Referat efter dagens seger

Brage vann hemmamötet mot Trelleborgs FF  inför dryga 1000 åskådare med 1-0 (1-0) vilket betyder hoppet om en topptre plats fortfarande lever. Matchens enda mål kom i mitten av första halvleken genom Ieltsin Camões som säkert förvaltade Sletsjøes inspel. I slutet av matchen jagade Trelleborg en kvittering, men trots anstormningen kunde vi reda ut stormen och ta tre efterlängtade poäng.

Laget:

Janne Mian och William Bergendahl hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Gefle. Teodor Wålemark tog plats i mittförsvaret bredvid Oskar Ågren, i stället för Alexander Zetterrström som fick inleda på bänken efter att ha varit sjuk. På mitten fick Jacob Stensson göra sin tredje match från start, när Emil Tot Wikström var indisponibel efter sin axelskada.

Första halvlek:

Publiken på Borlänge Energi Arena fick första fyrtiofem se ett hemmalag som ägde srora delar av halvleken och välförtjänt gjorde halvlekens enda mål. Det var annars gästerna som inledde matchen bäst och hade redan efter knappa tre minuter skaffat sig två hörnor som dock blev resultatlösa. Hemmalaget, anförda av vikarierande lagkapten Jacob Stensson, tog sedan över spelet och hade flera inspel in i boxen. Närmast utdelning var Muhsin i åttonde matchminuten som dock inte fick någon ren träff på Weilids högerinlägg. Det var grönvitt som styrde spelet mot ett Trelleborg som avvaktade och satsade på kontringar. Efter kvarten spelade kom vi till matchens dittills bästa chans, när Muhsin i en kontring passade ut till Arvidsson som från vänstersidan avslutade med ett skott som touchade en TFF-spelare och mynnade ut i en hörna.

Skåningarna var långt ifrån ofarliga i sina framstötar och när en omarkerad Fredrik Martinsson efter knappa tjugo minuter i straffområdet fick tid på sig att sikta trodde många på bortaledning, men i stället gick Trelleborganfallarens avslut utanför Frodigs vänstra stolpe. I stället skulle 1-0 komma för Brage i 23:e matchminuten genom Ieltsin Camões som fanns på rätt ställe i boxen. Efter Weilid dragit igång anfallet, och spelat vidare till Sletsjøe som med ett hårt och fint inlägg hittade Ieltsin, som fick all tid i världen på sig att sikta och enkelt rulla in bollen bakom Andreas Beck Larsen. Det var för övrigt portugisens trettonde mål för säsongen.

Spelet böljade fram och tillbaka efter Brages ledningsmål, där båda lagen sökte ytor i respektive offensivt straffområde, men utan att komma fram till några klara chanser. Trelleborg backade hem när Brage hade bollen, vilket gjorde att grönvitt långa stunder tämligen ostört fick rulla bollen inom laget .Mycket i hemmalaget kretsade kring Sletsjøe och Stensson som vann många bollar och gjorde att Brage kunde styra spelet samtidigt som vi fyllde på med mycket folk i anfallen. I slutet av halvleken hade Camões ett bra läge öka på ledningen när han nådde högst med pannan på Sletsjøes inspel från höger, men nicken gick rakt i Beck Larsens händer. En välförtjänt ledning för Brage i halvtid, som skapade flest målchanser.

Andra halvlek:

Vi lyckades knyta ihop säcken i andra halvleken, där TFF var ytterst nära en kvittering i slutminuterna, men där vi hade marginalerna med oss.

Brage inledde andra halvleken starkt och höll bollen inom laget i nästan tre minuter, innan Gustav Berggren avslutade med ett skott som Beck Larsen enkelt kunde ta hand om. Gästernas första målchans i andra kom i 53:e matchminuten när Felix Hörberg måttade ett inlägg från höger som letade sig fram till Armin Culum, som inte kunde överlista Frodig. IKB fortsatte att äga mycket boll, mot ett Trelleborg som backade hem och gjorde det trångt att hitta några ytor. Brage överbelastade ofta på högersidan och det var från den kanten som vi skulle få ett jätteläge att öka på ledningen. Det var efter knappa timmen som Sletsjøe med ett perfekt inlägg hittade Camões som fick på en bra nick, men då svarade Beck Larsen för en jätteräddning när han kastade sig raklång och kunde stöta bort Ieltsins avslut.

Efter målet hade TFF ett par bra minuter och på lagets sjätte hörna, lagd av Martinsson, gick bollen fram till en så långt osynlig Hady Saleh Karim som nickade tätt utanför. Brage genomförde sitt första byte i 69:e matchminuten när Adil Titi kom in för Jacob Stensson.

Gästerna flyttade upp spelet sista tjugo och utmanade Brage på ett helt annat sätt man hade gjort tidigare. I 73:e matchminuten var det nära kvittering sedan Pierre Dahlin Larsen, på Karims inlägg, skjutit tätt utanför.  Hemmalaget gjorde ett trippelbyte i 75:e minuten när Jonsson, Abic och Persson kom in för Arvidsson, Muhsin och Redenstrand.

Samtidigt som Trelleborg flyttade upp spelet, öppnade det upp för Brage att vända på spelet. Inhopparna Jonsson och Titi hade ett par bra aktioner som dock inte resulterade i något. I slutminuterna var vi hårt ansatta när Trelleborg satte ett hårt tryck mot Frodig. Men närmare än ett skott i ribban, av Johannes Käck i 89:e minuten kom inte gästerna.

Resultatet betyder vi knappade in på trean Landskrona BoIS, som förlorade borta mot Östersund med 1-2. Avståndet till BoIS är fem poäng och det kan bli en rafflande avslutning på serien då vi i nästa omgång möter just Landskrona den 26 oktober kl.13:00 på bortaplan.

MATCHFAKTA

IK Brage-Trelleborgs FF 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ieltsin Camoes (23).
Hörnor: 6-6 (6-5)
Varning, Brage: Viktor Frodig. Trelleborg: Tobias Karlsson.
Domare: Per Melin. Assisterande domare: Ida Kellström, Jonas Dahl. Fjärdedomare: Erik Nordqvist.
Publik: 1020 (Borlänge Energi Arena)
IK BRAGE: Viktor Frodig-Chris Redenstrand (75 Malte Persson), Oskar Ågren, Teodor Wålemark, Cesar Weilid-Gustav Berggren, Henry Sletsjoe, Jacob Stensson (K) (69 Adil Titi), Johan Arvidsson (75 Pontus Jonsson)-Amar Muhsin (75 Ferhan Abic), Ieltsin Camoes (85 Omür Pektas).Ersättare: André Bernardini, Alexander Zetterström.
TRELLEBORGS FF: Andreas Beck Larsen-Eren Alievski (69 Othmane Salama), Charlie Weberg (K), Tobias Karlsson, Felix Hörberg-Pierre Dahlin Larsen (79 Abel Ogwuche), Samuel Asoma, Markus Björkqvist (79 Ammar Asani)-Armin Culum (69 Emmanuel Godwin), Hady Saleh Karim, Fredrik Martinsson (88 Johannes Käck).Ersättare: Fritiof Björkén, Melker Ellborg, Johannes Käck.