Referat efter damernas seger i Svenska Cupen

IK Brage är vidare till andra omgången av Svenska cupen efter att ha slagit ut division 2-laget Östervåla IF.

Matchen på Lundavallen slutade 2-3 (0-1) efter att Anna Sandin gjorde avgörande 2-3-målet i 87:e matchminuten.

-Jag tycker vi gör en bra match, säger nyförvärvet från Islingby IK Tyra Eriksson som i sin tredje match gjorde sina första nittio minuter.

Gästerna hade ett relativt stort bollövertag, men Eriksson tycker man kunde omvandlat det till fler målchanser.

-Vi spelade lugnt och fint. Vi hade mycket boll i första, men kom inte till så mycket lägen.

Brage, som bara hade två ersättare, började matchen bäst och Elin Hjälte kunde göra 0-1 redan i tolfte matchminuten. I upptakten av andra halvleken dubblerade sedan Anna Sandin ledningen till 0-2.

-Vi gör en helt ok första halvlek och börjar bra i andra, säger Brages assisterande tränare Mattias Andersson.

Grönvitt hade en hel del lägen i början av andra och saknade inte chanser att öka på ledningen.

-Men det blev lite stressigt, säger Tyra Eriksson som började i backlinjen men avslutade på innermittfältet.

Östervåla, som är obesegrade i seriespelet och leder division 2 mellersta Svealand, kom dock igen och kunde med två mål inom loppet av tio minuter halvvägs in i halvleken både reducera och kvittera till 2-2.

-Vi blir lite bekväma och låter dem göra två mål, säger Andersson.

Mycket inför matchen handlade om Östervålas Pernilla Andersson som gjort 15 mål under säsongen, som fick kliva av i första halvleken.

-Vi hanterade henne bra, och hon hade inte så mycket chanser, säger Eriksson.

Med tre ordinarie minuter kvar skulle Brage dra det längsta strået när Sandin kom runt på vänsterkanten och med sitt andra mål i matchen satte 2-3.

-Vi tar oss samman och lyckas göra 2-3, och sedan kontrollerar vi resterande delen av matchen, säger Mattias Andersson och konstaterar:

-Vi vinner, det var det viktigaste.

Nästa match för Brage äger rum redan på lördag då Sollentuna FK väntar i serien på bortaplan.

MATCHFAKTA

Svenska Cupen, omg. 1.
Östervåla IF-IK Brage 2-3 (0-1)
Mål: 0-1 Elin Hjälte (12), 0-2 Anna Sandin (49), 1-2 Viktoria Andersson (65), 2-2 Linnea Nilsson (75), 2-3 Anna Sandin (87)
Domare: Nike Sjögerås. Assisterande domare: Tilde Lind, Himen Ali.
Publik: 250 (Lundavallen).
IK BRAGE (4-3-3): Elin Björkman-Tyra Eriksson, Thilda Johansson, Robyn Decker (K), Luna Hermansson-Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson-Rut Isberg (60 Johanna Rundström), Anna Sandin, Elin Hjälte (60 Sofia Lissel).