Referat och intervju efter Sollentuna

Under lördagseftermiddagen, kom tredje raka kryssmatchen för Bragedamerna, den femte totalt, när det svåra bortamötet mot Sollentuna FK rättvist slutade 1-1 (0-1) på Sollentunavallen..

-Vi gör en bra match försvarsmässigt i det lägre försvarsspelet. Det här var tredje matchen på en vecka, och jag är jättenöjd med den prestationen vi gör, summerar tränaren Fredrik Bengtsson matchen.

Vi tog ledningen efter knappa halvtimmen med 0-1, när Tyra Eriksson nickade in en hörna. I mitten av den andra halvleken kvitterade Sollentuna till 1-1.

Vi kom med en förändring sedan senaste matchen. Det var att Astrid From saknades, och hennes plats togs av Tyra Eriksson.

I den första halvleken var det Sollentuna som hade det mesta av bollinnehavet, och vi fick inrikta oss på att försvara oss. Vilket vi gjorde på ett stabilt sätt. Hemmalaget, visade stundtals upp ett bra passningsspel, men höll ofta i bollen för länge, och kom sällan till de riktigt vassa målchanserna framför Elin Björkman i Bragemålet. Efter knappa halvtimmen var det grönvitt som tog ledningen med 0-1 då en omarkerad Tyra Eriksson visade fin spänst och nickade in en hörna slagen av Hanna Torstensson.

-Det är jättekul att hon får göra sitt första mål på seniornivå, säger Fredrik Bengtsson om den lovande 16-åringen, som går från klarhet till klarhet.

Målet kom aningen ologiskt i och med att det var hemmalaget som fram tills dess haft kommandot. Ledningsmålet var precis vad vi behövde för under den sista kvarten av halvleken spelade vi jämnt med Sollentuna, även om vi inte skapade något direkt farligt i chansväg.

Brage fortsatte i den andra halvleken att visa upp ett kompakt försvarsspel mot ett Sollentuna som hade en del boll, men som hade svårt att spela genom oss.

-Vi hade bra struktur i andra halvlek, och höll Sollentuna på utsidan, och jag är väldigt nöjd med det, fortsätter Bragetränaren. Sollentuna hade ett jätteläge att kvittera, men där IKB-keepern kom ut perfekt i sin utrusning.

Hemmalaget skulle dock göra 1-1 på straff, efter dryga timmens spel. Detta efter att Robyn Decker fått bollen på handen. Från elva meter gjorde Piyatida Somkumpee inget misstag och skickade in bollen till höger om Elin Björkman.

Brage hade sedan någon halvchans och en boll inne som blåstes av för offside.

-Jag har inte sett matchen i repris, så jag har ingen aning om den var rätt dömd, säger Fredrik.

I andra halvlek gjorde vi tre byten, när Johanna Rundström, Anna Sandin och Anna Linh-Stenqvist Foberg byttes in, när Emma Halvarsson, Sara Berglund och Elin Hjälte steg åt sidan. Detta för att orka distansen ut.

Sista tio minuterna, var det Brage som såg piggast ut, men vi orkade inte riktigt jobba oss till någon målchans och matchen slutade 1-1.

Bragetränaren kunde konstatera med lite distans att det var helt okej att resa hem med en poäng. Resultatet som betyder vi ligger på åttonde plats.

-Överlag med det tighta spelschemat är vi nöjda med att ta en poäng. Det tar att åka 270 mil på en vecka, men vi gör det bra. All heder till spelarna, vi har spelat alldeles för många kryss, men efter förutsättningarna som vi har haft, får man faktiskt ta ett oavgjort resultat borta mot ett topplag.

Nästa match spelas lördagen den 25 maj kl.13:00, när vi på Borlänge Energi Arena möter Gefle IF.

Text: Per Lindgren.