Skip to content

Seger borta mot Östersund

Vi plockar med oss tre fina poäng hem till Borlänge från Jämtkraft Arena, efter vinst med 1-3 (0-1). Vid ställningen 1-1 avgjorde vi matchen med två mål sista tio minuterna. Målskyttar för dagen var Jonathan Tamimi, Joakim Persson och Douglas Karlberg.

På ett vindpinat och kallt Jämtkraft Arena ställde Brage upp med en förändring sedan senast mot Örgryte. Det var Niklas Söderberg som var tillbaka i startelvan som anfallare, medans Johan Arvidsson tog plats på yttermittfältet istället för skadade Anton Lundin.

Dessutom saknades även Shkodran Maholli och Adil Titi som fortsatt är skadade.

Vi inledde matchen bäst, och ofta var det Johan Arvidsson på högerkanten som var involverad framåt. Efter dryga fem minuter vaskade vi fram tre hörnor på kort tid, men utan att det blev riktigt farligt.

Östersund hade svårt skapa några farligheter, tack vare att vi täckte upp för varandra bra i försvarsarbetet. Simon Kroon var den som ofta var navet i ÖFK:s speluppbyggnad. Hemmalaget var på vippen att ta ledningen efter 20 minuter när Cesar Weilid sköt i stolproten hos Viktor Frodig efter Östersunds första hörna.

Vi hade svårt att få till den riktiga kvalitet sista tredjedelen. Efter dryga halvtimmen spelad gjorde Chris Redenstrand en bra offensiv aktion och hittade Niklas Söderberg centralt, men det slutade med att Brageanfallaren mer eller mindre slog knut på sig själv.

Östersund var länge och väl det lag som skapade halvlekens målchanser. I matchminut 35, efter en frispark, fick Myroslav Mazur bollen, men Viktor Frodigs utrusning var perfekt tajmad. Strax före halvtidsvilan rullade Östersund upp två bra anfall, där Chovanie Amatkarijo var närmast mål, framspelad av Sebastian Karlsson Grach, avslutade Östersund spelaren med ett skott i burgaveln. Men dramatiken var inte slut där. För det var grönvitt som skulle spräcka målnollan på stopptid, när Jonathan Tamimi, efter Christopher Redenstrands vänsterhörna, fick en drömträff rakt upp i krysset, 30 meter utanför straffområdet, fram till 0-1. Bollen for som en häxpipa i luften, och in i mål bakom en chanslös Andre Robert Mills. Ett av säsongens vackraste Bragemål.

Frågan till den andra halvleken var hur ett Östersund med naggat självförtroende skulle svara på kallduschen. Ett par minuter in i halvleken skapade vi oreda i offensiv box, men utan att komma något avslut.

Östersund kvitterade till 1-1 i den 52:a minuten, när Felix Hörberg inte gjorde något misstag efter att Sebastian Karlsson Grasch passade snett inåt bakåt. Med både vinden och publiken i ryggen fick hemmalaget momentum i matchen. Vi fick mest försvara oss första kvarten. Efter 62 minuter serverade Seth Kanteh Hellberg bollen till Joakim Persson som från snäv vinkel i straffområdet fick iväg ett skott som gick tätt utanför den bortre stolpen.

Brage gjorde ett dubbelbyte, och in kom Jacob Stensson och Filip Sjöberg. Det gjorde att vi runt 70 minuters strecket jobbade oss tillbaka in i matchen, och var klart spelförande.

Med dryga tio minuter kvar var ett inspel från Sjöberg nära att hitta medspelare. Ett par minuter senare, skulle vi ändå få jubla när Sjöberg låg bakom Brages ledningsmål, och Jacob Stensson passade till Joakim Persson som kallt lyfte in bollen till 1-2 i bortre krysset.

Östersund förmådde inte hota Brage, och på tilläggstid fastställde Douglas Karlberg slutresultatet till 1-3, efter att han pressat till sig en bollvinst och kunde sedan raka in bollen i mål.

En riktigt tung seger uppe i Östersund innebär att vi just nu står som serieledare efter sju omgångar.

Ny match redan på torsdag, då Dalkurd FF gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, med start kl.19:00. Det är som upplagt för en riktigt härlig kväll i Borlänge. Se till att köpa din biljett via webben redan nu – För det kommer bli mycket folk på Vallen. – KÖP BILJETT HÄR –

Text: Per Lindgren.

Matchfakta;

Östersunds FK-IK Brage (0-1)
Målen: 0-1 Jonathan Tamimi (45+1), 1-1 Felix Hörberg (52), 1-2 Joakim Persson (81), 1-3 Douglas Karlberg (90+1)
Varningar: ÖFK: Cesar Weiid
IKB: Seth Kanteh Hellberg
Domare: Oscar Johnson
Publik: 1.077 (Jämtkraft Arena)

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin, Alexander Zetterström(K), Jonathan Tamimi-Joakim Persson (Samouil Izountouemoi), 86), Henry Sletsjøe, Seth Kanteh Hellberg (Eirik Asante Gayi, 86), Johan Arvidsson (Felix Sjöberg, 68)-Douglas Karlberg (André Reinholdsson 90+1), Niklas Söderberg (Jacob Stensson, 68). Ersättare: Malte Persson, Andre Bernardini.

Östersund FK (4-2-3-1): Andrew Robert Mills-Cesar Weilid, Myroslav Mazur, Peter Amoran, Felix Hörberg-Nikolos Dosis, Ludvig Fritzon-André Österholm (Yannick Adjoumani, 75), Simon Kroon (Jordan Attah Kardiri,79), Chovanie Amatkarijo-Sebastian Karlsson Grach. Ersättare: Erlend Sivertsen, Uche Great Sabastine, Samuel Lareya Mensiro, Anton Berg, Mansour Sinyan.