Rejäl seger mot Ope IF på hemmaplan

Brage tog under lördagseftermiddagen en odiskutabel 10-1(6-0) seger mot jumbolaget Ope IF hemma på Borlänge Energi Arena.

-Det är fantastiskt hur vi genomför matchen. Innan matchen pratade vi om att vi måste våga spela, och jag tycker vi gör det genom 90 minuter säger Brages assisterande tränare Mattias Andersson efter slutsignalen.

Fjärdeplacerade IKB var storfavoriter när man tog emot Ope, som haft en tung säsong där man inte tagit en enda poäng.

Inte oväntat var hemmalaget bättre på alla positioner och anfallsspelet var stundtals lysande, vilket tio mål vittnar om. Det tog bara 55 sekunder så hade vi tagit ledningen med 1-0 genom Emma Halvarsson. Man brukar säga att ett lag är som mest sårbart efter ett mål, och Ope var ett par minuter senare nära kvittera men Robyn Decker kunde rädda på mållinjen. I en händelserik matchöppning prickade Hanna Torstensson ribban innan fem minuter hade spelats. Ganska snabbt visade vi att det skiljer 34 poäng mellan lagen, IKB var både tyngre och snabbare än Ope.

Redan kvarten spelad hade vi visat kvalitet i avslutningslägena, och gått fram till 3-0 efter mål av Ella Foberg och Agnes Dahlström. Vårt bästa anfall i halvleken, som betydde 4-0, kom i 25:e minuten när Joanna ”Jojjo” Snell från egen planhalva hittade Elin Hjälte som i sin tur frispelade Ella Foberg som via stolpen gjorde 4-0 bakom en ställd Anngelica Odelberg i Opemålet. Kort därefter fullbordade Foberg sitt hattrick med 5-0, och innan halvleken var slut, hade Maja Andersson hållit sig framme efter en hörna och snyggt placerat bollen över Odelberg, fram till 6-0.

-Överlag så är det fantastiskt och vi blir aldrig nöjda oavsett var det står i matchen. Vi vill ha mer och mer, det tycker jag är fantastiskt kul, säger Andersson.

Klart lysande i Ope var kvicke forwarden Ellen Sjölund och rutinerade Angelica Häreby som anslutit under transferfönstret.

I den andra halvleken ökade grönvitt på till 7-0 efter att Hanna Torstensson stod för en maxlöpning på vänsterkanten och med en snedträff överlistade Opemålvakten. Innan dess hade vi jagat vidare mot ytterligare mål, men inte haft den rätta skärpan.

Mattias Andersson var med all rätt supernöjd över insatsen, även om passningsspelet någon gång hade en del i övrigt att önska.

-Vi har lite bråttom ibland att slå den längre. Det jag är nöjd med är att vi vågar fortsätta spela, ibland kan det bli så att man vill så mycket att man går ifrån sina grunder, men jag tycker vi håller grunderna i 80 av 90 minuter fantastiskt bra.

Sista tjugo lossnade det igen, och vi gjorde ytterligare tre mål genom Agnes Dahlström, Robyn Decker och Hanna Torstensson. Däremellan hade Ope fått ett tröstmål. Slutresultatet 10-1 var vår största segermarginal för säsongen.

I andra halvlek gjorde Brage fyra byten, och visade att laget har en imponerande bredd, då vi fortsatte att trycka tillbaka Ope med nytt blod på planen.

-Ja, det gick lika bra, så är det, säger en glad Mattias Andersson som också kunde glädjas över att målskyttet blev utspritt på flera spelare:

-Det är en styrka att det är många målskyttar och att vi inte hänger på en spelare. Vi har några som gjort mycket mål, men i den här fighten är det några fler och det är otroligt positivt.

I tabellen ligger vi kvar på fjärde plats. Lördagen den 9 september spelas nästa omgång. Då väntar bortamatch mot IFK Luleå.

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Ope IF 10-1(6-0)

Mål: 0-1 (1) Emma Halvarsson, 2-0 (9) Ella Foberg, 3-0 (15) Agnes Dahlström, 4-0, 5-0 (25, 30) Ella Foberg, 6-0 (41) Maja Andersson, 7-0 (64) Hanna Torstensson, 8-0 (70) Agnes Dahlström, 9-0 (71) Robyn Decker, 9-1 (77) Angelica Häreby, 10-1 (85) Hanna Torstensson.