Referat efter ÖSK

Efter fyra matcher utan förlust blev det inga poäng i bortamötet mot Örebro SK inför nära 3000 åskådare på Behrn Arena. Vi kom inte upp i det spel vi visat under säsongen samtidigt som Örebro tog vara på sina chanser. Hemmalaget vann till slut med 2-1 (1-0) efter mål i första från Kalle Holmberg. Tobias Björnstad gjorde sedan 2-0 i början av andra halvlek innan IeItsin Camões reducerade till 2-1 i den 83:e minuten. Närmare än så kom vi aldrig.

Laget

Det var bara en förändring som Bergendahl & Mian gjort i startelvan sedan matchen mot Landskrona. Kevin Nyarko fick chansen på topp, i och med att Jacob Stensson var skadad.

Första halvlek

Halvleken var förhållandevis jämn där vi emellanåt inte riktigt kom upp i nivå, och ÖSK:s 1-0 ledning var ganska logisk.

Vi inledde bra, och redan efter två minuter serverade Chris Redenstrand en passning till Johan Arvidsson som kom i sin favoritposition till höger i straffområdet, och avslutade med ett skott som tvingade Malte Påhlsson att sträcka på sig och styra till ut till en hörna. I en händelserik matchöppning sköt Kalle Holmberg på ett IKB ben efter en frispark. Samme Holmberg hade efter sju minuter ett ännu bättre läge, efter han frispelats av Lucas Shlimon, men bollen fastnade på hälen, och det hela rann ut i sanden. Matchbilden första kvarten var att grönvitt hade ett spelövertag, där vi hade mer boll än hemmalaget, men hemmalaget var inte ofarliga. I en spelvändning kombinerade vi oss fram till Nyarko som, bevakad av två Örebroförsvare, fick iväg ett skott som dessvärre gick ett par meter på sidan av den bortre stolpen. Allteftersom så sjönk tempot och det hände inte mycket i chansväg i mitten av halvleken. Mycket i ÖSKs anfallsspel kretsade, inte oväntat, kring Holmberg. Efter att han först inte fått träff på bollen, så kunde ÖSK #17 ett par minuter senare ge hemmalaget ledningen med 1-0 (30′). Målet kom efter att bollen studsat hemmalagets väg i speluppbyggnaden och Tobias Björnstads inspel från vänster letade sig förbi Oskar Ågren till en omarkerad Holmberg som smög in bakom och dundrade in bollen utan chans för Frodig. Efter målet tappade vi vårt spel och Örebro var mycket hetare i duellerna. Vi lyckades i slutet av halvleken lyfta upp spelet, och Emil Tot Wikström hade ett skott från nära håll som Malte Påhlsson gjorde sig stor på och räddade. Överlag stod vi för en mindre bra halvlek, där Örebros ledning inte var oförtjänt.

Andra halvlek

Frågan var om vi för tredje matchen i rad skulle lyckas komma igen efter ett måls underläge. Pontus Jonsson byttes in i halvtid, och ut gick Kevin Nyarko. Efter 48 minuter fick vi en kontringsmöjlighet där Tot Wikström passade bollen till Berggren vänster i straffområdet, som dock inte fick till den rätta touchen. Istället var det hemmalagets Tobias Björnstad som dubblade hemmalagets ledning till 2-0 efter 51 minuter, efter att han frispelats av Kalle Holmberg, och placerade in bollen utom räckhåll för Viktor Frodig. Med mer än 35 minuter kvar fanns det gott om tid att komma närmare i målprotokollet. Dessvärre saknades kvalitén, och känslan var att det här inte var Brages eftermiddag.

I och med att Örebro började bevaka sin ledning, fick vi chansen att ta över spelet. Emil Tot Wikström hade ett bra läge, men återigen var det en Örebrospelare ivägen som kunde rädda på mållinjen. Halvvägs in i halvleken gjorde Brage ett dubbelbyte när Ömür Pektas och Filip Sjöberg byttes in, till förmån för Cesar Weilid och Emil Tot Wikström. Med tjugo kvar gick vi ner på en trebackslinje, i ett sista desperat sätt att få utdelning. Camões försökte med en cykelspark men bollen gick ett par meter över. Även om vi hade mycket boll blev det aldrig riktigt farligt och det var ett Örebro som försvarade sig bra med sin fembackslinje. Med fyra ordinarie matchminuter reducerade IeItsin Camões till 2-1. Målet kom efter ett inlägg från Redenstrand nådde Ömür Pektas i bortre delen av straffområdeslinjen, som kunde nicka fram till portugisen som gjorde mål. Med sex minuters tillägg kom vi inte närmare en kvittering än en hörna och en frispark som blev resultatlösa. Sammanfattningsvis en match där vi försökte in i det sista, men inte nådde ända fram.

Lördagen den 4 maj klockan kl.13:00 väntar bortamatch mot Sandvikens IF. Vi ses där!

Text: Per Lindgren