Skip to content

Rundström inför seriepremiären

Foto: Henrik Hansson

På lördag klockan 13:00 är det dags för IK Brages damer att starta en ny säsong. Premiären spelas hemma på Borlänge Energi Arena, mot Enskede IK.

Det har varit en del spelaromsättning i laget, men en som finns kvar från förra säsongen är Korsnäs IF-fostrade ytterbacken Johanna Rundström, som ifjol spelade arton matcher, varav tolv från start. Hon ser an på lördagens premiär med tillförsikt.

-Jag tycker det är en bra känsla i laget efter den senaste träningsmatchen som vi vann. Det kändes som vi börjar få ihop spelet mer och mer.

Matchen hon syftar på är förra helgens genrep mot Boo FF som slutade med en 2-0-seger hemma på Borlänge Energi Arena.

Efter grönvitt ifjol gjorde sin första säsong i division 1, finns det rutin hos de flesta av spelarna på den här nivån, vilket borde ge ett visst lugn inför lördagens tillställning.

Tror du att det kan bli premiärnerver på lördag?

-Det kan det absolut bli. En premiär är alltid en premiär. Men många är taggade så det blir nog bra.

20-åringen tycker att årets trupp känns minst lika bra som fjolårets, där vi förstärkt med spelare i alla lagdelarna.

-Den känns stabil. Vi har fått några nyförvärv som jag tycker gör det väldigt bra, det känns fortfarande väldigt bra i laget och vi ser fram emot en bra säsong.

Förra året charmade laget ofta med en trevlig passningsorienterad fotboll, som också blev framgångsrik med tanke på att laget slutade på en fin fjärde plats i tabellen. Rundström berättar att hon tror på att Brage publiken, även 2024, kommer få se ett lag som spelar en likartad fotboll.

-Ja det skulle jag säga, vi fortsätter bygga på den spelidén, och spela så mycket boll som det går.

Finns det något du tycker ni kan vässa ytterligare?

-Vara mer jämna i varje match, säger Johanna som hoppas man kan ta med sig från ifjol, att man var svårslagna hemma på Vallen (endast två förluster mot toppduon Sunnanå och Team TG), men att man också kan ta lite fler poäng i bortamatcherna:

-Vi känner oss väldigt trygga hemma, det är klart att vi hoppas ta med det till bortamatcherna också.

Förra säsongen var Sunnanå dominanta i serien. Nu har laget från Skellefteå tagit steget upp till Elitettan. Kvar finns Team TG som ifjol nästan var lika solklara tvåor. 

Förutom Enskede, som flyttats över från div 1 mellersta, är Alnö IF, Bergnäsets AIK och Karlbergs BK nya bekantskaper efter att de blivit uppflyttade från division 2.

Rundström, tycker att serien är svårtippad och har inte några uttalade seriefavoriter.

-Svårt att säga vilka lag som blir svårast att rå på. Det var väldigt jämt förra året mellan de flesta lagen, det blir nog liknande i år. Det är kul med lite nya lag också för att se hur de står sig.

Lördagens motståndare, Enskede, slutade förra året sexa i division 1 mellersta.

-Jag har inte så bra koll på dem. Vi ska gå igenom lite idag (fredag) inför matchen, då får man en klar överblick. Men de är säkert starka och det blir en rolig och jämn match att spela.

Fjolårets premiär slutade med en 0-2-förlust borta mot Gefle. Nu går vi såklart för seger och tre poäng som i så fall skulle betyda mycket, säger Johanna Rundström.

-Det är otroligt viktigt med en bra start. Det är startskottet för resten av säsongen och det är alltid skönt med en vinst, så att man vet att man kan.

IK Brage har i dagsläget hela truppen tillgänglig.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.