Skip to content

”Samo” inför lördagens match på Vallen mot Sandviken

Imorgon, lördag, är det dags för herrarnas fjärde träningsmatch denna försäsong. Den här gången tar vi emot Ettanlaget Sandvikens IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, med avspark kl 13.00.

Yttermittfältaren Samouil Izountouemoi går in på sin andra säsong i IK Brage. Förra säsongen kantades av en del skador, men nu är 24-åringen skadefri, och hoppas på en bra säsong för egen del.

-Jag har jobbat med mina skador hela december. Nu har det känts bra hela januari och början av februari, säger ”Samo”.

-Jag hoppas att jag kan bidra lite mer än förra året, bidra med poäng, och bidra till laget så att vi förhoppningsvis kan gå upp i allsvenskan.

När vi i onsdags mötte Kvarnsvedens IK fanns inte Izountouemoi med i truppen. Han är annars tillfreds med hur säsongen sett ut för egen del, sedan man drog igång början av januari.

-Det har sett bra ut på träningarna, och jag har kunnat vara med på alla träningar, och jag har tagit steg framåt varje dag. Det är många nya spelare där vi måste jobba på relationerna, och att det gäller att lära känna varandra ute på planen. Jag hoppas det blir ett bra år för oss alla.

Lördagens motståndare Sandviken gjorde en stark fjolårssäsong, där man slutade på andra plats i NorrEttan bakom Gefle. I kvalet till Superettan, blev man utslagna mot Örgryte IS. SIF har likt IKB hunnit med att spela tre träningsmatcher; Hammarby-Sandviken 4-3, Dalkurd-Sandviken 2-0 och Sandvikens IF-Sandvikens AIK 2-2.

Efter att Brage senast mötte ett lite ”lättare” motstånd, Kvarnsveden, så lär vi få ett betydligt tuffare motstånd imorgon, lördag. Samouil tror att det kan bli en kul match att se från läktarplats.

-Det kommer att vara en match där det kommer att vara mycket fram och tillbaka. SIF är ett lag med snabba spelare, med bra kvalitet. Men samtidigt vet vi vad vi ska göra, så jag hoppas det kommer att bli en bra match både offensivt och defensivt.

Sandvikenmatchen blir också genrepet inför svenska cupen nästa vecka borta mot Hammarby IF.

-Jag har väntat ett tag. Jag själv har tagit en match i taget. Det ska bli kul att få börja tävlingsmatcherna nästa vecka, säger ”Samo” om det som väntar runt hörnet.

…..och att få möta ”Bajen”, är väl lite speciellt som har en bakgrund där som spelare?

-Ja, jag har spelat där sedan jag var liten. Så man känner en del spelare och ledare, så det ska bli kul att få möta dem.

 Matchen mot Sandvikens IF startar alltså kl 13.00. Det är gratis inträde och kiosken är öppen. Matchen sänds även via webben på Borlänge Tidning

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.