Skip to content

Redenstrand inför tisdagens match i Borås

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Säsongen rullar vidare i högt tempo och härnäst väntar bortamatch mot Norrby med avspark imorgon, tisdag, klockan 19:00. Christopher Redenstrand hoppas att laget ska kunna bygga vidare på de två senaste matcherna som båda slutat i grönvita trepoängare.

Vi kommer till spel mot Norrby med en 1-0-seger mot Östersund i ryggen. En solid defensiv, fint målvaktsspel signerat Andre Bernardini och ett välplacerat avslut av Douglas Karlberg i slutskedet av matchen innebar tre härliga poäng.

– Vi kom inte alls upp i den nivå vi hade önskat, särskilt inte i den första halvleken där vi inte alls gör någon vidare insats. Men vi pratade ihop oss i paus och klev ut och gjorde det bättre i andra halvlek, det var riktigt skönt att vi fick dit en boll i slutet, summerar Christopher Redenstrand.

Efter tre matcher utan seger har grönvitt nu tagit två trepoängare i följd mot Örebro och Östersund vilket bidragit att stämningen i truppen är på topp, menar vänsterbacken.

– Det känns extremt bra just nu med humöret i truppen, både på träning och under matcherna och även utanför planen. Alla är verkligen med och bidrar och vi har ett fantastiskt go i truppen för tillfället, helt klart.

– Det är extremt viktigt att vi börjat vinna igen, vi hade ju en väldigt bra start på säsongen innan uppehållet och när vi kom tillbaka fick vi inte riktigt med oss de trepoängare vi tog under vårsäsongen.

– Det blir lite tuffare då och man hade ju hoppats på mer, men det känns skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen med två raka vinster. Nu gäller det att fortsätta att jobba på för att det ska fortsätta på samma vis framöver.

Redenstrand är nöjd med träningsveckan som gått och känner att spelarna är återhämtade och redo för en ny urladdning mot Norrby, efter de två senaste matcherna som spelades med bara några få dagars mellanrum.

– Det har varit lite tight mellan matcherna så man har fått lägga ett större fokus på återhämtningen och känna efter så att kroppen känns okej, men vi har haft en bra träningsvecka med ett bra upplägg med lagom belastning så vi kommer absolut fullt förberedda till den kommande matchen.

Inför matchen mot Norrby har den grönvita truppen förstärkts genom värvningen av Ferhad Ayaz som varit en del av träningen under veckan.

– Han har varit med oss några pass nu så man har väl inte hunnit se jättemycket, men känslan är att han är en extremt duktig fotbollsspelare som kommer höja nivån och framförallt konkurrensen i truppen. Det är ju otroligt viktigt nu när vi kliver in i hösten att ha många spelare som kan vara med och bidra, så det känns väldigt positivt, säger Redenstrand om sin nya lagkamrat.

Tisdagens motståndare är tolfteplacerade Norrby, ett lag som IK Brage besegrade med 2-1 hemma på Vallen i början av sommaren. De kommer till spel med tre raka förluster i bagaget vilket får Redenstrand att tro att det är ett revanschsuget lag som väntar på Borås Arena.

– Det jag minns från första matchen är att de helt klart är ett bra lag. De har haft det lite tuffare på slutet men det är fortfarande ett bra lag vi kommer att ställas mot. Superettan är en sådan jämn serie att mycket kan hända mot alla lag så det gäller att kliva ut med fullt fokus och inte ta någonting för givet, säger han.

– Vi måste göra jobbet. Vi kommer att behöva slita om vi ska ta hem de tre poängen. De har mycket att slåss för, det är ju inget lag som vill ligga där nere där de ligger så de kommer att vara extremt taggade.

– Det är nog många lag som ser oss uppe i toppen och scoutar oss noggrant inför matcherna, så de kommer med all säkerhet att ha full koll på vad vi vill göra. Det är klart att det kommer att bli svåra matcher framöver nu när vi ligger där vi ligger i tabellen, men är vi förberedda på det och fortsätter att göra vårt bästa så har vi goda chanser att stanna kvar på vinnarspåret.

Trots att Redenstrand konstaterar att det kommer att bli en hel del tuffa matcher för grönvitt framöver känner han sig ändå trygg med att laget har vad som krävs för att hantera uppgiften och till och med växla upp ytterligare under hösten.

– Det har känts väldigt tryggt så här långt, framför allt i defensiven där vi inte släppt in så många mål. Det är skönt att ha den grunden att stå på, det märktes ju nu senast när vi inte gör en så bra insats så kan vi ändå hitta styrkan och vinna den matchen. Det visar på den styrka vi har mentalt och hur skickliga vi är.

– Jag tror vi ska kunna växla upp framöver. Vi har tränat väldigt hårt under hela säsongen och vi är väl medvetna om vad hösten kommer att innebära och vad som väntar. Det kommer att bli tuffa matcher men jag tror absolut att vi har några nivåer till i oss. Jag ser fram emot det som komma skall.

För Redenstrand är detta första säsongen som Bragespelare och han har verkligen visat framfötterna på sin vänsterkant som en del av en backlinje och kollektiv som släppt in minst antal mål i Superettan så här långt, samtidigt som han bidragit med tre målgivande passningar som är flest i laget.

Han lyfter fram sin omgivning som största bidragande faktorn till den lyckade inledningen på tiden i Borlänge.

– Jag kan inte säga någonting annat än positiva saker om tiden här i Brage. Jag är otroligt nöjd både på och utanför planen. Det är klart att det hjälper när det går bra på planen, det är svårt att säga exakt varför det har känts så bra, men det är tack vare alla killarna i laget, självklart tränarna också. De har gjort det enkelt att komma in i laget och spela. Vi har många duktiga spelare och det är klart att det gör det lättare att prestera.

Redenstrand är tydlig med vad som gäller om laget ska kunna bygga vidare på segersviten på tisdag.

– Det gäller att gå ut och följa den matchplan vi har kommit överens om till punkt och pricka, inte tänka allt för mycket på tabelläget utan bara fokusera på vår prestation och det vi kan påverka. Vi måste ta det match för match och hålla fokus på det som väntar härnäst. Gör vi det vi har bestämt oss för tror jag att det kommer att bli bra, avslutar han.

Fem punkter inför Norrby:

# I den första matchen lagen emellan den här säsongen gick de tre poängen till IK Brage efter en 2-1-match med André Reinholdsson och Johan Arvidsson som grönvita målskyttar.

# Lagen har hållit lika många nollor så här långt (4), men sett till antal insläppta mål är det fördel Brage med 16 insläppta jämfört med Norrbys 26.

# I Norrby återfinns den tidigare Bragespelaren Viktor Bergh.

# Norrbys bästa målskytt är Anton Wede med sex fullträffar, lika många som Brages Niklas Söderberg.

# Brages Seth Kanteh Hellberg är på tisdag avstängd för andra gången denna säsong, efter sitt sjätte gula kort senast mot Östersund.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.