Seger mot BP hemma på Vallen

Efter en stark sista kvart kunde Brage, vid ställningen 1-1, göra både 2-1 och 3-1 genom Douglas Karlberg och Johan Arvidsson, och därmed inkassera tre sköna pinnar i hemmamötet mot Brommapojkarna. Brages första mål som betydde 1-0, gjordes av Seth Kanteh Hellberg.

Brages tränarstab med Klebér Saarenpää och Jan Mian gav samma startelva förtroendet som senast mot Jönköpings Södra.

Hemmalaget fick en smakstart när Seth Kanteh Hellberg, assisterad av Niklas Söderberg, gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten, efter att Hellbergs skott styrts på en bortaspelare innan den gick i mål.

Den tidiga fullträffen gjorde att vi kunde spela mer framåtlutat. Anton Lundin hade efter tio minuter ett skott som gick en bit utanför. Efter knappa kvarten ordnade Douglas Karlberg en frispark ett par meter utanför straffområdet, som Chris Redenstrand missade med en metet. Vi fortsatte med att avsluta utanför målställningen, då Niklas Söderberg oattackerad fick iväg ett skott vars precision inte var tillräckligt bra.

Grönvitt ägde första halvan av halvleken, och man spelade tryggt. Monir Jelassi fick panikartat slå bort bollen på mållinjen.

Bortalagets första målchans kom efter 24 minuter, när Marijan Cosic fick tillfälle att nypa till i straffområdet, men en blockering av Zetterström gjorde att Viktor Frodig inte behövde agera.

Brommapojkarna hade svårt att få fart i sitt i spel, vilket gjorde att Brage relativt enkelt kunde försvara sig. Men så småningom växlade BP upp, samtidigt som IKB tappade sitt initiativ.

Oscar Pettersson låg bakom det man skapade framåt. Först en frispark som gick i famnen hos Viktor Frodig, och sedan ett inspel från högerkanten, som Jonathan Tamimi rensade bort.

Det hände inte mycket mer och hemmaledningen med 1-0 stod sig efter första fyrtiofem.

Tre minuter in i andra halvlek, var BP så nära en kvittering man kan komma, när Samuel Lech Holm en bit utanför straffområdet sköt i stolpen.

Bortalaget skulle ändå lyckas kvittera till 1-1, när Samuel Leach Holm var siste man på bollen, efter att han styrt in Heradi Rashidis felträff.

Plötsligt var det BP som tog tag i taktpinnen. Vi fick dock en bra chans ta ledningen igen, efter att Seth Kanteh Hellbergs skott blev till en målvaktsretur som Anton Lundin nickade över. Matchen öppnade upp, och framförallt såg bortalaget farliga ut. Marijan Cosic avslut tvingade Zetterström att slå undan på mållinjen. Brage fick inte samma lugn med bollen, som under första halvlek, mycket tack vare att bolltempot var för lågt.

Halvvägs in i halvleken gjorde vi ett dubbelbyte och in kom Filip Sjöberg och Johan Arvidsson. Brage fick mer tag om bollinnehavet och det skapade ytor när man gick till anfall. I den 70:e minuten var det nära Joakim Persson kom till skottläge efter en omställning, men Monir Jelassi kunde bryta.

Med kvarten kvar kunde Douglas Karlberg ge IKB en förlösande ledning med 2-1, efter det att Jonathan Tamimi och Johan Arvidsson vart med i speluppbyggnaden. ”Dogge” fick i det närmaste öppet mål att slå in bollen, då Joakim Perssons skott från nära håll räddades av målvakten och returen gick ut till Dogge som sköt bollen i nättaket.

Tre minuter senare kunde Johan Arvidsson, med sitt första mål för Brage, utöka ledningen till 3-1, efter ett fint väggspel med Anton Lundin. Tid 79 minuter. I slutminuterna kunde Brage bevaka ledningen på ett bra sätt, även om BP fick ett mål bortdömt för offside. En oerhört skön seger, efter att vi visat effektivitet när det skulle avgöras.

På lördag, Valborgsmässoafton dagen till ära, kl.15:00 väntar långresa och Trelleborgs FF borta på Vångavallen.

Du kan vara med och rösta fram Brages bästa spelare i dagens match – så är du också med och tävlar om en signerad boll, i samarbete med OBOS. RÖSTA HÄR!

Text: Per Lindgren.

IK Brage-IF Brommapojkarna 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Seth Kanteh Hellberg (4), 1-1 Samuel Lech Holm (52), 2-1 Douglas Karlberg (76), 3-1 Johan Arvidsson (79).

Varningar: IKB: Douglas Karlberg, Filip S,öberg BP: Oscar Krusnell.

Domare: Farouk Nehdi. Assisterande domare: Joakim Wik, Fredrik Hammarström.

Publik: 1 513 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin, Alexander Zetterström, Jonathan Syberg Tamimi-Joakim Persson (Eirik Gasante Gayi, 83), Henry Sletsjøe, Seth Kanteh Hellberg (Filip Sjöberg, 67), Anton Lundin (Jacob Stensson, 83)-Douglas Karlberg(Samouil Izountouemoi.90) Niklas Söderberg (Johan Arvidsson, 67). Ersättare: Andre Bernardini, Malte Persson.

IF Brommapojkarna (4-5-1): Alexander Lundin-Monir Jelassi, Robin Frej, Amadeaus Sögaard, Oscar Krusnell (Heradi Rashidi, 46)-Oscar Pettersson, Gustav Sandberg Magnusson, Nicklas Maripuu (David Zlotnik, 78), Samuel Lech Holm, Marijan Cosic (Rodin Deprem, 70). Ersättare: Jonas Olsson, David Zlotnik, Endreas Tesfai, Philip Hellqvist, Alexander Almqvist.