Skip to content

Så gick snacket efter matchen på Gavlevallen

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

Säsongens andra GävleDala-derby mot Gefle IF slutade inte som alla vi grönvita hade hoppats på. Tre fullastade bussar med supporters gjorde sitt på läktarna, men tyvärr vi inte förvalta våra chanser och vi fick åka hem utan poäng efter en tung förlust med 2-0 (0-0).

”Vi ska göra mål på våra målchanser i första halvlek. Om vi gör det så är det nog en helt annan match. Men vi gör inte det så i stället får de växa in i matchen och de gör mål på sina istället”.

Seth Kanteh Hellberg efter matchen.

Ieltsin Camões, som hade ett par-tre riktigt vassa chanser i matchen, sa så här om hur han upplevde tillställningen:

”Efter deras inledning var det en bra insats av oss. Vi spelade bra, men resultatet gick inte vår väg och känns orättvist. Vi missade många bra lägen och de gjorde mål på sina”.

…om sin egen insats:

”Jag är nöjd. Men oturligt kunde jag inte göra mål eller assist. Det är mentalt en knepig situation. Man spelar bra och gör allt man kan men vi gör inte mål, och får en seger. Det är såklart jobbigt”.

…om vad vi kunde gjort bättre:

”Vi gjorde mycket bra men kunde inte ta tillvara på chanserna vi skapade. Jag tycker vi gör en bra match”.

”Vi skulle helt klart haft poäng. Vi får berömma Gefle, men jag tycker det här är vår match. Vi förtjänade att vinna”.

…om det sitter i skallen att vi bara har vunnit en match borta så här långt under säsongen:

”Vi känner till det, vi har haft det kämpigt på bortaplan. Men vi förbereder oss för bortamatcher på samma sätt som hemmamatcher. Vi tänker inte på det, men oturligt nog vinner vi inte borta”.

…om att spela inför de tillresta supportrarna:

”De var magiska. Tungt att resa hit för att stötta oss och att vi inte kan ge tillbaka och vinna. De var fantastiska, och förhoppningsvis kommer de att stötta oss i fortsättningen”.

…om nästa match mot Gais:

”Vi siktar på seger. Vi har inte vunnit på de fyra senaste, vi kommer förbereda oss på bästa sätt och förhoppningsvis vinna matchen”.


Seth Hellberg, som fick bära kaptensbindeln när Alexander Zetterström var avstängd, sa så här:

…om matchbilden blev som förväntat:

”Nja, allt bortsett från resultatet”.

…om att vi tog ett totalt grepp om matchen efter tio minuter, men misslyckades med att hitta nätet:

”Vi skulle nog punkterat matchen i första halvleken”.

”Vi ska göra mål på våra målchanser i första halvlek. Om vi gör det så är det nog en helt annan match. Men vi gör inte det så i stället får de växa in i matchen och de gör mål på sina istället”.

…om halvtidssnacket vid ställningen 0-0:

”Det var bara att fortsätta, och vässa på lite små taktiska detaljer. Att fortsätta köra på och det tycker jag att vi också gör, men kommer tyvärr ut som förlorare”.

…om Gefles båda mål:

”Det är en fin individuell prestation skulle jag säga vid deras första mål. En fin skottfint och bra avslut. Deras andra är straff, den är inget att säga om”.

…om avslutningen av matchen där vi hade svårare att komma till några målchanser:

”Det är tungt redan efter deras 1-0, vi kommer till några chanser och har en ramträff. Men det går tyvärr inte hela vägen”.

…om hur vi ska ta oss ur formsvackan med en poäng på de fyra senaste:

”Det är en bra fråga. Fotbollen är ju så, man kan göra bra prestationer som jag tycker ändå vi gör som helhet idag. Men vi gör inte mål på våra målchanser. Vi får ta med oss det som är bra och så får vi se vad vi kan vässa på, efter att vi gått igenom matchanalysen igen, och tar det därifrån”.

…om vad han tycker vi kan med oss från matchen:

”Fotbollen som vi spelar offensivt. Att vi vågar spela nära dem och släpper bollen på få touch. Vi är inte bra första tio men växer in i matchen och kommer faktiskt till riktigt bra målchanser, både från vår press och etablerade anfall. Vi gör mycket bra idag, men gör inte mål. Till slut är det att det handlar om att göra fler mål än andra laget”.

…om supportrarnas besvikelse efter matchen:

”De hade lite att säga till mig och andra spelare, med all rätt. De var såklart besvikna, de kommer och ger oss ett fantastiskt stöd men får ingenting tillbaka. De vill ha mer tillbaka och det förstår och respekterar jag, det var bara be om ursäkt och försöka ge det dom är värda”.


Huvudtränaren Klebér Saarenpää:

…om hur han upplevde matchen:

”En matchbild som blir som förväntat. Det är en Gävlematch. Första femton böljar lite fram och tillbaka innan den sätter sig. Vi har en hel del boll och flyttar runt, och vi gör väldigt mycket som är bra”.

…om statistiken som visade att vi hade totalt 22 avslut, varav elva på mål och en i ramen.

”Jag tror aldrig vi har skapat så här många klara chanser i en och samma match. Vi har många hundraprocentiga chanser och några nästan-lägen, där en dålig touch gör att det annars resulterat i öppna mål. Men vi lyckas schabbla bort dem också”.

…om att Gefle kunde hålla sig kvar i matchen, på grund av att vi inte tog tillvara på våra möjligheter:

”Då lever matchen alltid. Vi har gått genom väldigt tydligt deras kontringsspel och omställningsspel. Där går de hårt och är starka och vaskar fram väldigt mycket från väldigt lite. Jag tror de har två skott på mål och bägge går i mål. Det är frustrerande”.

”Respekt för det dom (Gefle) gör. De sliter och jobbar hårt för att freda sitt mål. Men jag tycker vi gör det så pass bra och vaskar fram så pass många chanser att vi ska vinna”.

…om betydelsen av första målet:

”Får vi bara det, då tippar matchbilden över på ett helt annat sätt. Då behöver vi inte forcera och då kan man säkra upp ännu mer och hindra deras omställningar”.

…om det sitter mentalt att vi inte gör mål på chanserna:

”Nej. Man ska inte döma en träning eller en match. Man får se över tid vad man gör med det man har där ute, offensivt och defensivt. I slutändan är det en kvalitetsfråga, som blir bättre eller sämre med mer eller mindre självförtroende. Det är surt för vi gör mycket bra. Vi följer matchplanen till punkt och pricka, det är surt att stå med känslan att vi har förlorat den här matchen”.

…om det finns oro att lagen närmar sig bakifrån:

”Det är match varje helg. Sedan när det börjar komma mot slutet då börjar det bli lite mer. Det är ingenting vi håller fokus på utan det är en konsekvens av det vi gör om man är därnere, i mitten eller däruppe. Det få vi se längre fram”.

…om motiveringen att bara göra ett byte i matchen, när Nyarko kom in för Tamimi efter Gefles 2-0 mål med knappa kvarten kvar:

”Vi gör det bra där ute på planen. Det är det där sista lilla som ska till. Vi går för en forcering och är väldigt offensivt balanserade. De får 2-0 precis där så det är svårt, men det ingen som viker ner sig. Vi försöker in i det sista, även fast det är svårt. Det är exakt så vi ska jobba”.

…om Adil Titi som fanns på bänken för första gången den här säsongen:

”Den möjligheten öppnade upp sig när flera spelare har varit sjuka och borta. Kul för honom och vara nära en match igen. Vi siktar på att han är tillbaka till cupen, det är det primära, sedan får vi se vad som händer innan cupen”.

Efter två raka bortamatcher är det dags för hemmamatch i Borlänge igen. Kommande lördag kl.13:00 gästar GAIS Borlänge Energi Arena. Hoppas vi ses då, ert stöd behövs på plats!

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.