Seger för damerna

Vi fick den perfekta starten på höstsäsongen, när det blev seger 0-2 (0-0) borta mot Torsby IF. Efter en mållös första halvlek gjorde nyförvärvet Vilma Allringer 0-1, innan Robyn Decker på frispark satte 0-2 i 89e minuten.

-Skönt att åka hem till Dalarna med tre poäng. Vi vinner med 0-2 och det är otroligt positivt. Sedan märks det lite grann att det är första matchen efter uppehållet, säger Brages assisterande tränare Mattias Andersson.

Under den första halvleken var det Brage som skapade de flesta målchanserna, men man lyckades inte få utdelning, trots att tillfällena inte saknades.

-Vi gör en helt okej första halvlek. Jag tycker inte att det är orättvist om vi leder med 2-0 eller 3-0 då. Vi är lite för ineffektiva i de lägen vi får. Vi har två stolpskott och ett ribbskott i första, säger Andersson, och fortsätter:

-Det var mycket frustration när vi klev in i halvlek men en match pågår i 90+. Tjejerna ska ha eloge för att de fortsätter spela fotboll på ett bra sätt.

Hur märktes det att ni hade lite problem efter uppehållet att få spelet att funka?

-Lite svårt att hitta vårt kombinationsspel. Den icke bollförande tjejen rörde sig inte nog för att hjälpa sin medspelare. Vi hade hade lite dålig rörelse i första halvlek.

Inför omstarten av serien gjorde IKB klart med Vilma Allringer från Sollerö IF. Och den 18-årige mittfältaren behövde inte lång tid för att göra avtryck i sin nya klubb.

För i den 60 minuten kunde Allringer göra 0-1 efter att hon kommit fram på kanten, skärt inåt och fri med Torsbymålvakten behärskat kunde sätta 0-1. Snacka om succédebut.

Även det andra nyförvärvet, Hanna Eriksson, fick speltid då hon byttes in i samband med ledningsmålet.

Robyn Decker avgjorde matchen genom att göra 0-2 i slutminuterna, med en frispark från 25 meter som gick ribba in.

-En smällkaramell, konstaterade Mattias Andersson, som samtidigt vill passa på att berömma Torsby.

-De har ett kompakt lag med två forwards som vi får jobba med. De är stora och starka, de vill kontra och slå direkt när vi förlorar boll. De är inget dåligt lag.

Brage, med en match mer spelad, toppar tabellen tre poäng före Sturehov.

Söndagen den 14 augusti kl 14.00 väntar nästa match, då Hertzöga 2 står för motståndet på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.