, känner sig ganska nöjd med poängutfallet.

-Det är absolut okej. Men självklart går man in i varje match för att ta tre poäng det optimala hade varit att stå på sex poäng efter två matcher. Det hade varit bäst, men fyra poäng är absolut godkänt. Vi får fortsätta bygga på det, och ta trepoängare framåt.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.