Skip to content

Saarenpää inför säsongens sista match

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

På lördag väntar säsongens sista match när Halmstad BK står för motståndet på Örjans Vall. Brages chefstränare Klebér Saarenpää hoppas man kan avrunda säsongen som man började den.  

”Jag vill se att vi tar tre poäng. Att vi avslutar den här säsongen snyggt för vår egen skull. För varje spelare och individ, för laget och klubben.”

Klebér Saarenpää inför säsongens sista match.

Trots att formkurvan sviktat under stora delar av hösten levde länge förhoppningen att sista matchen skulle vara av en avgörande betydelse. Men tyvärr blev det inte så efter att vi förlorat med 0-2 i lördags hemma mot Västerås SK på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen

-Det känns som en ballong där luften har gått ur flera gånger. Det har varit möjlighet på möjlighet, och vi har inte tagit vara på den. Efter Västerås var det ruskig surt att vi gör så mot oss själva. Det är för dåligt helt enkelt.

Inför sista omgången finns det en möjlighet att knipa fjärdeplatsen, beroende på övriga resultat.

Med tanke på att ni har haft till stora delar ett nytt lag inför säsongen, skulle ni vara nöjda över en fjärdeplats?

-Om vi zoomar ut det kan vi komma allt från fyra till åtta. Om vi hamnar i den övre delen av det skiktet, med det vi gick in med för den här säsongen, så får jag säga att vi har vi gjort det bra. Men det är ändå med en liten bitter eftersmak, med tanke på positionen vi har haft här på slutet men inte förvaltat det, utan vi har brakat ihop helt enkelt, säger Klebér som ändå hoppas man kan hitta bitar att bygga vidare på till nästa säsong.

-Det handlar om att utnyttja misslyckandet till något positivt och lära oss av det till framtiden.

Efter vi i februari vunnit med 1-0 mot HBK i gruppspelet av Svenska cupen på Söndrum IP, blev det förlust med 1-2 i slutet av juli på hemmaplan i serien.

Till skillnad från cupmatchen, som spelades på konstgräs, gäller det denna gång Örjans Valls gräs. HBK, som i förra omgången blev klara för allsvenskan i kavaj, efter att Öster förlorat mot Norrby, fick dock vänta några dagar extra innan man blev helt klara för högsta serien, efter Norrby använt en otillåten spelare mot ÖIF. Men då Boråslaget slapp poängavdrag, kunde hallänningarna pusta ut.

-De är i ett läge där de är helt klara, och kan inte tappa någon placering. Så frågan är vad de gör. Det är en höstplan som brukar vara väldigt mjuk och hal. Men nu har vädret varit väldigt gynnsamt senaste tiden, annars kan det där vara en väldigt svårspelad match. Men det kommer vara mycket kamp och direktspel. 

Trots att kvalhoppet försvann efter Västeråsmatchen hoppas Saarenpää spelarna ska vara tillräckligt motiverade för att visa sig från sin bästa sida.

-Vi lägger det krutet och den retoriken att få folk ska förstå vad som är viktigt med vår tabellplacering. Det viktigaste av allt för oss själva, är vad vi står för och revanschera oss i förhållande till de prestationer vi gjort och avsluta på topp, så man kan ha den känslan med sig in till sista delen av säsongen och ledigheten. 

-Det är ändå viktigt, för att sätta ett bra avstamp inför framtiden.

På skadelistan finns fortfarande Joakim Persson och Adil Titi. Mittfältaren Henry Sletsjøe har fortfarande problem med sin fot, och har dessutom blivit sjuk, vilket betyder att han missar matchen.

-Vi åker ned med 19 spelare, säger Klebér från bussen som lämnade Borlänge vid lunchtid på fredagen.

Säsongens sista match – lördag kl.17:00 på Örjans Vall.

Text: Olov Lindgren  

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.