Skip to content

Referat efter matchen mot Falu BS

IK Brage, för dagen med en handfull akademispelare blandat med några A-lagsspelare, fortsätter att visa sig svårslagna.

Ikväll kom den fjärde raka matchen utan förlust, när vi besegrade grannen Falu BS med 2-0 (1-0). Matchens första mål kom i mitten av den första halvleken genom Kevin Nyarko. Samme spelare gjorde också 2-0 på stopptid. Vi hade ett par chanser till som bör ha resulterat i mål, där Jonah Almquist stolpträff var närmast. Även Falu BS hade en ramträff i slutet när gamla Bragespelaren Memo Elalmis träffade virket med ett distansskott.

Laget

Brage kom till matchen med bara Eirik Asante Gayi kvar i startelvan sedan matchen mot Utsikten. Nyförvärvet Ferhan Abic gjorde sin första match i ett Brage som hade fyra akademispelare med från start (Emrik Eriksson, Egon Pettersson, Oscar Haglund och Arvid Stark).

Första halvlek

Frånsett ett bra frisparksläge för IKB, var det Falun som öppnade bäst. Det nyblivna division-2 laget skapade tre hörnor de första tio minuterna som aldrig utmynnade i någon målchans tack vare en tät box framför Emrik Eriksson (MV). Mycket av bortalagets spel gick genom mittfältaren Ibat Younus. Vi hade till en början svårt att få igång vårt maskineri, det enda undantaget var efter elva minuter när Samouil Izountouemoi dribblade bort två Faluspelare, men avslutet täcktes av Felix Högberg. Efter tjugo minuter mattades Faluns initiativ och vi kunde jämna ut spelet. När Falun tappade bollen på egen planhalva efter 22 minuter, högg Kevin Nyarko som kunde runda ex-Brage målisen Peter Rosendal för att sen rulla in bollen i öppet mål, fram till 1-0.

Grönvitt fick alltmer spets i sina anfall, och efter dryga halvtimmen skapade vi två kvalificerade chanser inom en minut. Först Oskar Ågren med en nick från nära håll som Rosendal räddade. I anfallet efter var det Nyarkos tur att testa ”Rosen” med en nick, där den snart 36-årige målvakten visade att han fortfarande har snabba reflexer, och kunde parera avslutet vid den högra stolpen. Brages målvakt Emrik Eriksson fick göra några räddningar i halvleken, även om han inte sattes på några rejäla prov. I slutminuterna hade lagen varsin chans att göra mål. Först var det ”Samo”, framspelad av Nyarko, men avslutet saknade den rätta edgen. Enda gången Falun på allvar kom bakom vår backlinje, var det när Elias Gradin passade till Erik Larsson, som avslutade över efter att han fick fläka sig efter bollen. Sammanfattningsvis en rättvis ledning i paus för grönvitt.

Andra halvlek

Till den andra halvleken genomförde hemmalaget ett byte när vänsterbacken Adam Norin ersatte Arvid Stark.  Likt den första halvleken tog det en stund innan vi tog tag i taktpinnen. Med 55 minuter på matchklockan, var det nära hemmamål, när Jonah Almquist avslutade klockrent i stolpen hos Erik Martinsson som ersatt Peter Rosendal i halvtid. Det var mycket frisparkar och bland annat Samouil Izountouemoi och Emil Tot Wikström tog hårda smällar. Tot fick en smäll mot knät som gjorde att han klev av efter kvarten och ersattes av Samuel Söderström-Linde. Falun, som på försäsongen producerat en hel del mål framåt, hade en del boll, men hade svårt att forcera vår backlinje som agerade resolut. Samo hade med dryga tjugo kvar ett lurigt skott som Falumålvakten med viss möda kunde styra till en hörna. I den 87:e minuten var det nära på kvittering då Elalmis sköt i virket, returen hamnade hos Elias Gradin som tog ett avslut som Emrik Eriksson kunde rädda. Istället var det Brage som fick sista ordet när Kevin Nyarko visade sin målfarlighet när han i straffområdet pangade in 2-0 på den andra stopptidsminuten.

Lördagen den 16 mars kl.14:00 väntar hemmamatch mot Ettanlaget FBK Karlstad.

Text: Per Lindgren