Seger mot Bele Barkarby på bortaplan

Tre raka matcher utan poäng fick räcka. Under lördagen, blev det Bragevinst borta mot Bele Barkarby FF med 0-3 (0-2).

-Alla kämpar för varandra, alla var inne på att vi skulle ha tre poäng, säger IKB:s anfallare Ella Foberg på telefon om inställningen inför matchen.

Grönvitt gick på knock och fick en drömstart på matchen med två mål på de tre första minuterna. Foberg berättar om lagets taktik, som blev lyckad direkt från start.

-Vi hade sagt att trycka högt första minuterna, och det fick vi utdelning på med två snabba.

Ledningsmålet kom efter två minuter genom Agnes Dahlström som från kanten höll sig framme, efter att målvakten Olivia Waller släppt en retur.

Det andra målet, som Emma Halvarsson krediterades för, var Ella Foberg själv högt delaktig i.

-Jag kom på ett inlägg, ”Agge” (Agnes Dahlström) slog en boll till Halvarsson som nickade in den i öppet mål.

Efter de två målen hade Bele Barkarby lite mer boll, men det kändes ändå lugnt, förutom en boll som hemmalaget hade i ribban hos vår målvakt Clara Lönntorp.

-Det var mycket fram och tillbaka. Det var ovant underlag, så det blev mer kampspel än vad vi hade tänkt, säger Foberg om naturgräset på Veddestavallen. Själv var hon nöjd över sin insats, även om hon kom till ett friläge före paus som blev resultatlöst.

-Jag tänkte runda målvakten, men hon räddade precis. Men generellt tycker jag att det gick bra för mig.

Nu skulle ändå Ella bli målskytt när hon i andra halvlek utökade ledningen till 0-3 i 79:e matchminuten.

”Torsten” (Hanna Torstensson) fick en boll på kanten, sedan drev hon och gjorde sin spelare och passade in den till mig, och jag var i princip fri och slog in bollen.

Vad tycker du att det är som gör att ni vinner idag?

-Vi försökte spela vårt korta passningsspel, och försökte hitta genom mitten. Då det var en stor plan försökte vi prata om djupledsspelet, då det fanns mycket ytor bakom backlinjen och det funkade när vi la bollen bakom.

Med tre matcher kvar ligger vi kvar på fjärde plats i tabellen. Nästkommande lördag väntar säsongens andra derby, när vi möter Kvarnsveden på Stora Ensoplanen.

-Det kommer bli en spännande match. Vi ska ta med energi från idag att vi tog tre poäng, och vill fortsätta så resten av säsongen. Det blir kul.

Text: Per Lindgren.

Bele Barkarby FF-IK Brage 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 (2) Agnes Dahlström, 0-2 (3) Emma Halvarsson, 0-3 (79) Ella Foberg.
Varningar, Bele Barkarby: Emma Elander.
Domare: Emanuel Tas.
Publik: 55 (Veddestavallen).
Så ställde IK Brage upp på Veddestavallen (4-3-3): Clara Lönntorp-Johanna Rundström, Robyn Decker, Sára Muláková (Joanna Snell 46), Luna Hermansson (Embla Bondesson 80)-Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson (Ida Larsson 60)-Ella Foberg, Anna Sandin (Engla Svärdhagen 70), Agnes Dahlström (Wilma Allringer 80).