Skip to content

Seger i Cupen efter straffar

Cupmatchen mot FC Stockholm Internazionale blev en riktig rysare. Matchen bjöd inte på några mål under ordinarie tid och förlängning, och till slut tog vi oss vidare till svenska cupen gruppspel, efter straffar.

En av Brages förgrundsfigurer var målvakten Viktor Frodig, som höll nollan ända fram till straffavgörandet, där han tog en straff.

-Det var jättekul att vinna, men jag tycker vi ska avgöra innan, synd att vi inte gör något spelmål, men det är skönt att vinna, säger han.

I den första halvleken var det relativt jämnt spel, därn vi hade svårt att komma till alltför många vassa chanser. Närmast var Tot Wikström som träffade virket.

-Vi var energifyllda och vi ville spela, ha högt tempo och ha kul. Det tycker jag vi också har. Men vi får inte till det i offensiven. Sedan blir det bättre i andra .De blir trötta, men vi får inte in bollen, men vi höjer oss i andra, säger Frodig.

Tyvärr tvingades Douglas Karlberg kliva av i mitten av första halvleken och ersattes av Pontus Jonsson.

Bragemålvakten säger att spelövertaget fortsatte i förlängningen, även om Stockholm Internazionale inte var helt ofarliga.

-Jag tycker vi har full koll hela förlängningen. De har nåt inspel som Malte (Persson) gör en otrolig glidtackling på, och räddat oss, om jag ska vara ärlig. Eirik (Asante Gayi)gör en fin block också. Vi försöker rulla och ha ett bra tempo. Vi kommer inte till de heta chanserna sista tredjedelen.

Hur upplevde du straffavgörandet?

-Man har allt att vinna som målvakt. Jag försöker bara samarbeta med målvaktstränaren och veta vilket håll jag ska gå åt. Det handlar mycket om känsla och läsa av skytten. De straffar vi lägger är otroliga och alla gör det jättebra.

I straffläggningen var det hemmalaget som inledde, med att göra mål. Sedan utjämnade Kevin Nyarko, innan Stockholm gjorde 2-1, och Gustav Berggren gjorde mål 2-2. I den tredje omgången sköt Stockholm Internazionale sin straff utanför, och när Pontus Rödin satte bollen i nät via kryssribban, hade vi kopplat ett grepp i straffläggningen. I den fjärde omgången satte Stockholm sin straff, innan Stensson inte gjorde något misstag från 11 meter. Fortsatt ledning således med 4-3.

När Viktor Frodig sedan räddar FC Stockholms femte straff, betydde det att segern bärgad.

-Han skjuter uppe i höger, och jag går åt rätt håll, och lyckas jag rädda straffen, säger Viktor utan att vilja ta åt sig äran.

Efter en motig tid, kan den här segern bli otroligt viktig inför det fortsatta seriespelet.

-Jag hoppas vi kan få ett lyft av det här. Superviktigt att gå vidare, och möta bra lag på försäsongen. Cupen ska man vara med i, säger Viktor Frodig.

Nu får vi vänta till slutet av året innan lottningen till gruppspelet sker.

Nu siktar vi mot söndagens hemmamatch på Vallen mot Utsikten, vi ses då!

Text: Per Lindgren.

Matchfakta:
Stockholm Internazionale-IK Brage 0-0, 0-0, 3-4 e. str.
Varningar: Stockholm Internazionale: David Zlotnik, Daniel Sterner, Dida Rashidi Brage: Eirik Asante Gayi
Domare: Rambod Beigi, Stockholm.
Publik: 545 (Hammarby IP)
Laget på Hammarby IP (4-4-2). Viktor Frodig-Malte Persson, Pontus Rödin, Eirik Asante Gayi, Filip Sjöberg-Emil Tot Wikström (Yassin Hawat, 62), Jonah Almquist (Gustav Berggren, 62), Adil Titi (Jacob Stensson, 46),Johan Arvidsson (Samouil Izountouemoi, 62)-Kevin Nyarko, Douglas Karlberg (Pontus Jonsson, 22).
Ersättare: André Bernardini, Jonathan Tamimi.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.