Seger i träningsmatchen mot RIK Karlskoga

Träningsmatchen på lördagseftermiddagen mot division 1-kollegan RIK Karlskoga slutade med seger 2-1 (1-0) på Borlänge Energi Arena.

-Vi är nöjda att vi vinner, säger Brages assisterande tränare Mattias Andersson som menade det fanns en del ringrostighet i laget efter det nästan gått precis en månad sedan matchen mot Kvarnsveden som rundade av vårsäsongen.

-Det syntes att vi inte hade varit på planen i några veckor. Syftet idag var att få igång så många spelare som möjligt, så att vi kan komma väl förberedda till nästa helg.

Mittfältaren Hanna Torstensson inledde målskyttet med att göra 1-0 i 35:e matchminuten, innan anfallaren Agnes Dahlström dubblerade ledningen i 80:e minuten. Rävåsen reducerade till 2-1 med sex ordinarie minuter kvar, men kom inte närmare.

Brage har imponerat stort under vårsäsongen och ligger på en fin tredjeplats när serien startar om nästa helg. Spelet kanske inte var lika bländande som i tidigare matcher, men Andersson menar det var en bra genomkörare att få innan allvaret drar igång.

-Vi behövde få principerna att sitta, och det kuggade väl inte i riktigt hela tiden. Vi har fått gjort 90 minuter och det bådar gott inför framtiden när vi ska till Sollentuna, så det var perfekt.

Mattias Andersson var inte helt nöjd över första ”45:an” och menade att det såg lite hafsigt ut.

-Vi spelade väldigt mycket rakt, och kan hålla i bollen lite mer. Det är ändå helt okay med tanke på att vi inte har spelat match på ett tag.

Grönvitt tog ledningen med 1-0 med tio minuter kvar av första efter ett spel ut till Agnes Dahlström, som i sin tur gjorde sin spelare och kunde sätta ut bollen till Hanna Torstensson som inte gjorde något misstag.

Vi gjorde en bättre andra halva av matchen då man kunde spela mer kontrollerat och hålla i bollen bättre.

I 80:e matchminuten kom välförtjänt 2-0, efter en omställning där lagkapten Robyn Decker hittade Agnes Dahlström som rundade målvakten och kunde skicka in bollen i nät.

Med fyra ordinarie minuter kvar kunde gästernas ersättare Helin Faraj reducera till 2-1 efter en hörna.

Rävåsen, som parkerar näst sist i division 1 mellersta, mötte Brage i en träningsmatch i våras och vann då med 2-1. Men nu tog vi revansch.

-Alltid skönare att vinna än förlora, konstaterade Andersson.

Nytt namn i Brages laguppställning var försvarsspelaren Sara Muláková från Tjeckien.

-Hon har varit med och tränat med oss i veckan, och fick testa 90 minuter. Sedan får vi se vad det blir med henne, avslutar Mattias Andersson.

Söndagen den 6 augusti kl 16.00 inleder vi höstsäsongen med bortamöte mot tabellfemman Sollentuna FK på Sollentunavallen.

IK Brage-Rävåsens IK Karlskoga 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Hanna Torstensson (35), 2-0 Agnes Dahlström (80), 2-1 Helin Faraj (86).

Varning, Brage: . Rävåsen:

Domare: Alva Lokasaari. Assisterande domare: Rebecca Lundin, Samuel Wedberg.

IK Brage: Alexandra Sjölander-Embla Bondeson, Robyn Decker, Sara Mulakova, Joanna Snell-Maja Andersson, Wilma Allringer, Hanna Torstensson-Ella Foberg, Anna Sandin, Agnes Dahlström.

Ersättare: Hilda Forsling Collén, Luna Hermansson, Engla Svärdhagen, Ida Larsson.