Skip to content

Referat efter Själevads IK

Det blev delad poäng när Brage under söndagen spelade 3-3 (1-2), borta mot Själevads IK. Trots att vi genomgående var det bättre laget, fick vi alltså nöja oss med en pinne.

-Vi har bollen i princip hela matchen. Vi kanske är lite för passiva i spelet och får inte något tryck, och i slutet släpper vi in deras kontringar, så de får göra mål, säger mittfältaren Sara Berglund.

Elin Hjälte gav IKB ledningen, 0-1 efter halvtimmen. Anna Sandin utökade till 0-2 i den 38:e minuten, innan Själevad på en av sina två målchanser under första halvlek reducerade till 1-2. I den andra halvleken kunde SIK också kvittera till 2-2. Brage tog sedan ledningen på nytt 2-3 när Hjälte hittade rätt från långt håll. Själevad avslutade bäst och kunde på stopptid kvittera 3-3 som också blev slutresultatet.

I den första halvleken var det Brage som hade ett relativt stort bollövertag, och kunde gå till pausvilan med ledning 2-1.Redan från start tog IKB tag i spelet mot ett Själevad som måste vinna för att klara sig kvar. Första Brageavslutet på mål dröjde till den nioende minuten när Sofia Lissel fick iväg ett tamt avslut. Minuten efter skapade Själevad en bra möjlighet, när Marie Dahlberg spelade fram Agnes Jonsson som i högerposition mot Elin Björkman sköt en bra bit över. Brage stod annars oftast för ett bra passningsspel, och visade att man är ett bättre lag än SIK. Både Anna Sandin och Emma Halvarsson kom till avslutningslägen. Efter knappa halvtimmen kom Lissel fri med Själevadsmålvakten, som kunde rädda. Bortalaget skulle efter 31 minuter ta ledningen med 0-1 från Elin Hjälte.

Lissel hade bytt till högersidan, och med en cutback hittade Hjälte som från nära håll, placerad mellan två mittbackar, enkelt förpassade bollen i mål. Vi tog över alltmer, och Anna Sandin, framspelad av Sara Berglund, kunde dubbla ledningen till 0-2 (’38).

-Jag fick in en liten assist där, så jag är nöjd med min match idag, säger Berglund. Själevad gav sig inte, och med sju minuter kvar till paus, reducerade Marie Dahlberg med ett väl avvägt skott några meter utanför straffområdet, och fick se bollen segla över Elin Björkman. I den andra halvleken kvitterade Själevad till 2-2, igen genom Marie Dahlberg.

-Efter 2-1 i halvtid och en lång bussresa, så kanske vi inte höll upp spelet i andra. Vi har mycket boll, men är inte så farliga. Man vinner inte matcher på att hålla boll. Brage kunde på nytt ta ledningen 2-3 efter 72 minuter. Målskytt var Elin Hjälte, vars långskott ställde Saga Hagström. Matchen skulle få en spännande avslutning. Med tio minuter kvar fick Elin Björkman sträcka sig längs gräset för att rädda Isabelle Fredin skott. I den första, av tre tilläggsminuter, kvitterade hemmalaget till 3-3 efter hörna. Elsa Jonsson hann sedan också med att skapa en bra chans att avgöra, men den gången kunde Björkman komma ut stort, och därmed i alla fall göra vi fick resa hem med en poäng från Ö-vik, säger ”Berra” som tycker det kändes som två tappade poäng.

-Absolut. Vi skulle ha hållit trepoängaren, och så tycker jag vi skulle haft med oss en straff i slutminuterna, men det ville inte domaren.

I tabellen ligger vi på sjätte plats, vilket också står klart blir den slutgiltiga placeringen med en omgång kvar. För Själevads IK blir det spel i tvåan 2025.

I den sista omgången, den 27 oktober, väntar Sandvikens IF på Borlänge Energi Arena.

Text Per Lindgren.

MATCHFAKTA

Själevads IK – IK Brage 3-3 (1-2)
Mål: 0-1 (31) Elin Hjälte, 0-2 (38) Anna Sandin, 1-2 (41) Marie Dahlberg, 2-2 (59) Marie Dahlberg, 2-3 (72) Elin Hjälte, 3-3 (90+1) Tuva Kassberg
Domare: Sharif Jaffari
Publik: 90 (Skyttis IP)
IK Brage på Skyttis: (4-3-3) Elin Björkman-Lina Hermansson, Robyn Decker (K), Thilda Johansson Johanna Rundström-Emma Halvarsson, Sara Berglund, Maja Andersson-Sofia Lissel, Elin Hjälte (Tyra Eriksson 80), Anna Sandin.Ersättare: Olivia Wallner, Astrid From, Ella Foberg