Skip to content

Redenstrand inför Öster hemma på söndag

Foto: Henrik Hansson

På söndag kl 15:00 väntar hemmamatch på Borlänge Energi Arena mot tabellfemman Östers IF. Det betyder också att det är sista matchen i Superettan innan serien vänder.

”Facit talar för sig själv. Vi är starka hemma och det är mycket tack vare supportrarna. Det är ett fantastiskt imponerande stöd och jag hoppas verkligen att det blir samma härliga stöd på söndag, så ska vi göra allt för att ge tillbaka och visa att vi vill vinna.”

Chris Redenstrand inför hemmamatchen mot Öster på söndag.

Brages vänsterback Christopher Redenstrand har hittills den här säsongen spelat nio matcher, varav en från start. Att jämföras med i fjol då han startade 24 av 30 matcher.

-Självklart vill jag spela, det är därför man spelar fotboll. Man vill alltid vara med och spela matcher och kunna bidra till laget att ta poäng. När man inte får göra det, då är det såklart inte kul.

Han har ändå hunnit med att göra avtryck när han kommit in med sin inställning och lojalitet trots den minskade speltiden.

-Det är en situation där man får fortsätta att kriga och göra sitt bästa ändå för att visa att man ska vara med och starta.

Senast mot AFC Eskilstuna blev det spel sista 45 minuter vid ställningen 1-2, när Brage lyfte upp spelet och tryckte tillbaka hemmalaget.  

-Det kändes bra. Jag hade ett hyfsat piggt inhopp och vill fortsätta bygga på det och ta med det in till den här matchen, så tror jag att det kan bli bra.

Om andra halvleken mot AFC från grönvitt var godkänd, såg det sämre ut under första fyrtifem.

-Vi började inte som vi ville. Det var lite halvknackigt i första. När jag kom in gjorde vi allt för att hämta tillbaka och åtminstone försöka få en poäng. Men det var surt att inte kunna trycka in en boll i andra.

I de två senaste matcherna har starten sett trevande ut. Mot Örgryte tog vi tag i matchen först efter Seth Hellbergs utvisning efter knappa halvtimmen, och senast mot AFC dröjde det till andra halvleken innan spelet riktigt kuggade i. Christopher säger att man pratat om inledningen av de senaste matcherna, men att man inte ska tänka för mycket på det.

-Vi har snackat om på sistone att komma ut bättre från start. Det gäller att inte sätta för mycket press på oss själva.

Redenstrand hoppas att man lärt sig av läxan, även om han förstås är medveten om att det finns en motståndare på andra planhalvan.

-Vi går ut och kör från minut ett, det finns inte någonting annat. Vi ska inte ge dem någonting i början som vi nu har gjort i de två senaste matcherna där vi har varit lite väl tillbakadragna. Det gäller bara gå ut och tro på oss själva. Vi vet att vi kan spela bra fotboll. Gör vi det då tvivlar jag inte på att vi gör en bra match och framförallt en bra start den här gången.

Så här långt har vi förlorat mot toppkvartetten Utsikten, Västerås, Gais och Jönköping. Nu väntar alltså femman Öster, och för att inte tappa poäng mot den absoluta toppen går det inte komma ifrån att det är mycket viktiga poäng på spel på söndag.   

-Alla matcher är måstematcher. Det svänger mycket och kan gå väldigt snabbt. Det känns som en otroligt jämn serie och allt kan hända. Den här matchen är otroligt viktig som alla matcher är. Vi behöver ta så många poäng vi kan i varenda match. Det är självklart att vi går in och vet att det är mycket som står på spel. Men det är också bara kul och en utmaning och vi gör allt för att ta tre poäng såklart.

I Öster finns två av seriens bästa målgörare i duon Jesper Westermark och Adam Bergmark Wiberg som tillsammans har gjort 17 mål.

-Vi har självklart koll på dem. Vi har analyserat dem och går igenom hur vi ska stoppa deras spel. Det är bra lag vi möter och det finns fler bra spelare än dem. Det kommer bli en rolig match.

-Det är mycket kvalitet i deras lag. De har flera bra spelare och ett lag som är bra på att spela. De är otroligt bra i omställningar offensivt. Där går det undan, och det är någonting som vi får vara vakna på och försöka stoppa.

För att kunna rubba Öster menar Redenstrand att mycket behöver göras bättre än mot AFC senast.

-Det gäller att vi höjer oss i det mesta, för det är ett bättre lag vi möter nu (än senast). Det krävs att vi egentligen höjer oss i det mesta, men framförallt arbetsinsatsen. Visst, vi kommer slå bort bollar och kommer inte lyckas med varje passning. Men det gäller att vi går ut och ställer krav på oss själva. Jobbet får inte saknas utan det gäller från minut ett. Då tror jag vi inte kommer ha en lika dålig start om vi lägger ner jobbet från början och göra så svårt som möjligt för dem.

Poängskörden på hemmaplan har varit dubbelt så stor som på bortaplan. Efter fyra raka segrar på hemmaplan har vi möjligheten att förlänga vinstsviten.

-Facit talar för sig själv. Vi är starka hemma och det är mycket tack vare supportrarna. Det är ett fantastiskt imponerande stöd och jag hoppas verkligen att det blir samma härliga stöd på söndag, så ska vi göra allt för att ge tillbaka och visa att vi vill vinna.      

Alla till Vallen – Köp din biljett via webben här!

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.