Referat efter ÖIS

Efter förlusten i tisdags, fanns förhoppningen att vi skulle komma tillbaka till vinnarspåret igen när vi mötte Örgryte IS. Istället åkte vi på en ny förlust, då Örgryte kunde vinna med 0-2 (0-1). Efter att Brage haft sina chanser under första halvleken, blev en utvisning på hemmalagets Oskar Ågren i slutet av första halvleken matchavgörande. Trots vi spelade med en man mindre, var vi millimeter att få med oss en pinne, när Ietsin Camões på tilläggstid avslutade i stolpen. Istället kunde ÖIS i slutsekunderna kontra in 0-2.

Laget:

Efter förlusten mot Helsingborg, valde Mian och Bergendahl att göra tre justeringar i startelvan. I försvaret var Alexander Zetterström tillbaka från avstängning, vilket betydde att Teodor Wålemark förpassades till avbytarbänken. På mittfältet saknades skadade Emil Tot Wikström, vilket öppnade upp för Pontus Jonsson för sin sjätte match från start. Den tredje ändringen var att IeItsin Camões som även han kom in i elvan efter sin varningsavstängning. Det i sin tur gjorde att Gustav Berggren tog plats på det centrala mittfältet.

Första halvlek:

Matchen startade med två lag som spelade offensiv fotboll. Det var Pontus Jonsson som redan efter fyra minuter kom till ett närapå friläge till vänster i straffområdet, men skottet kunde räddas av Hampus Gustafsson. Ett par minuter senare var det ÖIS Noah Christoffersson som visade både styrka och snabbhet, men Zetterström hann ikapp och kunde ta bollen från Örgryteanfallaren. Efter knappa tio minuter vädjade bortalaget för straff, när Camões gick hårt åt Tobias Sana. Båda lagen såg inte helt trygga ut i försvarsspelet, där det fanns stora ytor för anfallande lag. Efter dryga kvarten hade vi två ”korta” hörnor, där den första blev farligast när Henry Sletsjøe kom till avslut, men skottet täcktes av Azulay.

Halvvägs in i halvleken skapade vi på en minut två riktigt vassa målchanser. Först var det Sletsjøe som snappade upp bollen och avslutade tätt utanför. Sedan var det ”GB” själv som missade målet från ett utmärkt läge i straffområdet. Tyvärr upprepade sig historien från matchen mot Helsingborg, där vi saknade kvalité i avslutningslägena.  Spelmässigt var det i alla fall Brage som var det något bättre laget första halvtimmen, även om Örgryte inte var helt ofarliga. Dryga fem minuter kvar till pausvilan tog Örgryte ledningen med 0-1 på straff genom Jonathan Azulay, som trots att Viktor Frodig slängde sig åt rätt håll inte nådde den välplacerade straffen. Straffen kom efter att Oskar Ågren fällt Christoffersson och samtidigt blev varnad för andra gången, därmed utvisad. Utvisningen gjorde att Sletsjøe flyttade ner och spelade mittback.

Andra halvlek:

Grönvitt gjorde inga byten till den andra halvleken. Det var Örgryte som med ett stort bollövertag öppnade halvleken bäst. William Kenndal tvingade i den 48:e minuten Frodig sträcka sig i sin fulla längd och rädda till en resultatlös hörna. Vi jobbade hårt och försökte pressa högt. Ett inlägg från Weilid var nära hitta Camões, men bollen nickades undan till hörna. På hörnan, slagen av Redenstrand, fick Camões till en bra träff, då han tvingade Gustafsson i målet att sprattla till och rädda. Vi visade i alla fall att vi kunde hota. Frodig kunde efter en frilägesräddning på Christoffersons avslut efter 66 minuter hålla kvar IKB i matchen, med en fin parad. Vi visade tålamod i passningsspelet och tryckte tillbaka Örgryte. Redenstrand sköt ett pressat skott utifrån, men återigen var det Hampus Gustafsson som nekade oss en kvittering. Med dryga tio kvar gjorde vi ett trippelbyte när Filip Sjöberg, Oliwer Stark och Adil Titi kom in, och ut gick Weilid, Berggren och Arvidsson. Brage kom allt närmare ett mål, som man skulle ha gjort sig förtjänt av. Inhopparen Oliwer Stark hade ett avslut som täcktes av Azulay. På tilläggstid var det IeItsin Camões som var närmast mål när han tåade bollen i stolpen, istället kunde Örgryte utöka ledningen till 0-2 genom Viktor Lindberg på kontring i den 90:onde minuten.

Trots av vi var det bättre laget med en man mindre, blev det till slut en trist förlust. Vi kan i alla fall ta med oss att vi gav det ett försök med en man mindre i 50 minuter.

I tabellen ligger vi kvar på sjätte plats, med fyra poäng upp till Helsingborg på kvalplats. Härnäst väntar GIF Sundsvall på NP3 Arena, lördagen den 14:e september.