Referat efter Team TG

Det blev en tung förlust för IK Brages damlag i eftermiddagens bortamöte mot seriefavoriten Team TG FF.

-Det är ett bra lag, men om vi spelar på toppen allihopa är de inte alls omöjliga. Men de är ett bra lag, absolut, säger Brages målvakt Elin Björkman, efter matchen som Team TG vann med 4-1 (2-1).

Matchen mellan två av seriens förmodade topplag, hade just dragit igång när vi fick sämsta tänkbara start när hemmalaget redan efter knappa minutens spel kunde ta ledningen med 1-0. Målet kom efter målvakten Elin Björkman stött undan en höjdboll, men inte bättre än att Ebba Grenholm förvaltade returen till 1-0. Repliken kom tämligen omgående, när Brage bara fyra minuter senare kvitterade till 1-1. Det var Thilda Johansson, som via en Team TG försvarare tryckte in bollen efter Astrid Froms högerhörna. I en händelserik matchinledning, tog Team TG ledningen på nytt i matchminut 18, när Grenholm med sitt andra mål satte 2-1 utan chans för Elin Björkman.

IKB stod för en godkänd första halvlek, även om man inte fick till några vassa chanser framför Jasmin Mannelqvist.

-Det var lite rörigt spel åt båda håll. Sedan efter det, vart det mer hanterbart och jämnare spel. Jag tycker att vi driver spelet, betygsätter Björkman första fyrtiofem.

Hemmalaget Team TG, var det klart bättre laget efter paus. Med en hög press stressade de ofta våra försök att bygga upp anfall.

-De tar över helt och hållet skulle jag säga, säger Björkman.

Timmen spelad spädde hemmalaget på ledningen till 3-1 när Emeliue Dahlen med ett långskott från 25 meter sköt ribba in. Dryga kvarten kvar kom 4-1, när Agnes Brännström, från en snäv vinkel, fick iväg ett tungt skott som Elin Björkman fick nävarna på, men inte kunde hålla, och fick se bollen gå i mål.

Vad säger du om din insats idag?

-Jag är inte nöjd med min match. Första målet var en onödig retur av mig som vart mål. Deras andra var ett fint cutback inspel som blev mål på.

Inbytte Elin Hjälte hade ett par fina offensiva intentioner, men ett ramstarkt Team TG försvar gjorde det svårt för oss skapa något farligt i chansväg.

En poäng efter två matcher är inte vad vi hoppats på. Framåt har det blivit ett mål (som är ett självmål). Brage, som förra säsongen var ett målglatt lag, har i säsongsstarten, haft det lite motigare. Men vi vet att det finns kvalitet när det kommer till målskyttar. Förhoppningen är att det snart lossnar.

-Spelmässigt har vi fått till det ganska bra. Det är i sista tredjedelen, som vi blir lite stressade, som är det ord som jag skulle beskriva det som, säger Elin Björkman. Innan en lång bussresa väntar söderut.

-Det blir inte en jätterolig hemresa, men det är bara komma igen nästa helg, och göra vårt bästa, säger 18-åringen.

I nästa omgång, lördagen den 20 april, tar vi oss an IFK Östersund på Borlänge Energi Arena.

Text: Per Lindgren

MATCHFAKTA

Team TG FF-IK Brage: 4-1 (2-1)
Målen: 1-0 (1) Ebba Grenholm, 1-1 (5) självmål, 2-1 (18) Ebba Grenholm, 3-1 (60) Emelie Dahlin, 4-1 (73) Agnes Brännström
Varningar: Team TG:- IKB:-
Domare: Alexander Nordlund.