Säsongens första förlust för damerna

Efter tre raka vinster sprack segersviten i eftermiddag, när Rynninge IK vann med 3-1 (1-1) i Örebro. IK Brages assisterande tränare Mattias Andersson menade att Örebrolaget hanterade naturgräset på ett bättre sätt än vad vi mäktade med.

-Det är inget att skylla på, men de bemästrade naturgräs bättre än vad vi gjorde. Det är första matchen på gräs, och de klarar det bättre, säger han.

Grönvitt fick en drömstart på matchen när Lisa Ewensson efter knappa tio minuter satte 0-1. Hemmalaget kunde sedan kvittera till 1-1 kort före paus. I den andra halvleken var det Rynninge som var det bättre laget, och man kunde göra både 2-1 och 3-1.

I en haltande tabell ligger Brage på tredje plats. En poäng efter duon Lysvik och Torsby.

Med sitt första mål för säsongen kunde Lisa Ewensson ge Brage ledningen med 0-1.

-Vi kommer i ett anfall och det blir ett instick till Lisa, sedan blir det en retur ut, och ett ganska fint mål faktiskt, när hon lobbar över målvakten, säger Mattias Andersson om fullträffen.

I en match med mycket kamp, kvitterade sedan Rynninge till 1-1 på straff, genom Rebecca Vilén. Ett domslut som Bragetränaren menade var korrekt.

-Det är inget att säga om straffen. Vi är i en uppspelsfas, och det är en boll som de nyper, och vi kapar Rynnige spelaren, och ska vara glada det inte blev ett gult kort.

-Jag tycker att vi är något bättre i första halvlek. Det är inget att skylla på, men de bemästrade naturgräs bättre än vad vi gjorde. Det är första matchen på gräs för oss, och de klarar det bättre.

Halvtimmen spelad fick vi ett stort avbräck, när mittfältaren Frida Halvarsson fick en smäll på foten, och tvingades kliva av.

-Vi inte vet hur det är. Foten är ganska svullen, säger Andersson.

I den andra halvleken, hade IKB stundtals svårt att komma åt motståndarna. Hemmalaget kunde tidigt göra 2-1, och när vi sedan flyttar upp folk i jakten på en kvittering gör Rynninge 3-1.

-Det är ett ställningskrig fram och tillbaks. De är stora och fysiska de vi möter. Det är en gräsplan som är lite sisådär.

Vad tycket du om er anfallsspel i andra halvlek?

-Vi kom till några lägen, men vi blir lite för centrala, och skulle kommit runt lite mer på kanterna. Vi hade väl ingen klar chans, men några halvlägen.

-Nu bryter vi ihop den här dagen och glömmer det här, och tar tillbaka serieledningen i nästa helg när vi möter Lysvik hemma, avslutar Mattias Andersson.

Matchen mot Lysvik spelas söndagen den 29 maj kl 14.00. Då hoppas vi på fint stöd på läktarna!

Text: Per Lindgren.

Rynninge IK-IK Brage 3-1 (1-1)
Målen: 0-1 Lisa Ewensson (9), 1-1 Rebecca Vilén, straff (40), 2-1 Ida Bromsjö Tunmats (60), 3-1 Rebecca Vilén (88).
Varningar: Brage: Alexandra Sjölander.
Domare: Linnea Wallin
Publik: 33 (Grenjadärvallen)
IK Brage (3-5-2): Alexandra Sjölander-Luna Hermansson, Joanna Snell, Thilda Johansson-Frida Halvarsson (Jennifer Ermesjö, 35), Linn Mattsson, Maja Andersson, Robyn Decker, Cissi Karlqvist-Ella Foberg, Lisa Ewensson (Ida Larsson, 80). Ersättare: Tuva Wikström, Agnes Almetun Lantz, Walaa Jundi (mv).