Skip to content

Saarenpää inför ÖIS på Gamla Ullevi

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

På lördag är det dags för match i Göteborg då nästjumbon Örgryte IS väntar på Gamla Ullevi.

Efter uddamålsförlusten hemma mot Öster i förra omgången menade Klebér Saarenpää att det var tungt att inte få med sig några poäng, men tyckte ändå besvikelsen var större efter mötet mot AFC matchen innan.

-Vi gör en bra match (mot Öster) och det finns jättemycket bra saker att ta med sig. Surt att förlora så sent och på det sättet, som kändes väldigt onödigt. Vi gör det så pass bra att vi ska ha minst ett kryss i matchen. Ändå kändes matchen lättare att smälta än prestationen mot AFC.

Inställningen mot Öster var hundraprocentig och vi stod för en spelmässigt bra prestation. Framförallt i början av andra halvleken visade vi prov på ett fint anfallsspel med fina kombinationer, och en hög press som ledde fram till flera farligheter. Det var egentligen bara ett mål på något av våra lägen som saknades.   

-Vi var närvarande och satt ihop som ett lag. Alla gjorde en ”impact” i matchen och då gör vi en bra figur av det hela. Det var en väl genomförd match. Det är det vi siktar på, och måste repetera varje helg.   

Nu väntar Örgryte på bortaplan. Sällskapet har haft en jobbig säsong så här långt och kommer med fem raka förluster i bagaget.

Kommer ni att göra några justeringar i spelet?

-Nej. Vi mötte dem ganska nyligen och har bra koll på varandra. Det handlar bara om att optimera det vi ska göra. 

När vi mötte Örgryte för knappa tre veckor sedan i omstarten blev det seger med 4-1 på Borlänge Energi Arena i en smått osannolik tillställning, Trots att vi i cirka 7+0 minuter spelade med en man mindre blev det fyra mål framåt. Men man ska komma ihåg att det var Örgryte som inledde matchen bäst och kunde haft ledningen. 

-De var bättre än oss första 20-25, strax innan vi får utvisningen. 

Om den matchen kommer att ha någon slags betydelse till vår fördel, inför lördagens ”returmatch” tror han inte, . 

-Det ska den inte ha. 

Han tror snarare att Örgryte kommer vilja ra revansch på sig själva efter förra mötet.

-De får hemmaplan och använder vår gamla match som bränsle till att göra det mycket bättre, än vad de lyckades göra här med en man mer över så lång tid.

Saarenpää tror på en matchbild som kommer att  bli liknande den som när lagen möttes senast. 

-Gräsplanen brukar vara bra på Gamla Ullevi. Det har dock varit många matcher på kort tid (bland annat Gothia Cup), men jag tycker att den ser bra ut ändå. Vi ska bara ha rätt skor på oss, så är vi redo.

Det är två lag som famlar lite efter formen känns det som. Hemmalaget ÖIS har en svit på fem raka förluster. Grönvitt har två segrar, där vi förutom vinsten mot Örgryte även vunnit mot Landskrona BoIS (2-1), på de fem senaste. Även om det inte blev några poäng senast, gjorde vi en prestation som lovar gott inför fortsättningen. Och det är något han vill bygga vidare på. 

-Vi tar avstamp i Östermatchen, även om det blev förlust så var det en förlust på ett ”bra” sätt där vi levererar. Hela den känslan, närvaron och arbetsinsatsen, den ska vi ha. Det är den vi ställer krav på oss jämt. Lyckas vi med det, som är vårt mål i det hela, då gör vi sådana prestationer (som mot Öster), då lever alla matcher för oss.

Vad vill du se av laget när ni kliver ut på Ullevi? 

-Tålamod och närvaro i det vi ska göra. En positiv energi gentemot varandra, som lag och grupp. Det är det som tar oss framåt. Vi börjar i det spektrumet den här gången, så kommer det nog vara resterande delen andra halvan av säsongen.

I matchen på lördag är mittfältaren Henry Sletsjøe varningsavstängd. Sedan finns ett litet frågetecken för Samouil Izountouemoi.

-Han har lite småbekymmer med en baksida, som vi utvärderar idag (fredag).  

Fem punkter inför Örgryte IS:

  • Örgryte ligger i hemmatabellen på 13:e plats med nio inspelade poäng, medan Brage återfinns på plats 15 i bortatabellen med fyra poäng.
  • Båda lagen har varsin spelare avstängd, försvararen Jonathan Drott i  Örgryte, medan Brage får klara sig utan mittfältaren Henry Sletsjøe.
  • ÖIS publiksnitt på Gamla Ullevi är 2283 åskådare, att jämföras med Brages 1881 hemma på Borlänge Energi Arena.
  • Örgryte har i veckan gjort klart med centrala mittfältaren Kevin Holmén, som kommer på lån från IF Elfsborg.
  • Lagens tränare Jeffrey Aubynn och Klebér Saarenpää känner igen varandra sedan tidigare och fanns båda med i landslagstruppen till King´s Cup i Bangkog, Thailand, 2001.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.