Skip to content

Samo Izountouemoi inför Östers IF

Foto: Mathias Bergeld

I bortamatchen mot Utsikten gjorde Samouil Izountouemoi sin första match från start. Med sin snabbhet glimtade han stundtals till från sin position på högerkanten. Men han menar att han inte nått sin maxkapacitet ännu. 

-Jag tycker jag har mer i mig att bevisa, säger 25-åringen som är inne på sin tredje säsong i grönvitt.

Fjolåret blev lyckosamt då han kom tvåa i den interna skytteligan med fem mål på 27 matcher. Då blev det 16 matcher från start. I år gjorde han som sagt första matchen från start i måndags. Han väntar fortfarande på första målet, och är självkritisk till sin egen insats senast. 

-Jag hade kunnat skapa lite fler målchanser och utmanat lite mer. Jag tycker jag gjorde en helt okej match, även om jag inte stack ut.

I förberedelserna inför lördagens match, säger han att det har varit i stort sett samma rutiner, som alltid.

-Det har inte varit någon skillnad mot de andra veckorna. Vi har gått igenom matchen mot Utsikten, gått igenom det vi kan förbättra och det vi gjorde bra. 

Trots det täta spelschemat känner han sig fullt redo inför lördagens tillställning.

Hur tycker du att återhämtningen varit?

-Vi har haft en lite lugnare vecka och anpassat träningarna, då det har varit mycket matcher på sistone. Jag känner mig fräsch och jag tror alla andra också gör det och är redo inför imorgon.

Efter två raka 0-1-förluster mot Degerfors och Utsikten, är avståndet till tabellettan Landskrona sex poäng och fyra pinnar till tvåan Öster. Han medger att mötet mot Öster blir väldigt betydelsefullt för att vi inte ska halka för långt efter toppkvartetten Landskrona, Öster, Degerfors och Utsikten.

-Matchen är jätteviktigt för att vi ska hänga med och slåss i toppen. Vi vet att vi är starka på hemmaplan och vi vet vad vi ska göra. Gör vi det vi ska, och snackat om, har vi stor chans att slå Öster.

Känner du någon stress att behöva ta poäng för att undvika gapet blir för stort till topplagen?

-Absolut inte. Säsongen är lång, det är 20 omgångar kvar, så det är ingen stress. Vi spelar på hemmaplan så det är bara kul att gå ut och spela igen.

Öster som har avgort matcher sent, kommer förmodligen bli vår svåraste hemmamatch hittills. Izountouemoi vet vad som behövs för att få med sig några poäng.

-Jag tror att det är hårt arbete som blir nyckeln till ett bra resultat. 

-Vi ska göra det via ska, och sätta dit våra målchanser, så kommer det att bli en bra match, säger ”Samo”.

Vad skulle du säga till alla Bragefans för att de ska köpa en biljett vara på plats imorgon?

-Det kommer att bli bra väder och två bra lag som möter varandra. Det är bara att komma ner till Vallen så ska vi bjuda på fest.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.