Referat efter Landskrona

Före matchen mot Landskrona fanns fortfarande möjligheten att vara med och kriga om tredjeplatsen. Men efter att Landskrona vunnit med klara 3-0 (2-0) hemma på Landskrona IP får Brage istället försöka knipa en plats i topp sex. BoIS skaffade sig en 2-0-ledning efter dryga kvarten som kom att bli för svår att hämta in även om vi gjorde ett ärligt försök.

Laget:

Janne Mian och William Bergendahl hade gjort två förändringar i startelvan sedan senaste matchen mot Trelleborgs FF. Tillbaka i backlinjen var Alexander Zetterström och på kanten fick Pontus Jonsson förtroendet, samtidigt som Teodor Wålemark och Amar Muhsin fick plats på bänken.

Första halvlek:

Matchen inleddes med ett visst bollövertag för hemmalaget som dock inte ledde till några målchanser. Brage låg semihögt i sin press med Camões centralt, flankerad av Jonsson och Sletsjøe, men utan att få tag i bollen. Landskrona skulle tidigt ta ledningen med 1-0 i den nionde matchminuten genom anfallaren Vincent Sundberg, som kom helt fri centralt efter Amr Kaddouras utspark och fick in bollen bakom Viktor Frodig. Efter målet var det fortsatt BoIS som hade det mesta av spelet och skulle också dubblera ledningen till 2-0 i 17:e matchminuten. Målet var en bjudning av Brage, där Camões skulle spela hemåt men passade rakt till Edi Sylisufaj som fick öppen gata mot mål och enkelt, via Frodig, skickade in bollen vid första stolpen.

Brage hade svårt få till något konstruktivt framåt, i stället var det nära ytterligare ett Landskronamål, när Sylisufajs var nära hitta Sundberg med ett instick, men Zetterström fanns på rätt ställe och kunde bryta. Grönvitt som hade varit uddlösa framåt så långt skapade två bra möjligheter i mitten av halvleken, där Jonssons inspel till Camões var nära hitta fram, men ett Landskronaben var ivägen och kunde bryta. Kort efter var Sletsjøe på väg ta sig in i boxen, men fälldes vid straffområdeslinjen av mittbacken Gustaf Bruzelius. Redenstrand tog hand om frisparken men sköt rakt i muren.

Kring halvtimmesstrecket tvingades Landskrona till ett byte när målvakten Amr Kaddoura fick lämna planen efter en knäskada och istället fick Svante Hildeman göra sin första match för säsongen.

Sista kvarten in till pausvilan jämnade Brage ut spelet, men hade fortsatt svårt komma fram till några hundraprocentiga målchanser. Första avslutet på mål för bortalaget kom i 41:a minuten, när Stensson hittade Ågren vid bortre stolpen som nickade, Hildeman stod dock rätt placerad och kunde rädda. Bästa Bragechansen kom i 44:e matchminuten, när Redenstrand måttade ett fint inlägg från vänster som hittade huvudet på Camões, som dock fick se nicken via Hildeman mynna ut i en resultatlös hörna.

Ett mer påkopplat Landskrona ledde rättvist i halvtid, men där målen kändes onödiga. I slutet av halvleken fick vi mer att säga till om, men utan hitta den rätta edgen i avsluten.

Andra halvlek

Brage kom ut till andra halvlek utan att gjort några byten. Efter att ”Randigt” öppnat bäst var det Brage som fick halvlekens bästa chans. I en snabb kontring spelade Camões ut till Jonsson som från högerläge försökte hitta en lucka vid Hildemans vänstra stolpe, men BoIS målvakten var snabbt nere vid marken och kunde ta hand om bollen.

Det var ett helt annat Brage som kom ut i andra halvleken, vann fler dueller och ville verkligen ge allt för att få med sig ett resultat. Förutom Jonssons läge var vi på väg ta oss genom bortaförsvaret när Sletsjøe klackade fram till Berggren som dock inte fick någon ren träff.

Det kändes som Landskrona spelade på resultatet, och backade hem och satsade på kontringar. Efter dryga timmen gjorde Brage ett dubbelbyte när Jonsson och Stensson fick lämna plats åt Muhsin och Titi.

När vi inte lyckades förvalta någon av våra målchanser skulle i stället Landskrona sätta spiken i kistan. Det var i 65:e matchminuten som anfallaren Jesper Strid kunde öka på till 3-0, efter ett mindre lyckat försvarsspel av gästerna. Resten av matchen kändes som en transportsträcka fram till slutsignalen, där vi inte lyckades skapa någon klar reduceringschans. Med dryga tio minuter kvar genomförde Brage ett dubbelbyte när Camões och Arvidsson fick ge plats åt Abic och Pektas.

Sista tio minuterna av matchen böljade spelet fram och tillbaka, där Landskrona jagade ytterligare mål för att få en så bra målskillnad som möjligt i den absoluta toppstriden. I en haltande tabell gick Bois i och med segern upp till andraplats, sedan Helsingborg fått nöja sig med 2-2 borta mot Sandvikens IF.

Brage möter i nästa omgång söndagen den 3 november kl.1:.00 IK Oddevold på hemmaplan, vilket även blir säsongens sista hemmamatch.

MATCHFAKTA

Landskrona BoIS-IK Brage 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Vincent Sundberg (9), 2-0 Edi Sylisufaj (17), 3-0 Jesper Strid (65).
Hörnor: 4-4 (2-2)
Varningar, Landskrona: Gustaf Bruzelius (avstängd nästa match), Max Nilsson, Rassa Rahmani (avstängd nästa match).
Domare: Tess Olofsson. Assisterande domare: Almira Spahic, Ida Kellström. Fjärdedomare: Christoffer Södergren.
Publik: 2328 (Landskrona IP).
Landskrona BoIS (4-3-3): Amr Kaddoura (K) (30 Svante Hildeman)-Rassa Ramani, Erik Hedenquist (78 Melker Jonsson), Gustaf Bruzelius, Max Nilsson-Robin Dzabic (90+1 Max’Med Omar Mohamed) , Adam Egnell (78 Constantino Capotondi), Victor Karlsson-Jesper Strid, Edi Sylisufaj (78 Christian Stark), Vincent Sundberg.Ersättare: Philip Andersson, Kofi Fosuhene Asare.
IK Brage (4-2-2): Viktor Frodig-Chris Redenstrand (76 Malte Persson), Oskar Ågren, Alexander Zetterström (K), Cesar Weilid-Johan Arvidsson (79 Ömür Pektas), Jacob Stensson (62 Adil Titi), Gustav Berggren, Henry Sletsjoe, Ieltsin Camoes (79 Ferhan Abic), Pontus Jonsson (62 Amar Muhsin).Ersättare: André Bernardini (mv), Teodor Wålemark.