Skip to content

Referat efter damernas match

Elitettanlaget Gamla Upsala SK blev för svåra för IK Brage när lagen möttes under lördagseftermiddagen på Lötens IP i Uppsala. Matchen slutade 3-0 (1-0) där hemmalaget under stora delar av matchen visade att det skiljer en division mellan lagen.

Brages mittfältare, Maja Andersson, menade att det alltid är en nyttig erfarenhet att möta ett lag från en högre division.

-Det gick väl helt okej. Det är kul att vi möter ett lag från Elitettan och får se hur vi står mot dem, med tanke på att vi själva vill vara där inom en framtid, så det är kul att få ställa sig mot sådant motstånd.

Inte helt oväntat var det GUSK som kunde ta ledningen efter knappa halvtimmen när Elvira Gustavsson fick en drömträff från halvcirkeln utanför straffområdet, och bollen borrade sig in i krysset bakom en chanslös Elin Björkman i Brages mål. KIK-nyförvärvet som annars gjorde en bra match.

-Vi släpper till en del chanser, men vi har Elin Björkman som gör det superbra. Det är kul, säger Andersson som tycker att man stod upp bra.

-Det vart mycket försvarsspel, det visste vi från början och vi gör det stundtals väldigt bra. Vi ligger rätt stundtals, men det är ett bra lag vi möter.

Brages bästa målchans under hela matchen, kom i den första halvleken när Hanna Torstensson med ett långskott tvingade Caroline Forsgren rädda precis under ribban.

Vi fick en tuff start i den andra halvleken när hemmalaget tidigt utökade ledningen till 2-0. I den 72 minuten spikade tvåmålsskytten Sofia Munthe Nilsson slutresultatet 3-0.

Hade ni någon målchans i andra halvlek?

-Ja, Emma Halvarsson får bollen på mitten och lägger en superfin crossboll till Johanna Rundström som tar ner den fint, drar in i banan och får till ett skott, säger Brage mittfältaren som spelade ihop med Hanna Torstensson och Moa Hansson:

-Vi hittade någon kombination, men det blev mycket försvarsspel, säger hon om sin lagdels insats.

Var det svårt att komma igång med tanke på att Islingbymatchen förra lördagen snöade bort?

-Det var en lite tuff vecka att komma igång, men vi löste det hyfsat bra ändå.

Nu återstår det ett genrep, hemma mot Boo IF, en match som spelas på fredag kl 15.00 på Borlänge Energi Arena. Vi ses då.

Text: Per Lindgren

Matchfakta:

Gamla Upsala SK – IK Brage 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 (29) Elvira Gustavsson, 2-0, 3-0 (46, 72) Sofia Munthe Nilsson.
Varning: GUSK: Andrea Thorisson.
Publik: 35 (Lötens IP)
Brage (4-3-3): Elin Björkman-Thilda Johansson (Sara Mulakova 75), Astrid From, Robyn Decker, Luna Hermansson (Emma Halvarsson 60)-Maja Andersson, Moa Hansson, Hanna Torstensson- Anna Sandin, Sofia Lissel (Anna Linh Stenqvist Foberg 75), Elin Hjälte (Johanna Rundström 60).Ersättare: Olivia Wallner.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.