Skip to content

Saarenpää inför måndagens bortamöte med Trelleborg

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

På måndag väntar bortamatch mot Trelleborgs FF i Superettans 11:e omgång, med start kl.19:00 på Vångavallen.

”Oavsett resultatet mot Östersund, så tycker jag vi gör det vi ska göra och får utdelning till sist. Det handlar om att göra samma saker i den här matchen. Kanske vara lite mer cyniska sista tredjedelen för att komma in i box och komma till bra avslut på alla möjliga vis.”

Klebér Saarenpää

Efter en liten svacka tog vi senast en efterlängtad seger, när Kevin Nyarko avgjorde på stopptid fram till slutresultatet 2-1. Klebér Saarenpää säger med några dagars distans, att det var en trepoängare som satt skönt av flera orsaker, och som betyder mycket inför matchen mot TFF.

-Vi går in med en skön känsla för att få avgöra så sent och med glädjen och uttrycket efter matchen. Bara positiva känslor att vi äntligen får vända en match, har väntat länge på att få göra det.

Vi stod överlag för en gedigen match.. Målen gjordes av Ieltsin Camões, och inbytte Kevin Nyarko. Noterbart är att båda fullträffarna kom efter hörnor.

-Det var våra första på fasta, så jätteviktigt att få göra det. Plus i kanten att det är våra forwards som får göra det. Så det är mycket positivt vi tar med oss från matchen.

I och med att matchen på måndag spelas på gräs, så har laget tränat på det underlaget, för att komma så väl förberedda som möjligt.

-Vi var till Stora Tuna igår (lördag) och tränade på gräs. Vi förberedde oss med det vi behövde göra. Vi har tränat nu (söndag) på ”Vallen” med fasta situationer, så allt det finstilta är klart.  Det är en lång bussresa, men allting är på plats, säger en till synes nöjd Bragetränare.

Måndagens motståndare, Trelleborgs FF, är ett av seriens formstarkaste och har plockat tio poäng på de fyra senaste matcherna, efter att Stefan Jacobsson tog över som huvudtränare, efter sparkade Per-Ola Ljung. 

-De har fått slappna av lite och kommit samman som grupp. De har gjort några små taktiska förändringar och fått bra utdelning på det. De spelar 4-3-3, då de flyttat en spelare från när de spelade 4-4-2. De mår nog också väldigt bra just nu, säger Saarenpää. 

Vad behöver ni göra för att få ett bra resultat i mötet mot Trelleborg?

-Exakt samma sak som mot ÖFK. Enkla basic saker, inte krångla till det så mycket. Oavsett resultatet mot Östersund, så tycker jag vi gör det vi ska göra och får utdelning till sist. Det handlar om att göra samma saker i den här matchen. Kanske vara lite mer cyniska sista tredjedelen för att komma in i box och komma till bra avslut på alla möjliga vis.

Förutom långtidsskadade Adil Titi och Emil Tot Wikström saknas avstängde Pontus Rödin.

5 punkter inför Trelleborgs FF:

  • Förra säsongens möten med Trelleborg slutade 2-2 på Vångavallen, efter att Niklas Söderberg och Joakim Persson gjort två sena mål. Mötet på Borlänge Energi Arena vann Trelleborg med 1-2, med Douglas Karlberg som Brages ende målskytt.
  • Mittfältaren Mohammed Khalid Saeid leder assistligan med 6 assist.
  • Trelleborg är obesegrade, tre segrar och ett kryss, efter att Stefan Jacobsson tog över som tränare efter Per-Ola Ljung.
  • Brage har mittbacken Pontus Rödin avstängd, medan den defensive mittfältaren Herman Hallberg är avstängd i TFF.
  • Trelleborgs Filip Bohman ligger på andra plats i skytteligan med 7 mål.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.