Referat efter segern mot Utsikten

Förutsättningarna inför matchen mot Utsikten var att Brage måste vinna med minst fyra mål, samtidigt som Sirius och Norrköping spelade oavgjort. Det blev oavgjort mellan Sirius-Norrköping med 2-2, men då vi ”bara” vann med 1-3 (0-2) får vi nöja oss med en andraplats i gruppen.

Ieltsin Camões hade stor show i första halvleken med två mål och i andra halvleken fanns det bud på fler mål, istället kunde Utsikten reducera till 1-2 i 88:e matchminuten. Brage fick dock sista ordet när inhopparen Kevin Nyarko kunde göra 1-3 på stopptid.

Laget:

Brage hade gjort fem förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Sirius. Viktor Frodig tog plats mellan stolparna, medan Eirik Asante Gayi fick förtroendet som mittback bredvid Zetterström. På yttermitt var Pontus Jonsson tillbaka, och längst fram fanns Ieltsin Camões och Ömur Pektas.

Första halvlek:

Brage inledde matchen bäst och skapade ett antal fasta situationer första fem som blev resultatlösa. Grönvitts ytterback Cesar Weilid tog flera löpningar i högerkorridoren och hade inspel som dock ”Kikens” försvar kunde ta hand om. Hemmalaget, som inlett cupspelet med två raka förluster, hade matchens första farlighet när Robin Books inspel träffade Lucas Lima som fick se bollen gå utanför Frodigs högra stolpe. Brage skulle sedan ta ledningen med 0-1 i tolfte matchminuten när Ieltsin tog sig förbi Alexander Faltsetas och från centralt läge i straffområdet säkert placerade in bollen vid Oliver Gustafssons högra stolpe.

Efter vårat första mål handlade det mycket om Brage som etablerade spelet på Utsiktens planhalva. Halvvägs in i halvleken hade vi två bra möjligheter att utöka ledningen när först Pontus Jonsson hade ett bra läge utan att få till en ren träff, och sedan Stensson ett pressat skott som Gustafsson fick tippa över ribban. Vi låg högt i pressen och hemmalaget hade svårt spela sig fram till några målchanser. Utsikten jämnade dock ut spelet i slutet av halvleken men utan att skapa några farligheter. Det var stundtals irriterat på planen, med mycket avblåsningar och frisparkar. Weilid hade en bra aktion i 40:e matchminuten när han bröt ett Utsiktenanfall, vände på spelet, och fick in bollen i boxen där Pektas dock inte fick träff på bollen.

Vi skulle utöka ledningen i 44:e matchminuten, då Redenstrand med vänsterfoten hittat Camões i boxen som säkert nickade in 0-2 bakom en chanslös Oliver Gustafsson. En bra genomförd halvlek av IK Brage som som skapade flera farligheter och vann det fysiska spelet. Förutsättningarna för gruppseger i paus var att Brage hade kommit lite närmare, men när IFK Norrköping ledde på Studenternans med 1-0 mot Sirius var uppförsbacken fortfarande brant.

Andra halvlek:

Brage genomförde inga byten i halvtid, medans Utsikten bytte in Ivo Pekalski och Lorent Mehmedi istället för Pedrag Randelovic och Alllan Mohideen som båda hade fått varsin varning i första halvleken. Hemmalaget skapade tidigt ett bra läge när Albin Skoglund fick på ett hårt skott som träffade ryggen på Zetterström. Sedan var det ytterst nära att Brage skulle öka på ledningen när Camões snyggt spelade fram Pektas som inte lyckades överlista Gustafsson. Kort efter var Pektas framme igen när han drev fram på högerkanten och fick till ett skott som träffade den bortre stolpen. Spelet gick mycket fram och tillbaka där Brage jagade ytterligare mål, samtidigt som de mörkblå sökte sitt första mål i cupen.

Vi genomförde ett dubbelbyte i 62:a matchminuten då Pektas och Jonsson fick lämna planen till förmån för Kevin Nyarko och Emil Tot Wikström.

Båda lagen hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Camões hade ett bra inspel till inbytte Tot Wikström i 70:e matchminuten men utan att bollen träffat målet. Vi slet, jobbade och jagade ett tredje mål, men Utsikten gjorde det svårt och var mer solida i försvaret än i första halvleken.

Grönvitt gjorde sitt tredje byte i 76:e matchminuten när Jacob Stensson fick kliva av till förmån för Gustav Berggren. Brage gav allt i jakten på ytterligare mål och hotade flera gånger sista tio. Efter att Samouil Izountouemoi och Filip Sjöberg kommit in i 80:e matchminuten gjorde vi ett sista försök att utöka målskörden. Både Tot Wikström och Sjöberg kom till farligheter i straffområdet men utan att träffa målet. När Utsiktens inhoppare Lorent Mehmeti klippte till med reduceringen till fram 1-2 i 88:e matchminuten försvann allt hopp om gruppseger. Brage fick ändå sista ordet när Kevin Nyarko kunde öka på till 1-3 på stopptid. Det blev i slutändan ändå en fin seger efter en väl genomförd match som vi tar med oss till seriespelet.

Brage spelar sin nästa match torsdagen den 7 mars kl.18:00 då Falu BS står för motståndet på Borlänge Energi Arena.

Utsiktens BK-IK Brage 1-3 (0-2)
Mål: 0-1 Ielstin Camoes (14), 0-2 Ielstin Camoes (44), 1-2 Lorent Mehmeti (88), 1-3 Kevin Nyarko (90+2)
Varningar, Utsikten: Pedrag Randelovic, Allan Mohideen. Brage: Eirik Asante Gayi
Domare: Magnus Lindgren. Assisterande domare: Shahab Lazar, Emre Akan.
Publik: ca 100 (Bravida Arena)
IK Brage: Viktor Frodig-Cesar Weilid (80 Filip Sjöberg), Alexander Zetterström (K), Eirik Asante Gayi, Chris Redenstrand-Henry Sletsjoe, Jacob Stensson (76 Gustav Berggren)-Johan Arvidssson (80 Samouil Izountouemoi), Ieltsin Camoes, Pontus Jonsson (62 Emil Tot Wikström)-Ömur Pektas (62 Kevin Nyarko).Ersättare: Oskar Ågren, Emrik Eriksson (mv), Ferhan Abic.