Skip to content

Reinholdsson inför lördagens match mot Skövde

Imorgon, lördag, klockan 15:00 är det dags för veckans andra toppmatch för Brage, när Skövde AIK står för motståndet. André Reinholdsson tror på en fysisk batalj på Södermalms IP.

I måndags bjöd IK Brage och AFC Eskilstuna på en händelserik match på Vallen som slutade oavgjort. De grönvita hade sina chanser att avgöra men fick nöja sig med 1-1 och en poäng.

– Vi är alla överens om att det var surt direkt efter matchen eftersom känslan var att vi skulle ha tagit tre poäng. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, men vi tar en poäng och kommer tillbaka från ett underläge vilket är starkt, säger Reinholdsson.

– Annars så är det bara att köra på som vanligt, vi är en stark trupp, det är vi medvetna om.

Resultatet innebär att det blivit en förlust, en seger och ett kryss sedan säsongen startade upp igen efter sommaruppehållet. Reinholdsson hade önskat några fler poäng men känner att den goda stämningen i truppen är intakt.

– Vi kommer från en väldigt fin start på säsongen och det är klart att det är viktigt att fortsätta på samma sätt när man drar igång igen, det började väl inte riktigt som vi ville mot Utsikten men vi gör en bra match därefter mot Västerås. Nu senast mot AFC ska vi ha tre poäng, det känner vi allihopa, säger han.

– Jag tycker ändå att vi kunde ha gjort det bättre, man ska aldrig vara nöjd och det är klart att vi gärna sett ännu fler poäng på kontot. Det är dock långt ifrån en dålig omstart och vi har fortfarande en väldigt bra känsla i truppen.

När snart halva säsongen är spelad återfinns laget på en andraplats i tabellen. Reinholdsson menar att det är en boost att se tabellpositionen samtidigt som han understryker att det inte är någonting som laget fokuserar på.

– Jag tror att det är väldigt individuellt hur mycket man som spelare tittar och tänker på tabelläget. Jag personligen tittar såklart på tabellen eftersom man är nyfiken, men det är ju inte där vårt huvudsakliga fokus ligger.

– Det som är viktigt är hur vi presterar i matcherna. Tabellen är ingenting vi pratar om när vi är på träningsplanen eller vid matchgenomgångar. Vi fokuserar på den kommande matchen och det vi ska göra.

– För mig är det ändå en boost att se att vi hänger med i toppen, det är ju det alla lag strävar efter. Det är alltid kul när det flyter på bra.

Imorgon är det en bortamatch mot Skövde AIK som gäller. Nykomlingarna har fått en fin start på säsongen och är endast en poäng bakom grönvitt. ”Reine” har erfarenhet av motståndet från tiden i Oskarshamn.

– Jag mötte Skövde när jag var i Oskarshamn för ett och ett halvt-två år sedan. Visst är det ett annat lag nu som spelar på ett lite annorlunda sätt, men jag vet att det är ett lag som tar god tid på sig vid fasta situationer och är starka där. Det är någonting vi måste ha med oss.

– Det kommer att bli mycket dueller, det kommer bli en fight där ute. Bollen kanske studsar lite mer än vi är vana vid och det bjuder in till kamp. Det gäller att vi är beredda på det vilket jag känner att vi absolut är.

Som en del av förberedelserna inför lördagens match har laget tränat på naturgräs i Torsång för att få en känsla av rätt underlag.

– Även här tror jag det är väldigt individuellt hur viktigt det är att träna på naturgräs inför matcher på det underlaget. Jag själv kommer från Trelleborg där jag både spelade och tränade på naturgräs, det är det underlag jag spelat mest på i de klubbar jag varit i. Så för min del så vet jag väl hur det är att spela på gräs, säger Reinholdsson.

– Samtidigt tror jag att några av spelarna känner att det är skönt att få känna på underlaget inför en gräsmatch så jag tror att det är väldigt bra för truppen som helhet.

– Det man tänker på om man jämför gräs och konstgräs är tempot. På konstgräs blir det betydligt högre. Många gräsplaner är bra på denna nivå men det finns några som inte är av bästa slag och den i Skövde kanske inte är den allra bästa. Då kan det vara bra att få känna på studsen på gräs inför matchen så man får in rätt känsla.

– Oavsett vad så vill vi spela vårt spel, vi vill inte gå ifrån vårt koncept och vår spelidé. Det man dock måste ha med i bakhuvudet är att ibland välja det lättare alternativet med en längre boll istället för att sätta en mittfältare i en jobbig situation felvänd när det kan studsa lite hur som helst.

– Man har det i åtanke att vara väldigt noggrann i passningsspelet och göra det lätt för sig, men vi vill inte frångå vår spelidé.

Vad krävs för att ni ska ta hem samtliga tre poäng imorgon?

– Jag ska hålla det kort: det gäller att sätta dit de chanser vi får. Vi får inte alltid lika många chanser som vi fick i förra matchen, då gäller det att ta vara på dem. Jag hade själv en miss där men den har jag lagt bakom mig nu.

– Vi måste vara noggranna i de situationerna och sätta dit bollen, det är det som gäller för att vi ska plocka tre poäng, avslutar anfallaren.

Fem punkter inför Skövde:

  • Skövdes bästa målskytt, Jack Cooper Love, står noterad för 10 fullträffar denna säsong.
  • IK Brage är trea vad gäller målsnittet per match (1,9) medan Skövde med 1,5 mål är åtta.
  • På 13 matcher har grönvitt släppt in 12 mål jämfört med Skövdes 17.
  • Båda lagen har tagit sju segrar så här långt, Brages försprång på ett poäng kommer från att de har ett kryss mer och därmed också en förlust färre (4 kryss och 2 förluster) än Skövde.
  • IK Brages Alexander Zetterström är avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort mot AFC, dock är Henry Sletsjøe tillbaka efter sin avstängning.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.