Seger med 3-0 mot Gefle!

På ett soligt Borlänge Energi Arena kunde IK Brage mycket rättvist vinna säsongens första träningsmatch med 3-0 (2-0) mot seriekollegan Gefle IF.

De första två målen gjordes av Emil Tot Wikström och Johan Arvidsson i första halvleken, medans det tredje målet med dryga tio minuter kvar var ett självmål.

Laget:

IK Brage ställde upp med en trupp på 22 spelare, varav några från U19-laget. I övrigt kan noteras att Ieltsin Camoes, Ferhan Abic, Pontus Jonsson, Eirik Asante Gayi, André Bernardini och Pontus Rödin saknades av olika anledningar.

Första halvlek:

Brage dominerade första fyrtiofem klart och kunde gå in pausvila med en 2-0-ledning. Hemmalaget inledde matchen bäst och hade redan efter tio minuter skaffat sig fyra hörnor, som dock blev resultatlösa. Samouil Izountouemoi hade ett bra uppspel till Emil Tot Wikström som dock missade målet, Kevin Nyarko hade en framstöt som skapade oreda framför GIF-målvakten Oscar Jonsson. Med bra rörlighet och fint passningsspel var det grönvitt som hade ett klart grepp om händelserna. De fåtal gånger som gästerna kom in på offensiv planhalva så fastnade man i Brages backlinje där Malte Persson för första gången fick spela mittback.
Det var dock Gefle som skulle skapa matchens första heta målchans. Efter en spelvändning skaffade sig mittfältaren Adrian Edqvist i 21:a matchminuten en fin yta till höger i straffområdet och fick på ett bra skott som Viktor Frodig tvingade att släppa retur på, men kunde själv rädda upp situationen.
Brage skulle ta ledningen med 1-0 i 25:e matchminuten genom Emil Tot Wikström. Efter avancerat från vänster och in centralt, avlossade han ett överraskande skott som Oscar Jonsson inte hann att reagera på. En rättvist ledning för grönvitt som dominerat så långt.
Mycket av Brages offensiva spel kom från vänsterkanten där Redenstrand och Tot Wikström både tog löpningar och utmanade. Även om Brage hade ett stort bollinnehav hade man svårt att omsätta det till målchanser. Gefle backade gärna hem, och gjorde det svårt att hitta några ytor. Hemmalaget skulle dock dubblera ledningen till 2-0 i 41:a matchminuten genom Johan Arvidsson. Målet kom efter att Tot Wikström sökt ett inspel till Nyarko, som i kamp med Oscar Jonsson, fick se bollen gå ut till Arvidsson som enkelt kunde raka in bollen. Kort efter var det nära att Sletsjøe skulle öka på ledningen, men fick se sitt skott smita tätt utanför Jonssons högra stolpe.
En rättvis 2-0-ledning i paus, där ett löpvilligt Brage visade upp flera fyndiga kombinationer samtidigt som vi vann de flesta närkamperna.

Andra halvlek:

Brage dominerade även under den andra halvleken och kunde säkra segern utan några större problem. Vi gjorde fyra byten i halvtid, Titi, Sletsjoe, Arvidsson och Izountouemoi ersattes av Jacob Stensson, Gustav Berggren, Jonah Almquist och Samuel Söderström-Linde. Matchbilden i andra halvleken påminde mycket om första fyrtiofem och det var Brage som styrde och ställde. Brage kom ofta in i straffområdet och det osade hett flertalet gånger framför gästernas mål. Både Tot Wikström och Kevin Nayarko hade lägen som kunde resulterat i mål.
IKB genomförde sitt femte byte i 53:e minuten när nyförvärvet från Östersunds FK Cesar Weilid kom in för Filip Sjöberg.
Hemmalaget jagade ett tredje mål, och Redenstrand hade en kanon i översidan av ribban i efterdyningarna av Tot Wikströms vänsterhörna.
Efter dryga timmen byttes U19-kvintetten Elias Josefsson Östling, Arvidh Svessar, Egon Pettersson, Amil Talundzic och Amir Alkhozaee in för Redenstrand, Zetterström, Persson, Tot Wikström och Nyarko. Vi fortsatte dominera skeendet på planen där inhopparna tog för sig, både Söderström-Linde och Talundzic visade goda intentioner framåt.
Gefle hade svårt att skapa någonting framåt i andra halvlek och hemmaförsvaret ställdes aldrig på några svåra prov.
Med dryga tjugo kvar hade Stensson möjligheten öka på ledningen på straff, efter att en GIF-spelare fått spelare på handen, men sköt högt över. Ett tredje mål skulle dock komma sedan Jacob Stenssons inspel olyckligt styrts in av mittbacken Nils Eriksson. Trots att segern var klar behöll Brage trycket framåt. I slutminuterna var Elias Josefsson Östling nära att hitta nätet, men en fotparad av GIF-målvakten förhindrade utdelning.
Sammanfattningsvis en stabil och väl genomförd match av Brage som bådar gott inför fortsättningen. Gefle hade inte mycket att sätta mot ett hemmalag som fick en perfekt start på säsongen.

Nästa träningsmatch äger rum lördagen den 3 februari kl. 13.00 då Örebro SK väntar på Behrn Arena.

IK Brage-Gefle IF FF 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Emil Tot Wikström (25), 2-0 Johan Arvidsson (41), 3-0 självmål (78)
Hörnor: 7-0 (4-0)
Varning, IK Brage: Gustav Berggren.
Domare: Glenn Nyberg
Publik: ca 200 (Borlänge Energi Arena)
IK BRAGE (4-5-1)Viktor Frodig-Christopher Redenstrand (ut 63), Malte Persson (ut 63), Alexander Zetterström (K) (ut 63), Filip Sjöberg (ut 53)-Emil Tot Wikström (ut 63), Adil Titi (ut 46), Henry Sletsjoe (ut 46), Johan Arvidsson (ut 46), Samouil Izountouemoi (ut 46)-Kevin Nayarko (ut 63).
Ersättare: Amil Talundzic (in 63), Jacob Stensson (in 46), Gustav Berggren (in 46), Emrik Eriksson, Samuel Söderström-Linde (in 46), Amir Alkhozaee (in 63), Egon Pettersson (in 63), Jonah Almquist (in 46), Arvid Svessar (in 63), Elias Josefsson Östling (in 63, Cesar Weilid (in 53).