Skip to content

Saarenpääs ord inför kvällens match

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Ikväll när Östersunds FK kommer till Borlänge Energi Arena är det mot ett grönvitt som kommer från en period med några mindre lyckade insatser.

-Vi har varit i ett läge där vi blivit lite stressade och velat göra väldigt mycket, och den stressen har inte hängt ihop riktigt med verkligheten, säger huvudtränaren Klebér Saarenpää.

Mot J-Södra senast, och även i tidigare tillställningar, har vi släppt in mål som från läktarplats sett ut att kunna undvikas.    

-Vi har gjort individuella misstag som kostat oss matcher helt enkelt. 

Efter förlusten senast halkade vi ner till tolfte plats i tabellen och balanserar ovanför det nedre kvalstrecket, där vi har en poäng tillgodo på Örebro SK och AFC Eskilstuna som ligger på kvalplats. Bossen Klebér Saarenpää säger att man pratat om att gå tillbaka till grunderna, back-to-basic, och att vara här och nu.

-Nu handlar det om att lugnt och fint hitta tillbaka till en positiv gruppdynamik där vi jobbar och sliter tillsammans som en enhet. Att vi hänger ihop som ett lag och en grupp, att acceptera att bara göra de simpla och enkla sakerna bra. Att inte titta på nästa steg, det får komma senare.

Kvällens motståndare inledde säsongen starkt och var länge obesegrade. På slutet har man tappat lite av farten och kommer närmast från en 1-2-förlust hemma mot Utsikten. Saarenpää menar att Östersund i år har visat upp en helt annan sida än ifjol då de fick kvala sig kvar.

-Det de gjorde förra året var ett Östersund som inte mådde bra och fungerade. Det är ett helt annat lag idag, så det kan vi inte dra några paralleller till.

-Vi vet vad vi ska göra och hålla oss till det och sedan får motståndarna göra vad de vill göra.

Efter premiärförlusten mot Västerås SK, är vi obesegrade på Borlänge Energi Arena med två vinster och ett kryss. Bragetränaren ser det som positivt att det är match igen, bara fyra dagar efter den senaste.

-Skönt att det är match så snabbt inpå igen. Det känns som det är exakt vad vi behöver. Gå ut och spela och inte tänka på det som är mellan (matcherna).

Han hoppas att man ska reagera på bästa sätt efter insatsen i lördags. Då försatte vi oss i ett besvärligt utgångsläge med underläge 0-3 efter första fyrtiofem. Även om vi spelade upp oss efter paus var vi inte nära att få med oss några poäng. 

-Vi ska ut och bevisa, och se om vi fort kan studsa tillbaka.

Till onsdagens match är kapten Alexander Zetterström tillgänglig igen efter sin avstängning. Seth Hellberg är också uttagen efter sin sjukdom som gjorde att han missade Jönköpingsmatchen.

-Han har en bit kvar till toppform efter sin sjukdom, säger Klebér.

Förutom Emil Tot Wikström och Adil Titi som fortfarande är uppsatta på skadelistan, är Ferhad Ayaz, Jonah Almquist och Yassin Hawat sjuka.

5 punkter inför Östersund:

  • Östersund har liksom Brage på de fem senaste matcherna tagit fem poäng.
  • ÖFK:s försvarare Myroslaw Mazur är avstängd efter att ha blivit utvisad senast mot Utsikten. Brage har inga spelare avstängda.
  • Bästa målskytt i ÖFK är nederländaren Chovanie Amatkjariju med fyra mål. Bäst i IKB är Samouil Izountouemoi med tre mål.
  • Tess Olofsson, som dömer matchen, är uttagen till fotbolls-VM i sommar i Nya Zealand och Australien.
  • Brage vann fjolårets båda möten. 3-1 på Jämtkraft Arena och 1-0 hemma på Borlänge Energi Arena.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.